Unicorns & Fairytales
mini & madam - unicorns & fairytales
My life Webshoptips Winactie & Give away

Webshoptip Mini & Madam + win

There’s a new kid in town. Mini & Madam, een webshop opgestart door Magaly. Deze webshop heeft allerlei spullen en kledij om vooral SAMEN leuke geluksmomentjes te delen. Boekjes, bewaarspulletjes, knutselkits, twinning fashion en meer.

Mini & Madam

Het is een originele, leuke webshop naar mijn mening. Ik vroeg aan Magaly om iets over de shop te vertellen en stelde haar enkele vraagjes. Ik denk dat ze zelf beter kan vertellen waarvoor Mini & Madam staat.

mini & madam - unicorns & fairytales

1) Vertel iets meer over jezelf en Mini & Madam
Ik ben 33 jaar en getrouwd met mijn eerste jeugdliefde en beste vriend. Samen hebben we een prachtige dochter van bijna 5 jaar.  Ik hou van gezellig samen zijn met familie en vrienden en van een simpel boeketje bloemen. Na bijna 10 jaar gewerkt te hebben in het bankwezen, vond ik het tijd om mijn grote droom waar te maken: een eigen winkel beginnen.

Twee jaar geleden ben ik gestart met de plannen. Aanvankelijk wou ik graag iets met kinderkleding doen, maar na uitgebreid marktonderzoek bleek dit niet echt haalbaar. Ook leek het me moeilijk om een fysieke winkel uit te baten, mede door het grote online aanbod en door het grote financiële risico dat je dan moet nemen. Dus besloot ik om voor een webshop te gaan.

Ik zocht iets waar ik mij in kon onderscheiden en waar mama’s en kinderen zich tot aangesproken zouden voelen. Namelijk iets waar mama’s én kinderen gelukkig van kunnen worden. En aangezien onze mini’s zo snel groot worden, leek het me een fijn idee om mama’s te inspireren om zo veel mogelijk van die mooie kindertijd te genieten door toffe dingen te doen met hun mini (Samen doen / Samen mooi). Ten tweede bied ik ook een collectie aan om de mooiste geluksmomentjes voor altijd te herinneren en te  bewaren; en om mini en mama dicht bij elkaar te brengen op momenten dat ze niet samen kunnen zijn (Samen altijd).

 
2) Hoe ben je op de naam gekomen?
Wel, heel grappig dat je me dit vraagt. Ik wist al dat ik ‘Mini’ in mijn naam wou, maar ik zocht nog naar een leuk woord voor ‘mama’. Ik heb hier heel lang over gepiekerd, want ik kon maar geen leuke naam vinden. En plots hoorde ik mijn echtgenoot zijn koosnaampje voor onze dochter zeggen: ‘Mevrouwtje Oepdepip’. En zo was de link al snel gelegd: Mevrouwtje – Mevrouw – Madam… Mini & Madam, en het klonk nog heel leuk ook : -)
3) Wat maakt jouw shop uniek?
 Mijn missie is om mama’s en mini’s gelukkig te maken. Dit doe ik niet enkel door originele spulletjes aan te bieden, maar vooral door belang te hechten aan de kleine details: heel mooi ingepakte pakjes die telkens voor een  “ooooohhhh” zorgen , persoonlijke service en altijd een helpende hand.
4) Toekomstplannen? 
Jazeker, op korte termijn zullen er ook leuke workshops georganiseerd worden, maar de details hierover blijven nog even een geheim: -)
mini & madam - unicorns & fairytales
5) Heb je een leuk weetje voor ons?
Ik vond het vroeger altijd heerlijk om met mijn mama op rommelmarkten te staan. Het geld dat we die dag verdienden staken we elke keer in die ene doos met het gele deksel. En na afloop, als we thuis waren, telden we samen alle centjes… heel spannend moment was dat ? Hier heb ik echt super fijne herinneringen aan!

Samen dingen doen

Zoals je dus kan zien draait deze webshop om unieke, leuke momenten en herinneringen maken. Heel fijn vind ik dat. Want uiteindelijk zijn dat wel de dingen die je je later nog (soms tot in de details) herinnert. Ik ben zo’n gevoelig wezen en ik hou me echt vast aan sommige momenten die ik als kind beleefd heb samen met mijn ouders of geliefden. Zelfs geuren…

Samen dingen doen is ook zo belangrijk. Want daar worden we gelukkig van. Ik denk vaak na over waarom wij hier überhaupt zijn en ik kan me niet voorstellen dat we een leven lang werken werken en werken en de leuke dingen naast ons laten liggen omdat we het altijd te druk hebben. Ik kan enorm genieten van een knutselmoment of voorleesmoment met Vince en Lex. En ook… voor je het weet zijn ze groter en hebben ze hun eigen leven. Dan gaan ze liever met kameraden op stap en is mama en papa gewoon… de mama en papa. Pas later, wanneer ze zelf kinderen krijgen, gaan ze dan beseffen wat voor iets waardevols een moeder en vader zijn.

Knutselen voor moederdag of een verjaardag?

Ik was eigenlijk vooral benieuwd naar de leuke dingen die je samen kon “maken”. Leuke spulletjes om aan iemand te geven. Omdat het in augustus de ‘Antwerpse moederdag’ is dacht ik dat het wel leuk was om iets in de kijker te zetten wat erg leuk is om zelf te maken. De knutselkit handdoeken is een mooi voorbeeld van iets origineels dat je kan maken om af te geven.

mini & madam - unicorns & fairytales

Win 2x shoptegoed (t.w.v. 40 euro) voor jou en je vriend(in)

Wil jij ook iets moois uit deze unieke webshop? Ik mag van Magaly twee mensen heel blij maken met shoptegoed van 40 euro om iets leuks uit de shop te kiezen. Voor jou en de vriendin die je getagd hebt. Wat moet je doen?

 1. Volg Unicorns & Fairytales via facebook en/of Instagram
 2. Volg Mini & Madam via Facebook en/of Instagram
 3. Laat ons weten wat jouw favoriete item is uit de shop
 4. Tag iemand waarmee jij de prijs wil delen (Facebook en/of instagram) en dan krijgen jullie beiden shoptegoed (je mag zoveel meedoen als je wil)

 

<<<< De winnaars worden getrokken op 5 juli 2017 en zullen nadien bekend worden gemaakt via dit blogbericht >>>>

 

winnaar is evi huys

 

Dus…vertel wat jouw favoriete item uit de shop is…

 

XOXO nathalie

 

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Lynn Mahieu
  27 juni 2017 at 20:35

  Ik vind de combinatie kledij heel tof, ik hou van twinning! 😀

 • Reply
  Lieke van melis
  27 juni 2017 at 20:54

  Het is allemaal super leuk!!! Hou ervan. Na een paar mega drukke maanden verdiend mijn dochter wel wat Mommy and daughter time! Ik zou dan ook gaan voor leuke knutselsetjes of spelletjes die we samen kunnen doen ?

 • Reply
  Anna
  27 juni 2017 at 21:02

  Ik zou graag een twinning pakje willen met mijn dochter…
  Facebook: An Na

 • Reply
  elisabeth maria martina
  27 juni 2017 at 21:12

  twinning fashion zo leuk voor moeder en kind

 • Reply
  Goele H
  28 juni 2017 at 07:05

  De vakantiebingo vind ik een erg leuk en handig spel, maar de speel/voedingskettingen vind ik een prachtige uitvinding!

 • Reply
  Marian B
  28 juni 2017 at 11:17

  Erg leuk, vooral een spel of iets te knutselen! Jammer genoeg zitten we beide niet op Facebook.

 • Reply
  Esmeralda Groenland
  28 juni 2017 at 11:25

  Wat een leuke sleutelhanger. Ik vind de broodtrommelkaartjes ook erg leuk!

 • Reply
  Joke Vantomme
  28 juni 2017 at 20:29

  Waw, het spel de verzinfabriek lijkt ons echt superleuk! Maar ook de plantbare confetti ziet er tof uit!

 • Reply
  Evi Huys
  28 juni 2017 at 21:26

  Een kleurenposter lijkt me leuk voor mijn zoontje.

 • Reply
  natascha
  29 juni 2017 at 10:09

  Ik ben gek van de volledige boekenselectie! zulke schattige boekjes… xx

 • Reply
  Andy E
  29 juni 2017 at 19:03

  De brooddooskaartjes van Fiep Westendorp steken enorm mijn ogen uit, ik vind ze echt heel leuk. Zou fijn zijn als in september school weer start.

 • Reply
  LIesbeth
  1 juli 2017 at 23:26

  Wat een heerlijke shop! Daar blijf je in rondkijken! Ik vind de tandenspaarkaart erg leuk en een boekje om uitspraken van ons kleintje in op te schrijven. Dat zijn pareltjes voor later!

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  4 juli 2017 at 08:13

  Wat een geweldig leuke webshop!!! Moeilijk om 1 ding te kiezen… Ik hou van de t-shirt en trui ‘Boys mom , maar ook van de verschillende spelletjes (Het verzinspel lijkt me super voor in de klas.) en de verschillende boeken. Deze prijs zou ik met andere woorden héél graag winnen!!

Leave a Reply