Unicorns & Fairytales
high tea organiseren - unicorns & fairytales
dessert DIY Food My life

Een high tea organiseren doe je zo…

Ik heb het altijd al willen doen: een high tea organiseren ! Het leek me zo leuk wanneer ik het in de films zag. Een bende vriendinnen, gezellig bij elkaar, lekker eten en praten met elkaar en gewoon lachen. Ik vroeg een tijdje geleden aan enkele leuke (ondernemende) meiden die ik niet zoveel zie (wegens veel werken en weinig tijd) of ze een gaatje in hun agenda hadden….

Leuke uitnodiging

Ik wou al heel lang eens een high tea willen organiseren. Als ik iets doe, dan doe ik het all the way. Al heb ik me deze keer fameus ingehouden met het warme weer. Een leuke uitnodiging hoorde daar dan ook bij vond ik. Op Kaartje2go kan je rechtstreeks kaartjes opsturen (dat wist ik nog van de uitnodigen van Vince zijn verjaardag) dus geen gedoe met postzegels… Ik maakte er eentje aan en stuurde ze op. Leuk, toch!? Je kiest de dag waarop de verzonden worden en de post doet de rest. Handig toch?  Jammer maar helaas belandde ik op de afgesproken dag in het ziekenhuis met hersenvliesontsteking en moesten we het alsnog verzetten. We maakten er meteen werk van en pinden een andere datum vast.

high tea organiseren - unicorns & fairytales

De voorbereidingen

Wel, bij een High Tea horen natuurlijk enkele voorbereidingen. Behalve de uitnodigingen heb je ook nog een idee nodig wat je allemaal gaat serveren. Ik ging door Pinterest, maakte een bord ‘HighTea ideas‘ aan en pinde er enkele ideetjes op vast. Ik wilde het niet té uitgebreid maken, we waren tenslotte maar met 4 en het was erg warm. Hier heb ik allemaal rekening mee gehouden:

Leuk servies

Ik wilde écht een nieuw servies hebben dat niet te duur was maar toch schattigheid en girlyness uitstraalde. Ik vond een heerlijk setje bij Action. Ik had al zo’n torentje waarop je hapjes kon serveren en ik kocht er nog eentje bij van hetzelfde servies. Uiteindelijk kan je dat altijd wel gebruiken bij feestjes en speciale gelegenheden. Of gewoon zo… om het eten eens anders te presenteren.

high tea organiseren - unicorns & fairytales

Bubbles, toch?

Nou ja, me and my girls like bubbles. Do I Need to say more? Omdat er vele roze tinten waren werden het dan ook roze bubbels. Kwestie van in thema te blijven hé 😉

Thee natuurlijk 

Tjah, een High Tea zonder thee is zoals een spaghetti zonder saus. Of toch zoiets… je weet vast wel wat ik bedoel. Ik zorgde voor verschillende smaakjes (nog leuker zouden losse blaadjes zijn, maar ik had nog zoveel zakjes dat ik die eerst wilde opgebruiken). Uiteindelijk was het zo warm (over de 30 graden) dat er geen thee gedronken is… Water water en de rest kwam later. Maar dat deed geen afbreuk aan de leuke namiddag, integendeel.

high tea organiseren - unicorns & fairytales

kleine hapjes

Een High Tea staat ook bekend om zijn kleine hapjes. Ik maakte verschillende dingen klaar: driehoekjes met ham en kaas, verschillende wraps (zalm, zelfgemaakte eiersla, kippenwit en sla…) en had ook bagels die ze eventueel zelf konden smeren naar wens. Ook maakte ik eiermuffins! Superlekker én een mega kidsproof recept om samen met je kinderen te maken.

Zoete hapjes

Ik stond ook in de keuken enkele dingen te bakken op voorhand: scones (die mislukten jammer genoeg, geen scones dus…), brownies (die waren wel lekker) en heerlijke (al zeg ik het zelf, maar zij ook zenne) bananen-choco flapjes. Bij Lidl vond ik macarons (die kei kei lekker waren) en een mix voor muffins. Toen vond ik het wel genoeg… en dat was het ook.

high tea organiseren - unicorns & fairytales

 

High tea

Je ziet het, een High Tea is niets anders dan een excuus om een vriendinnennamiddag te hebben. Dus … stuur je man en kind(eren) het huis uit en organiseer er zelf eentje. Quality time! Nadien ben je weer helemaal opgeladen en heb je kunnen lachen, roddelen en klagen tegen je vriendinnen. Want daar zijn ze voor… de goeikes toch.

Recepten

Wil jij ook een High Tea organiseren en ben je op zoek naar leuke High tea recepten?  Doe dan inspiratie op. Schrijf ze ergens op op print ze af. eigenlijk zou je dan minstens 1 keer per kwartaal eens moeten doen. Zo onderhoud je je vriendschappen.

high tea organiseren - unicorns & fairytales

high tea organiseren - unicorns & fairytales high tea organiseren - unicorns & fairytales

Hebben jullie ooit al eens een High Tea georganiseerd? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Nietzomaarsaar
  23 augustus 2018 at 09:26

  nee, maar lijkt me wel leuk om eens te doen. Eens iets anders dan een brunch en misschien ook minder een overdadig gevoel zo. Keigezellig!

  • Reply
   Nathalie
   23 augustus 2018 at 09:34

   het was idd kei kei gezellig. Zeker doen!

 • Reply
  [email protected]
  9 maart 2019 at 15:53

  Waw, dat ziet er prachtig en super gezellig uit. Maar mijn vraag is hoe krijg je dat voor mekaar, alles bakken en zo, met 2 kleine dreumesen in huis??

  • Reply
   Nathalie
   10 maart 2019 at 12:56

   haha, de kids waren die dag gaan logeren bij mijn ouders 😉 Soms bakken ze mee, of wacht ik tot de ene slaapt en de andere kan dan meedoen.

Leave a Reply