Unicorns & Fairytales
kids musthaves moederschap Musthaves Ontwikkeling Webshoptips

Helpt de slaaptrainer om Vince langer te doen slapen?

Vince is een vroege vogel en liefst op dagen wanneer de nacht een hel zijn geweest. Dan hoor ik in de gang voetstapjes en hoor ik hem aan het hekje aan de trap rommelen. Dan komt er gegarandeerd een “mamaaaaa?”. Niet reageren is geen optie want dan krijg ik een serenade van het woord ‘mama’ op verschillende melodietjes en tonen. We hebben al veel geprobeerd en hebben zelfs een klokje zelfgemaakt. De slaaptrainer ‘Sam’ was onze laatste redder. Een schaap…Please schaap, zorg jij voor meer slaap?

Slaaptrainer Sam

“Hier is Sammeke”, zei ik. Sam is ook het kleine broertje van zijn beste vriendje (en het zoontje van de meter en peter van Lex). Dat trok natuurlijk al de aandacht. ‘Sam is ook het broertje van Robin hé, mama?”. Oké, een goed begin, dacht ik. Op de slaaptrainer zit een demo zodat je op voorhand kan laten zien wat er gaat komen. Dat kan je maar best even doen want je wil niet dat je zoon of dochter de schrik van zijn leven krijgt als Sammeke plots begint te blèren en zijn ogen opent. Je kan het melodietje veranderen. 3 keuzes: het geblaat van een schaap, vogeltjes die fluiten of een soort wekkergeluid. Of je kan ervoor kiezen om geen geluid te laten spelen (wat best handig is in het weekend). Wij kozen samen voor de vogels. Can’t blame Vince, het geblaat vind ik angstaanjagend om wakker te worden en het wekkergeluid…do I need to say more? Vogels dus.

slaaptrainer - unicorns & fairytales

deze hadden we eerst gemaakt!

Met Sam gaan slapen

Ik stelde de slaaptrainer in zodat hij om 7 uur zou opstaan. Consequent zijn, dacht ik. Het is wel een vrije dag de dag nadien maar ik kan beter gewoon Vince om 7 uur laten opstaan dan het later zetten en de kans hebben dat hij het maar niets vindt omdat het te lang duurt. Langer dan 7 uur gaat hij toch niet slapen. Maar wanneer het weekend is kan je het wekkergeluid wel afzetten… zo wordt niemand wakker van het geluid. Goed idee, doe ik volgende keer dacht ik.

 

Mama, er is iets mis!

Daar had je het natuurlijk. Om kwart voor 7 (halleluja, dat is al beter dan 6 uur), na een verschrikkelijke nacht met weinig slaap, riep Vince mij. Er was iets mis. Sam had zijn ogen nog niet open. Maar het lichtje stond al wel op groen (wat wil zeggen dat bijna tijd is om op te staan, maar nog heel even wachten) Ik kon hem ervan overtuigen om toch nog in zijn bed te blijven. ik denk dat hij ook gewoon wou zien dat Sam zijn ogen ging opendoen. Ik hoorde hem zingen en praten tegen zichzelf maar hij bleef wel in bed. Ondertussen zat ik al met broer beneden natuurlijk…

slaaptrainer - unicorns & fairytales

Gelukt!

Maar toen hoorde ik plots: “Ja! Mama! Het schaap is wakker! Kom zien!”. Hij is er dus duidelijk wel mee bezig en heeft geluisterd. Nu probeer ik hem nog duidelijk te maken dat wanneer hij wakker is en Sam slaapt nog, dat hij mama of papa niet mag wakker maken want dat dit wil zeggen dat wij nog slapen. Kwestie van ook wat rust te hebben moesten we het geluk hebben om nog te slapen of om hem gewoon te maken om niet voor 7 uur op te staan. Nou ja…

Mee onderdeel van ons avondritueel

Ondertussen zijn we Sam enkele weken aan het gebruiken en is Vince de slaaptrainer al gewoon. Sterker nog, hij is onderdeel van ons avondritueel geworden: pyjama aan, melk drinken, boekje lezen, tanden poetsen, naar boven, Nijntje Lamp aandoen, Sam instellen, in bed, nog wat drinken en slapen. Vince stelt Sam zelf in. Ik laat hem 3 keer op iets duwen waardoor hij Sam doet gaan slapen. Dat vindt hij geweldig. Het wekkergeluid staat gewoon uit en gebruiken we bijna nooit. Ik heb liever dat hij nog verder slaapt wanneer hij Sam niet hoort wakker worden dan dat hij elke keer wakker wordt van het alarm. Wij maken hem wel wakker wanneer hij naar school moet. Ondertussen weet Vince ook hoe de slaaptrainer werkt en roept hij ons niet meer. Hij blijft liggen tot Sam zijn ogen open heeft. Yes! Dus…wij kunnen Sam niet meer missen. Het is al een geruime tijd geleden dat Vince nog zo vroeg wakker was.

Slaaptrainer Sam kan je o.a. vinden bij Kidzzz.nl, waar wij de onze van adopteerden.

slaaptrainer - unicorns & fairytales

Heb jij ook al eens gebruik gemaakt van een slaaptrainer? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Jess
  22 juni 2017 at 07:51

  Cool als iets echt werkt!! Heb je hem al later durven instellen ? Ellie is zo’n lange slaper, dus ik hoop hem.nooit nodig te hebben, maar het zit in men achterhoofd.

 • Reply
  Cindy
  22 juni 2017 at 07:55

  Wij zijn vandaag ook begonnen met een slaapwekker. 1tje van sophie de giraffe. Wonder boven wonder het werkt. In de nacht riep hij ons en ik legde uit zolang de giraf niet wakker was moest hij blijven slapen. Hij ging terug liggen en sliep tot 7u!! Nog nooit voorgekomen… heerlijk

 • Reply
  Alice
  22 juni 2017 at 09:14

  Hey, wij mochten Sam enkele maanden geleden testen van Zazu en ik, correctie, WIJ!, kunnen niet meer zonder. Waar ik eerst twijfelachtig was over het beestje was ik na één dag volledig verkocht. En oh wee als de papa hem in bed legt en Sam niet instelt! 🙂 Op dit moment vraagt oma zelfs als Sam niet mee mag komen logeren. 😉

 • Reply
  Joke Vantomme
  28 juni 2017 at 20:35

  Voor dochterlief hadden we een lichtje dat we met een timer in de muur staken. (we vonden een slaaptrainer verloren geld … 😉 )
  Dochterlief kwam dan iedere morgen zeggen “mama, het lichtje is zeker weten kapot, want het wil maar niet branden ” …
  dus nooit gewerkt 😉

  Voor zoonlief toch maar geïnvesteerd in een echte slaaptrainer, ook het schaapje! En ja hoor, bij hem werkt het wel … nou ja, in het begin toch … nu staat hij gewoon toch op, hij kijkt er niet meer naar, maar ondertussen is het wel meestal maar een beetje voor tijd én soms zelfs een stuk nadat schaapje zijn ogen geopend heeft!

Leave a Reply