Unicorns & Fairytales
brief aan vince - unicorns & fairytales
Brieven aan Vince

Brief aan Vince | 18 maanden

 

Liefste ventje,

Wat heb je plots weer een grote sprong gemaakt. Je kan nu vlotjes stappen. Zo schattig om te zien. Niets is zo schattig als een peuter van jouw leeftijd. De bewegingen, de humor die er al is, het nadoen van alles wat wij doen en zoveel meer.Je kan nu ook de lichaamsdelen bij mensen, jezelf en knuffels aanduiden en ze benoemen. Zo leuk. Waar is opa’s neus? Daar! Poing.

brief aan vince - unicorns & fairytales

Ook kan je goed duidelijk maken wat je wil. Zo zeg je (en doe je) bijvoorbeeld de volgende zaken:

• Je wrijft over je buik en zegt mmmmmm als je iets lekkers vindt.
• Wanneer je wil dat wij iets doen dat jij aan het doen bent zeg je: “ook”
• Je zegt “nog” en geeft je bordje aan ons als je nog wat eten wil.
• Wanneer je genoeg hebt zeg je “genoeg” en duwt je bord weg.
• Als iets warm is dan kan je dat ook aangeven. Je zegt dan “warm”. Zo raak je de verwarming aan en weet je dat het warm is.
• Je neemt je aap en doek, gaat aan de deur staan en zegt: slapen.
• Als iets open gedaan moet worden zeg je ook netjes “open”. Alleen de gewenste ‘alsjeblieft’ erbij is nog te moeilijk.

brief aan vince - unicorns & fairytales

Je kent al enorm veel woordjes en we oefenen ze ook elke dag tijdens het lezen. Dat vind je heerlijk. Net zoals Peppa Pig en Bumba kijken. Je kent best veel woorden, ik zal er eens enkele opsommen: schoenen, bal, ballon, ijsje, koe, paard, aap, maan, komkommer, bloemkool, appel, banaan, peer, beer, huis, boom, poes, huis, auto, weg, pijn, warm, buik, haar, ogen, oren, mond, tong, tenen, voet, bad, slapen, nog, ook, genoeg, sok, panda, vlieg, spin, cactus, drinken, water, mama, papa, oma, opa, bomma, bompa, boek, doek,spaghetti, …

brief aan vince - unicorns & fairytales

Entertainen kan je als de beste! Wanneer je bij oma en opa iets doet dat niet mag sla je je handen voor je mond en zegt: oh ooooh, en zegt “pas op” samen met het terechtwijzende vingertje. Een echt mannetje ben je al. Ook ben je al bezorgd. Mama had buikpijn en je vroeg aan mij “mama pijn?”. Toen ik ja zei ging je naar papa, zei “mama pijn” , trok hem mee naar mij en legde papa’s hand op mijn buik. Zo lief. Je kan niet geloven hoe blij wij zijn met zo’n lief ventje als jij. Met je lieve lach en deugnieten gezicht als je goed genoeg weet dat we kijken. Jij kan ook heel goed ‘ik ben er niet’ spelen. Wanneer ik je uit het bad wil halen negeer je me alsof je denkt: als ik doe alsof ik er niet ben dan ziet ze me niet. Nou jammer maar helaas, ik kan niet naast dat schattig ventje kijken.

brief aan vince - unicorns & fairytales

Je bent nog steeds een goede eter. Je kan bijna niet wachten om te beginnen. Je lust echt bijna alles behalve warme tomaten. We zijn nog niets anders tegengekomen wat je niet lust. Appels zijn je favoriete fruit, je wil ook steeds dat we het tekenen op je tekenbord. Alles wat rood ziet en rond is was een tijdje geleden een appel.

brief aan vince - unicorns & fairytales

De laatste weken wil je steeds bij papa zijn. Ik kan het je ook niet kwalijk nemen. Hij doet lekker wild met je. Mama is een beetje voorzichtiger natuurlijk. Dat is minder leuk voor een echte wildebras zoals jij. Bij de onthaalmoeders kan je heel fink samen én alleen spelen, maar thuis wil je het liefst met ons spelen. Je speelgoed is dan ook soms niet meer interessant. Je wil liever met prulletjes spelen, mee kuisen met een doekje en constant achter ons aan lopen. Enkel met een bal kunnen we je nog afleiden. Je gooit die door heel het huis en loopt er achteraan. Ja, je hebt het lopen nu echt wel onder de knie.

brief aan vince - unicorns & fairytales

Je kan ook héél fake huilen als je je zin niet krijgt. We merken het zo aan de manier waarop je je mondje dan krult. U don’t fool us. Kordaat zijn is dan de boodschap natuurlijk. Ik ben iets minder kordaat dan papa en dat weet je (hihi). Maar eigenlijk ben je echt wel een flink ventje. Je bent niet echt lastig, enkel als je moe bent maar wie is er dan niet lastig?

IMG_0872

Gaan slapen is geen probleem maar de laatste tijd sta je nogal vroeg op. Niet zo leuk voor mama en papa. Je bent een vroege vogel maatje. Of is dat omdat je de laatste tijd veel ziekjes bent? Er hangen microben in de lucht.

Muziek? Dan zie je Vince dansen, zingen en plezier maken. Oh ow, ga je ook later zoveel uit willen gaan als mama? Mama heeft ook veel op de dansvloer gestaan hoor, toen ze wat jonger was (hihi). Ik zou dat beter terug wat meer doen. Maar dan moet je me wel iets meer slaap gunnen.Ik ben tegen het weekend steeds uitgeteld van jou, papa en de kindjes van mijn klas.

IMG_6578 (1)

Liefste ventje, we zien jou graag sprongen maken. Steeds kan je meer en meer, wat uiteraard normaal is, maar toch vallen we vaak van de ene in de andere verbazing. Heerlijk om te zien.  We zien jou graag, voor altijd, ons manneke…

brief aan vince - unicorns & fairytales

Liefs,

mama en papa

 

 

Alle andere brieven aan Vince kan je vandaag ook HIER vinden.

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply