Unicorns & Fairytales
zoektochten kinderen - unicorns & fairytales
Buiten spelen Digitaal My life Op stap Spelen

Ga op expeditie doorheen je stad met deze zoektochten en een (kinderen)camera

Weet je niet goed hoe je je kinderen kan bezighouden tijdens de zomervakantie en wil je eens iets origineels doen? Houd ze van de TV-schermen weg door deze zoektochten voor kinderen te doen in je buurt. Geef ze daarbij een kindercamera, neem een rugzakje mee met drinken en fruit en ga samen op pad.

Een zoektocht voor kinderen

Ik gaf het al als tip in mijn boek SPEEL!, zoektochten voor kinderen of een bingo afprinten om die wandelingen interessanter te maken. Je kan ook op mijn blog enkele instant downloads vinden om een zoektocht af te printen. Wil je graag veel verschillende zoektochten bij elkaar hebben dan heb ik een leuke tip voor je. Ik vond het boek ‘Expeditie Stad’ in de boekhandel met 40 zoektochten voor kinderen om meer buiten te komen. Ze zijn grappig en origineel. Ga op zoek naar straatnamen en verander ze, spot kauwgommen, huisnummers, vogels en nog veel meer.

Je kan expeditie stad hier vinden

Wat leuk is aan dit boekje met zoektochten voor kinderen, is dat ze uitscheurbaar zijn. Ik raad dan aan om ze te lamineren en eventueel aan een ringetje te bevestigen, zodat je ze mee kunt nemen op pad en kunt hergebruiken zoveel je wil. Wist je dat je met WOODY’S van Stabilo heel makkelijk op gelamineerde bladen kunt schrijven en dat dit in no time weggeveegd is met een doekje? Er blijft, in tegenstelling tot uitwisbare stiften, geen spoor meer over.

Neem je fototoestel mee

Wil je de zoektochten voor kinderen nog interessanter maken? Dan kan je op pad gaan met een kinderfototoestel zodat ze hun gevonden zaken vast kunnen leggen. Je kan hen opdrachten geven: trek 10 straatnamen, trek 5 verschillende vogels / insecten etc… Kinderen vinden dit heerlijk. Wij hebben zelf voor de jongens de kindercamera’s van VTech en deze vinden ze geweldig. Misschien heeft dat zeker ook iets te maken met de vele andere dingen die je ermee kunt doen. De VTech KidiZoom Vloggercam is hier momenteel heel populair en komt met een groene achtergrond én statiefje. Elke dag zijn ze er al buiten mee op pad gegaan in de buurt om videootjes op te nemen…

Interessante artikels tijdens de vakantie

Kennen jullie deze zoektochten voor kinderen al?

XOXO Nathalie

*dit artikel bevat affiliate links

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply