Unicorns & Fairytales
vakantie in eigen land Mons- unicorns & fairytales
Diary My life Personal

Een h(eerlijke) terugblik op 2019

Nog enkele dagen en 2019 is voorbij. Een jaar waarin voor mij veel duidelijk werd… waar ik nieuwe dingen leerde kennen en vooral veel over mezelf te weten kwam. Een fijn jaar met ook wel eens zijn downs. Maar toch… ik hoop dat 2020 nog beter mag zijn. Het zijn alvast heerlijke getallen. 

1. Ik probeerde duurzamer te zijn

duurzamer worden - unicorns & fairytales

In het begin van 2019 ging ik me voornemen om duurzamer te zijn. Ik schrapte zoveel mogelijk plastieken zakjes, vezamelde daardoor een hoop stoffen zakken, kocht mezelf meer potten en weigerde nog oorstokjes te kopen. Ik schafte herbruikbare rietjes aan, werkte een project duurzaamheid uit op school en zette me zoveel mogelijk in. Of ik nu kan zeggen dat ik héél duurzaam ben geworden? Bijlange niet. Het MOET en KAN nog zoveel beter. Maar een begin is al een goede zaak hé…

 

2. We kochten een elektrische bakfiets

Ik kreeg de vraag om een elektrische bakfiets uit te testen. Een elektrische Babboe Mini Mountain. Natuurlijk wou ik dat wel doen. Ik was kei benieuwd. Ook omdat wij aan de vaart wonen, op 20 minuutjes van school (mijn werk dus) en omdat het vaak file is naar school en ik al even snel ben. Ik mocht hem nadien goedkoper aankopen en dat deden we dan ook. Het zou gek zijn als we dat niet deden. Hij is ook mega handig om boodschappen te doen enzo. Ik moet wel eerlijk zijn… deze maand, met het slechte weer heb ik hem nog niet veel gebruikt… Dan ben ik nog meer geneigd de auto te nemen. Eigenlijk niet zo oké hé… Ik doe mijn best, ik doe mijn best… 

 

3. Veel met oma en opa op stap

Oma en opa horen er eigenlijk altijd bij. Bomma ook. Wanneer onze kinderen praten over wie ze graag zien en op wie ‘ze dol zijn’ (for real) dan vernoemen ze ons en daarna oma, opa en bomma in één zin. Ze gaan ook vaak met hen op uitstap. Vooral dan naar Center Parks, waar wij als kind ook altijd kwamen. We kunnen ook altijd op hen rekenen. Ze hebben jammer genoeg maar 1 stel grootouders, maar ze tellen voor 1000. Wij zijn erg blij, de kinderen ook en de grootouders ook. Het zijn hun helden. 

 

4. Modellen voor Zara 

Vince en Lex zijn beiden gescout door een modellenbureau uit Barcelona.  Ze hebben hun eerste opdracht gehad dit jaar. Dat was een campagne voor Zara. Het bleek wel dat Lex hier beter mee omging dan Vince. We hadden wel een leuke gezinsuitstap. Het is raar of zelden dat ze beiden kinderen vragen want anders is het maar 1 extra ouder. Nu konden we dus met zijn 4 gaan. Ze werden doorheen het jaar nog gevraagd voor andere merken, maar telkens in periodes dat we niet konden. Jammer maar helaas. 

5. Museaaaaaa

red star line museum met kinderen - unicorns & fairytales

Wij zijn dit jaar echt wel veel musea gaan bezoeken met onze kinderen. Wij vinden dat superleuk. Het moet wel toegankelijk zijn voor kinderen; maar tegenwoordig houden ze daar overal wel rekening mee. Wij hebben ook wel zeer nieuwsgierige kinderen, dat is een pluspunt. Want als je merkt dat je kinderen dit niet zo graag doen, dan kan je maar beter niet gaan. 

Musea saai? Ik denk het ni!

Naar het museum met kinderen? Dit kan je allemaal doen!

Zoektochten voor kinderen in het MAS (Museum Aan de Stroom)

Het Red Star Line museum met kinderen, een aanrader!

 

6. Paasbrunch 

paasbrunch hosten - brunch recepten - unicorns & fairytales

Ik organiseer heel graag feestjes en dat was dit jaar niet anders. Naast de verjaardagen van de kinderen, de “verrassings pot luck picknick” voor manlief en de pré vrijgezellen van één van mijn beste vriendinnen, was er deze paasbrunch. In samenwerking met Lidl, waar ik sinds mijn samenwerkingen geregeld ga winkelen, organiseerde ik een leuke paasbrunch waar we allemaal van genoten. 

7. 5e verjaardag Vince

kinderboerderij in nederland - unicorns & fairytales

Vince verjaarde in april en we waren net ergens in een huisje op vakantie. Ik liet bij JE EIGEN TAART een taart leveren ter plekke en we konden hem daar verrassen. Die dag kwamen ook oma en opa als verrassing. We vierden zijn verjaardag op een kinderboerderij, dat ook een speeltuin en manege was. Het was mega leuk!

Kidsproof uitje // Een kinderboerderij, speeltuin & manege in één domein!

 

8. DINOOOOO party 

Maar eenmaal thuis konden we zijn verjaardag vieren met vrienden en dat deden we door en heuse DINO PARTY te organiseren. Zoals ik al zei organiseer ik graag feestjes… Sorry… can’t hold myself…  Helemaal in DINO thema, met leuke knutselwerkjes, hapjes en activiteiten… 

Lees ook: Leuke dino activiteiten met kinderen

 

9. Mei Plastic Vrij! 

knutselen met afval - unicorns & fairytales

Tijdens mei plastic vrij deed ik een heel project in de klas over plastic, duurzaamheid enz… Het werd een heus project en de kinderen gingen er helemaal in mee. We maakten knutselwerkjes uit plastic afval om de bewustwording groter te maken. 

10. Naar Tenerife 

Ondanks mei plastic vrij en de duurzame periode besloten we toch naar Tenerife te gaan met de vlieger. Maar we compenseerden de CO2-uitstoot. Is dat ook oké? We hadden een kei leuke familie vakantie en mochten van Neckermann een leuk hotel uittesten. We zouden er graag terug naartoe gaan. Dit was echt wel heel fijn. 

 

11. Trouw één van onze beste vrienden

De meter van Vince ging trouwen. Wij zijn al een erg ‘oude vriendenkring’ (nou ja, we zijn allemaal al heel lang samen) en nu ging dus een koppel van onze vriendenkring trouwen. Het was een erg fijne dag. Mooi weer, leuk feestje, lekker eten… TOP!!! Volgend jaar gaat er nog een koppel trouwen. Yes! 

 

12. Costa Dorada 

We gingen nog maar eens op vakantie afgelopen jaar. Naar Spanje. Onze kinderen zijn helemaal fan. En ik ook… We gingen met Eurocamp naar Costa Dorada, een luxe camping vakantie. Was kei leuk!!!! 

 

13. Experimenteren, knutselen en veel meer

vulkaan maken en laten uitbarsten - unicorns & fairytales

In 2019 hebben wij enorm veel geknutseld en geëxperimenteerd. Mijn kinderen zijn dat al zo gewoon, dat ze dat elk weekend vragen aan mij. gaan we knutselen? Ik verzin elke keer wel weer iets opnieuw. Of ik zoek iets leuks op. We maken ook wel vaak zelf speeldeeg waar ze weer even zoet mee zijn… 

 

14. Vriendinnenweekend

Een van de hoogtepunten van 2019 was toch wel een vriendinnenweekend waar we een leuke tijd hadden samen. We hebben gelachen, gehuild, gedanst en gezongen. Heerlijk! Dit moeten we meer doen. Zeker één keer per jaar… 

 

15. Out of the box play

In 2019 richtte ik een nieuw instagram account op  OUT OF THE BOX PLAY, waar ik onze knutselwerkjes en educatieve spelvormen wou delen. De mensen die dit graag volgen konden / kunnen dat deze feed volgen en blijven zo op de hoogte en doen hopelijk leuke ideetjes op. 

 

16. Hoe ik vind dat het onderwijs beter zou kunnen…

onderwijs - unicorns & fairytales

Ik heb ook een uitgesproken mening over hoe wij ons onderwijs beter zouden kunnen maken. Dit typ ik vaak wel eens neer in een artikel. Mijn recent artikel gaat over de druk die wij op onszelf en de kinderen leggen en hoe het onderwijs niet meer hetzelfde mag zijn als 30 jaar geleden. Je kan mijn mening HIER lezen. 

 

17. Lex naar school! 

eerste schooldag

Maar hét hoogtepunt van 2019 was natuurlijk onze jongste telg die naar school ging. De tijd gaat enorm snel voorbij… Ondertussen is hij het al heel goed gewoon op school en windt hij daar ook iedereen rond zijn vingertje. Het is een deugniet en hij heeft geen angst om naar school te gaan en zich te laten zien. Zijn grote broer zorgt natuurlijk ook goed voor hem. 

18. Flower Reading 

flower reading - unicorns & fairytales

Ik liet een flower reading doen bij Imke. Man, dat was adembenemend… Ik kreeg echt nieuwe inzichten en het is vanaf dat punt dat ik echt wist wat ik wou in het leven. Mijn bloem dat ik meenam naar de reading was een Gerbera. Het is ook met die reden dat ik een tattoo liet zetten met een Gerbera op mijn enkel… 

19. Veel genieten van de jongens

Een van de zaken die ik enorm besef is dat de tijd zo snel voorbij gaat. Ik probeer van alle seconden te genieten samen met mijn jongens. Ik zeg ze 1000000 keer per dag dat ik ze graag zie, geef ze veel kusjes en knuffels en probeer samen met hen leuke momenten te beleven. Zoals gewoon gaan wandelen en spelen in het bos… Ben ik perfect? Nee, integendeel. Soms wou ik dat ik bepaalde zaken anders deed… Maar gedane zaken nemen geen keer. 

 

20. Ontdekking van het speelgoedabonnement

speelgoedabonnement speelgoedbox Puur Plezier - unicorns & fairytales

Wij ontdekten het principe van een speelgoedabonnement. Eigenlijk echt een heel goed ‘iets’ voor mensen die niet graag veel speelgoed thuis hebben. Deze box kan je om de maand wisselen en dan hebben je kinderen degelijk en educatief speelgoed waarmee ze kunnen spelen. 

 

21. Buitenkinderen

bosactiviteiten kinderen week van het bos - unicorns & fairytales

Ik ontdekte dat ik buitenkinderen heb. Daarom ben ik een beetje teleurgesteld dat wij geen grotere tuin hebben… Ze zijn vaak wel druk en kunnen ontspannen als ze in de buitenlucht komen. 

 

22. De slaapwekker HALLELUJA

slaapwekker slaaptrainer - unicornis & fairytales

Wie ons al een tijdje volgt weet dat wij slechte slapers hebben. We sliepen zeker 2,5 jaar bijna niet en dat merkte je op vele vlakken. Fysiek en mentaal hebben we een knak gekregen. Maar toen ik de slaapwekker opnieuw introduceerde ging het iets beter. Nu kunnen we zeggen dat we de 6 uur en soms 7 uur halen ‘s morgens. Yes! 

23. Pré vrijgezellen 

één van mijn beste vriendinnen en de meter van Lex, gaat trouwen in 2020. Omdat ik de getuige ben mocht ik natuurlijk de vrijgezellen regelen. Wie ‘party plannen’ zegt tegen Nathalie, kan rekenen op plezier. Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om elkaar al wat beter te leren kennen dus organiseerde ik een Pré vrijgezellen. Nah… Je kan al onze belevenissen lezen in het artikel over de pré vrijgezellen. 

 

24. Waarom ik veel geef aan anderen 

Ik schreef een eerlijk en openhartig stukje over mezelf… waarom ik doe wat ik doe en ben wie ik ben en altijd zoveel weggeef. Ik kreeg nadien enorm veel fijne reacties en had dat niet verwacht. 

 

Hoe was jullie jaar? Alvast een fijn 2020 aan iedereen. Bedankt datje altijd komt lezen en welkom in 2020 🙂

 

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply