Unicorns & Fairytales
Diary My life Onderwijs Personal

Unicorns & Fairytales geeft weg…maar waarom eigenlijk? Een openhartig stukje…

Het is niets nieuws dat ik via mijn blog veel spullen weggeef. Het is een weerspiegeling van wie ik ben en er zit geen andere intentie achter. Ik hoef geen 1000 extra volgers. Je hoeft me nergens verplicht te volgen en ik laat de keuze steeds bij jullie zelf of je het wil delen. Tenzij de klant zelf wil dat jullie ons volgen, maar meestal zijn dat zo’n leuke zaken dat je dat waarschijnlijk niet zo erg gaat vinden. De komende week ga ik elke dag iets weggeven, zodat zeker iemand van jullie een extra pakje onder de kerstboom heeft. Of win het om zelf aan iemand te schenken… iemand die het nodig heeft...

Waarom doe ik dit?

Ik heb erg lang nagedacht over wat ik in het leven wil, wat mijn doel is op deze aarde en waarom ik doe wat ik doe. Nog steeds stel ik mij die vragen. Waarom ik ben wie ik ben, waarom ik soms reageer hoe ik reageer. Dat klinkt nu allemaal superweird, I know. Maar het is een feit dat ik al vanaf ik kind was er nogal bizarre gedachten op nahield. Zo wou ik altijd eerst sterven, voor iedereen waarvan ik hield, omdat ik niet zou kunnen omgaan met het feit dat ze niet meer in mijn leven waren. Ondertussen ben ik al een aantal keren met de neus op de feiten gedrukt en ben ik mensen verloren op een afschuwelijke manier. Veel te vroeg. Reality check.

Ik heb het dan ook een tijd héél erg moeilijk gehad. Ik hunkerde naar mijn kindertijd, ik wou terug klein zijn. Zonder al teveel zorgen, al leek ik mij als kind dus ook al wel vaak zorgen te maken. Geen wonder dat ik als tiener worstelde met mijn zelfbeeld, er een eetstoornis op nahield en niet goed wist wat ik wou. Waarom leefde ik eigenlijk? Na twee ingrijpende gebeurtenissen was ik de weg helemaal kwijt.

Maar ik krabbel altijd weer overeind. Het zit niet in mij om in een put te blijven zitten. Ik probeer altijd heel positief in het leven te staan. Vanbinnen verbijt ik de pijn die ik heb en ik heb ondertussen wel wat handvaten ontwikkeld om het niet te veel te laten zien als ik met iets zit. Af en toe ontplof ik dan wel eens. 

Zeer gevoelig

Ik ben veel beginnen lezen en toen ik de term hoogsensitiviteit ontdekte, wist ik eindelijk waarom ik op een bepaalde manier reageerde op dingen. Dat ik niet abnormaal was. Dat alles gewoon veel harder binnenkwam bij mij, dat ik veel sneller verbindingen maakte tussen situaties en gedragingen van mensen. Ik voel gewoon ontzettend veel aan. Dat is niet altijd gemakkelijk en kan wel eens pijlijk zijn. Ik wist eindelijk waarom ik vaak zo gevoelig reageerde op slechtbedoelde kritiek, waarom ik het verlies van bepaalde mensen maar niet van me kon afzetten en waarom ik zo ontzettend hunkerde naar goedkeuring van mensen.

Een lange weg

Het heeft een hele lange tijd geduurd. Echt heel lang. Maar de laatste tijd krijg ik inzichten. Weet ik waarvoor ik wil leven, wat ik wil doen en waarom ik blijf doen wat ik doe. Ik ontdekte dat mijn kinderen me een beter persoon maken, dat ik nog meer ging voelen dan ik al voelde. Ik leerde mezelf opzij zetten, nog meer dan ik al deed. Ik voelde dat ik energie kreeg van geven aan anderen. Ik begon dan ook te bloggen omdat ik mijn ei kwijt wilde en kreeg positieve reacties. Ik ontdekte dat ik graag schreef, dat ik graag bezig was met inspireren, dat ik mijn creatief ei kwijt kon en dat anderen zichzelf soms herkenden in bepaalde situaties. Ik ontdekte dat ik iets goeds kon doen met het succes dat ik boekte. Dat ik anderen mee kon laten genieten van de voordelen die bij een bepaald beroep horen. Dat ik mensen kon helpen, hoe klein dat het ook was. Ik zette me in voor goede doelen, voor arme kinderen, voor iedereen…

Dream, believe, create, inspire

Dit jaar was op vele vlakken een eye opener. Nieuwe dingen kwamen op mijn pad, oude vetes werden uitgepraat, nieuwe inzichten en vriendschappen… Ik nam afstand van bepaalde zaken waarvan ik wakker lag, ik huilde, lachte, rouwde, inspireerde, creëerde… en ik ontdekte waar ik echt blij van werd en dat is eigenlijk heel simpel: goed doen voor een ander. Ik kan het niet anders uitleggen maar ik krijg daar zoveel energie, liefde en levenslust van. Mensen blij maken, mensen inspireren, anderen helpen en vooral ook creatief bezig zijn. Mijn blog is het beginpunt geweest van al wat er nu op mijn pad komt en ik omarm het. Ik ben daardoor niet alleen een beter mens, maar ook een betere leerkracht geworden. Met een uitgesproken visie, met een doorzettingsvermogen en de zin om dingen in beweging te brengen. Ik gebruik alles in mijn vermogen om het succes of positieve zaken te delen met anderen. Goede doelen, mensen zich goed laten voelen, mijn kinderen liefdevol benaderen, mijn familie en vrienden omarmen.

Ik liet deze woorden dan ook tatoeëren. Dit samen met een gerbera, door de inzichten die ik kreeg tijdens de bloemlezing die ik liet doen. Want eigenlijk is dat waarvoor ik leef: dromen, geloven, creëren en inspireren. Het omvat in 4 woorden de persoon die ik ben en wil zijn. Misschien ontbreekt er nog 1 woord… GIVE… liefde vooral… 

Dus kom gerust de komende week eens zien wat er te winnen valt, want ik gun het iedereen!

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

21 Comments

 • Reply
  Lisette Kleiweg
  8 december 2019 at 07:47

  Ben er een beetje stil van….., wat een mooi en open geschreven stukje. Heel sterk van jou dat je zo persoonlijk kunt en durft te schrijven.

  • Reply
   Nathalie
   11 december 2019 at 19:23

   oh wauw wat leuk om te horen. Dankuuu

 • Reply
  Linda Tersago
  8 december 2019 at 09:14

  Mooi en goed geschreven.❤

  • Reply
   Nathalie
   11 december 2019 at 19:23

   danku!!!!

 • Reply
  Marinka Bloemendal
  8 december 2019 at 17:00

  Mooi geschreven! Heel oprecht en een hee
  Klein stukje herkenbaarheid, onze dochter (3jr) is hooggevoelig en super empathisch. Hele mooie eigenschap om er voor anderen te zijn en ze blij te maken 💛

  • Reply
   Nathalie
   11 december 2019 at 19:23

   Ja dat is wel zo! Maar ook hard. Verzorg ze maar goed :)))) Liefsss

 • Reply
  Jessica
  8 december 2019 at 17:19

  <3

  • Reply
   Nathalie
   11 december 2019 at 19:23

   hartje terug!!!

 • Reply
  Marian B
  8 december 2019 at 17:24

  Mooi en knap geschreven!

 • Reply
  Bodil
  8 december 2019 at 22:39

  Prachtig geschreven.
  Dat is ook een van de redenen waarom ik je zo graag lees, je bent zo heerlijk oprecht, openhartig en jezelf. Het heeft iets puurs.
  Alvast de beste wensen voor de aankomende periode 🙂

  • Reply
   Nathalie
   11 december 2019 at 19:24

   Dat is zo fijn te lezen!!!!

 • Reply
  nicole
  9 december 2019 at 09:08

  Knap geschreven !
  Ik ben jaloers op mensen die zo’n vlotte pen hebben
  Alvast mijn allerbeste wensen !

  • Reply
   Nathalie
   11 december 2019 at 19:24

   oh dank seg!!!!!! Beste wensen terug

 • Reply
  Mykidsmycity
  9 december 2019 at 14:46

  Mooi geschreven, heel oprecht….

  • Reply
   Nathalie
   11 december 2019 at 19:24

   thxxxxxxxxx

 • Reply
  Katrien Janssen
  9 december 2019 at 17:57

  dikke knuffel en dank voor je eerlijkheid!

  • Reply
   Nathalie
   11 december 2019 at 19:24

   heel graag gedaan! Met liefde

 • Reply
  emmy
  9 december 2019 at 19:12

  Mooi en heel herkenbaar op veel vlakken! Die flowerreading had ik gemist op je blog, maar waauw dat ziet er fantastisch uit!

  • Reply
   Nathalie
   11 december 2019 at 19:25

   Ja dat was uniek! echt de moeite

 • Reply
  Lieke van Melis
  9 december 2019 at 21:48

  Wat mooi en open geschreven. Wat een proces. Heb je tips mbt sites/boeken over hoogsensitiviteit? Ik zit zelf middenin het traject om mezelf weer te vinden, waarbij ook vastgesteld werd dat ik hoog gevoelig ben.. Zoekende naar de positieve punten daarvan 🙈. Mocht je dit niet lezen pb ik je nog wel keertje (lieke__vm)

  • Reply
   Nathalie
   11 december 2019 at 19:26

   Jawel hoor, dat artikel staat klaar… met aanvullingen. Ik heb er hier en daar al wel eens gepost. Ga maar eens kijken onder het kopje HOOGGEVOELIGHEID. Vooral ook voor kinderen, maar ook volwassenen. Een werkboekje en al :))))

Leave a Reply