Unicorns & Fairytales
My life Personal

Ontbijt met bubbels en boeken!

Vrijdag had ik een leuk dagje! Het begon met een ontbijt met bubbels, vervolgens een bezoekje aan de boekenbeurs en het eindigde met een etentje bij vrienden. 

We gingen ontbijten met een Bongo bon (uiteindelijk hebben we de bon laten zitten voor een andere keer) in Grand Café deSingel vlakbij de boekenbeurs! We kregen een mooi ogend ontbijtje voorgeschoteld al moet ik eerlijk toegeven dat ik al betere ontbijtjes gehad heb. Maar goed, het was gezellig. We mochten een plekje kiezen. Aan het raam geen plek meer en in het midden voel je je wat bekeken dus we besloten aan de zijkant te zitten. Geen goed plan want we zaten naast vergeelde gordijnen en er kwam een ongewenste gast ons ontbijt bekijken (een houtworm of wat het ook mocht zijn). Ik wou hem wegblazen maar hij viel in mijn handtas… Nou ja, ik wou geen scène maken dus meneer (of mevrouw) zit er nu nog en blijft hopelijk van mijn geld af!

IMG_3913

Buikje vol, hop naar de boekenbeurs! Er was massa’s volk maar dat viel echt niet zo hard op bij die grote standen. Ik was helemaal in extase. Geef mij boeken en ik ben zoals een klein kind in een speelgoedwinkel. Ik heb dan ook niets gezien en gehoord rondom mij. Tunnelvisie, recht op het doel af!

Wat hebben ze toch mooie prentenboeken op de markt! Enkele van mijn favoriete boeken op de moment zie je hieronder staan. Zo mooi getekend! Ik heb er geen meegenomen omdat Vince hier toch nog te klein voor is.

De droom van Pinocchio de-notenkraker Lindbergh spookje spartacusboek bijtvis

In opmars zijn de ‘lijstjesboeken’. Zoals de kleurboeken voor volwassenen schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Oh zo simpel allemaal maar zo leuk. Boeken hoeven helemaal niet meer ingewikkeld te zijn. Neem enkele pagina’s en laat mensen erin kribbelen en je hebt al een aantrekkelijk boek gemaakt. Leuk en raar tegelijk. Meestal zit ik met het gevoel van: dat kon ik ook wel…waarom heb ik dit niet uitgebracht? Wat dan opvalt zijn de massa’s varianten van verschillende uitgevers. Zo grappig dat men elkaar steeds kopieert. Maar ja, boeken … Net zoals kledij : trends die zich verspreiden en er ook weer uitgaan na een tijdje. Het is ‘in’ om lijstjes te maken en op één of andere manier hebben mensen daar nu boeken voor nodig.

Superleuk was een standje waar ze wereldkaarten verkochten in allerlei soorten en maten. Zo waren er buiten de wandplaten ook tapijten en reuzenhoezen voor over een bal! Ik moest me even inhouden om er geen mee te nemen voor in de klas. Maar het was een beetje te prijzig. Ze begonnen vanaf 35 euro. Wel iets om te onthouden want zoiets is wel leuk om in zoonlief zijn kamer te hebben als hij (veel) groter is!

IMG_3914

Blijkbaar bestaat er nu ook zoiets zoals een Ipad op de grond. Het is een soort mat met projector en de kinderen konden er ook met hun vinger op tikken. Uiteraard zeer populair bij alle kinderen op de boekenbeurs. Zet ze daar af en kom na een uurtje terug en ze zijn zich nog aan het amuseren.

Enige bemerking bij de boekenbeurs: ik vind het jammer dat men niet werkt met kortingen of promoties. De boeken zijn even duur als in de winkel. Het is enkel leuk om ze allemaal samen te hebben. Moesten er aantrekkelijkere prijzen zijn dan zou ik meer geneigd zijn om boeken te kopen op de boekenbeurs.

IMG_3915

We have a BIG BANG SITUATION here!

Uiteraard kon ik me toch niet inhouden om enkele dingen te kopen. Ik kocht een kleurboek voor volwassenen omdat ik dit als één van mijn 101 doelen heb staan. Ook een zoekboek voor Vince. Voor later. Maar ik zeg vaak: oh dat boek wil ik “later” wel en dan is het zover en dan vind ik het niet meer. Daarom kocht ik het nu al. Voor in mijn klas nog 2 boeken. Ik kocht vorige week de laatste versie van de serie zonder te weten dat er nog 2 boeken voor waren. Ik kocht de andere dan ook want ik kan er niet tegen om onvolledige series te hebben. Ik zal dus veel kunnen voorlezen!

IMG_3921

 

In ieder geval, ik heb een leuke dag gehad!

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Bianca
  3 november 2014 at 08:30

  Leuke foto’s!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  4 november 2014 at 10:05

  Wat leuk zeg zo’n boekenbeurs. Nu baal ik dat ik dat heb gemist!

 • Reply
  danine
  4 november 2014 at 12:05

  Wat leuk!!
  Hopelijk is de houtworm er in de boekenbeurs niet uitgekropen, of er zullen enkele boeken met gaatjes aangekocht worden 😉

  • Reply
   Nathalie
   25 november 2014 at 18:22

   Houtworm niet meer gezien! Hij zal zich een uitweg gegeten hebben…

Leave a Reply