Unicorns & Fairytales
tuin kidsproof - unicorns & fairytales
Buiten spelen moederschap My life Personal Spelen

Zo gaan wij onze tuin kidsproof maken

Wij wonen in ons huis sinds het einde van vorige zomer. De tuin kidsproof maken was één van onze prioriteiten. Het is nog niet helemaal klaar, er moet nog een grote-mensen-hoekje komen en ligstoelen voor de mama die graag wil zonnen maar onze tuin gaat deze zomer nog kidsproof worden! We zijn al een aardig eindje op weg maar we moeten nog wel enkele ideetjes uitwerken.

Tuin kidsproof maken?

Waarom een tuin én kinderen hebben als de tuin niet kidsproof is… Wel, ik vond dat we hem dringend onder handen moesten nemen want het was een rechthoekig stuk gras zonder meer. Ik vond ook dat we te weinig buiten kwamen dus er moest iets veranderen en zeker met het goede weer! We hebben al een grasmaaier robotje op het oog van Robomow zodat we ook meerdere keren het gras kunnen kort houden maar het is nog even wachten op de levering. Maar de tuin moet aantrekkelijk zijn zodat de kids graag buiten vertoeven. Zo kunnen wij ook genieten van de tuin. Op de ligstoel weliswaar…

Dit deden we al

Een schommel zetten 

Oh ja, beste aankoop ever! Een schommel… We namen er meteen eentje met een kinderzitje en een gewone zodat Vince en Lex binnenkort samen kunnen schommelen. Dat doet Vince heel graag. Deze schommel is van Fatmoose. Je hebt verschillende constructies trouwens maar wij kozen een eenvoudige versie omdat we niet zo’n heel grote tuin hebben. Anders staat hij helemaal vol.

tuin kidsproof - unicorns & fairytales

Een schildpad van Little Tikes 

Deze zijn zo leuk! We hebben een schildpad die we regelmatig vullen met water. Binnenkort komt er nog een tweede die we gaan vullen met zand. Je kan ze afdekken en dan heb je twee schildpadden in de tuin. Oogt mooi! Haha. We zien dat Vince graag in het water en met zand speelt (welk kind niet?).

tuin kidsproof - unicorns & fairytales

Een goal / bal / skippybal / dartsspel 

Jongens + bal + goal. Do I need to say more? We hebben deze mini goal van Decathlon. Ook de bal komt van Decathlon. Goedkoop en goede kwaliteit. Meer moet je niet hebben. Ook een Skippybal die we nog moeten opblazen en een gooispel. Superleuk! Voorlopig hangt hij nog even binnen maar in de zomer hangen we hem buiten en kunnen de kinderen zich amuseren.

tuin kidsproof - unicorns & fairytales

tuin kidsproof - unicorns & fairytales

Wipper

Van zijn meter heeft Vince een wip gekregen. Je kan er met zijn 3 opzitten als je wil dus fun voor meerdere kindjes. Dit kan je ook makkelijk buiten zetten.

[bol_product_links block_id=”bol_592444ecd6868_selected-products” products=”9200000057209384,1004004007097412″ name=”wip” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Glijbaantje

Toen Vince 1 jaar werd heeft hij (ook van zijn meter) deze glijbaan gekregen. Nu is hij er al een beetje te groot voor maar dat houdt hem niet tegen om er toch mee te spelen. Goede aankoop dus! Dit glijbaantje komt van FUN.

buitenspeelgoed - unicorns & fairytales

Opbergkoffer

We kochten een opbergkoffer in promotie (Brico) waar we Vince zijn ‘los’ speelgoed waar hij mee buiten speelt (zoals schepjes, graafkranen, auto’s en dergelijke) in opbergen. Zo hoeven we het niet binnen te halen en kan hij het zelf pakken. We hebben er nog wel eentje nodig voor tuingerief.

 

Dit willen we (nog) doen

Buitenverlichting 

We hebben dringend buitenverlichting nodig. Bij Lamptwist ben ik een kijkje gaan nemen en daar kunnen we uit catalogussen kiezen. Ze hebben daar design verlichting en lampen waaruit je kan kiezen. We kunnen ook gratis laten verzenden en retouren en als we ergens anders de lamp goedkoper hebben gezien dan passen ze hun prijzen aan. Yay!

Een gezellig grote-mensen-hoekje

De tuin kidsproof maken is één ding maar ik wil ook wel een hoekje voor mezelf. Ik zag in het VTwonen boekje enkele leuke ideetjes voor in de tuin. Ik heb sowieso dringend een ligstoel nodig zodat ik eens in de zon kan gaan liggen hahaha. Enig nadeel: wij zijn geen handige Harry’s. En relaxen op je loungebank is zo heerlijk, dus dat willen we ook nog wel.

tuin kidsproof - unicorns & fairytales

Een waterbaan

Ik ben ook van plan een leuke waterbaan te maken. Voor Vince. Hij speelt graag met water. Maar dat zal een projectje zijn voor binnenkort. Eerst nog andere dingen in orde maken die prioriteit hebben. (zoals een ligstoel hahahaha)

Buitenplanten

Ik hou wel van planten die je aan de zomer doen denken zoals een palm. Maar ik heb absoluut geen groene vingers. Dus wie een idee heeft… shoot!

Een speelhuisje  

Ik denk dat het wel leuk is om een speelhuisje in de tuin te hebben. Zeker nu Vince zoveel fantasie heeft. Lex zal er nog een beetje te klein voor zijn maar volgend jaar zal hij er wel plezier van hebben. Misschien dat we wel eens gaan kijken als het solden is.

 

Lees ook

Buitenspeelgoed van Vince

5x leuk buitenspeelgoed

 

Hoe maken jullie de tuin kidsproof? Nog tips? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jamey
    24 mei 2017 at 09:27

    Wat hebben jullie een mooie tuin zeg!

Leave a Reply