Unicorns & Fairytales
camping oergezellig - unicorns & fairytales
Buiten spelen My life Spelen TIPS om te reizen met kinderen Travel

Leuke kampeeractiviteiten met kinderen

Het zomerseizoen staat alweer bijna voor de deur. Dat betekent voor veel mensen kamperen. Eventueel zelfs een tijdje op de camping staan. Hopelijk met heel mooi weer. Toch moeten we ook eerlijk wezen. Het ouderschap gaat op de camping natuurlijk gewoon door. De kans is groot dat je ook hier je kinderen regelmatig moet blijven vermaken en dat er genoeg ruzies zullen zijn. De woorden “ik verveel me” kan je misschien nu al horen. Heb je daar dit jaar nou echt geen zin in? Dan hebben we goed nieuws. Met behulp van de volgende kampeeractiviteiten zullen jouw kinderen zich namelijk geen seconde vervelen. 

Neem zelf voldoende buitenspellen mee 

Op niet elke camping zijn er veel kampeeractiviteiten voor de kinderen. Daarom is het verstandig om op alles voorbereid te zijn. Neem daarom in elk geval voldoende buitenspellen mee. Denk bijvoorbeeld aan een jeu de boules set. Dat klinkt misschien een beetje ouderwets. Maar geloof ons, kinderen kunnen zich hier echt uren mee vermaken. Leuke bijkomstigheid is dat je hier als ouder ook enorm van kan genieten. 

Ook een badmintonset mag niet ontbreken op de camping. Er is altijd wel iemand die met jouw kind een shuttle hoog wil houden. Leuk om lekker in beweging te blijven. Nadeel is wel dat je er ideale weersomstandigheden voor nodig hebt. Zo mag er niet al te veel wind staan. Dat wil in Nederland nog wel eens een probleem zijn. Toch goed om in elk geval mee te nemen. 

camping oergezellig - unicorns & fairytales

Maak een bingo-lijst 

Vervelen je kinderen zich echt enorm en weet je ondertussen niet meer hoe je ze kunt vermaken? Maak dan een eigen bingo-lijst met dingen die ze in de natuur moeten vinden. De eerste die alles heeft gevonden, wint een ‘prijs’. Op die lijst kunnen zeer uiteenlopende dingen staan. Denk bijvoorbeeld aan een koe, een vogel, een dennenappel, een blad van een boom of zelfs hondenpoep. Maak samen met de kinderen een grote wandeling en probeer zo snel mogelijk de bingo-lijst af te strepen. Je kunt oudere kinderen eventueel ook een mobieltje meegeven om foto’s te maken van hun gevonden schatten.

lees ook: Leuke activiteiten in de zomervakantie, wat ga jij doen?

of deze: Nog meer leuke tips & spelletjes om je kinderen bezig te houden tijdens een lange autoreis, treinreis of vliegreis

Maak een kampvuur 

De meeste kinderen vinden het fantastisch om een vuurtje te maken. Dat geeft ook direct dat ultieme kampeergevoel. Laat ze daarom helpen om samen een kampvuur klaar te maken. Haal ook wat lekkere dingen in huis, zodat ze straks iets kunnen maken op het kampvuur. Dat hoeft niet al te moeilijk. Denk bijvoorbeeld aan marshmallows. 

Maak er echt een familieproject van. Het maken van een kampvuur kan heel leerzaam zijn. Welke materialen zijn bijvoorbeeld ontvlambaar? Hoe zorg je ervoor dat er voldoende zuurstof bij het vuur kan komen? Waarom is dat belangrijk? Hoe ga je met het vuur om? Waar moet je op letten? Dit zijn allemaal dingen die onbewust aan bod komen tijdens het maken van een vuurtje.

kamperen in de natuur - unicorns & fairytales

Kampeeractiviteiten met natuurlijk materiaal

De natuur is jouw speelwereld. Ga op stap en doe leuke dingen. Wist je dat je ook kunt knutselen met natuurlijk materiaal? Oh ja, mijn boek SPEEL! (daarover later meer) staat er vol van. Kinderen hebben niet veel nodig. Ben je dus op zoek naar leuke kampeeractiviteiten? Combineer dan maar eens water en zand. Oké, ze zitten onder de modder maar ze gaan uren plezier beleven.

lees: 30+ dingen die je kunt doen tijdens buitenspeeldag (en op alle andere dagen)

of deze: 60 tips & activiteiten tijdens buitenlesdag, ook voor thuis, want leren doen we overal en altijd!

activiteiten in Brabant met kinderen - unicorns & fairytales

Vind kampeeractiviteiten in mijn speelbijbel

Activiteiten met kinderen in de natuur waarbij je heel weinig nodig hebt? Dat kan je vinden in mijn eigen boek SPEEL! Je vindt er zelfs een recept om zelf broodsticks te maken. Lekker leuk als je gaat kamperen, toch? Of wat denk je van een zoektocht in de natuur? Dat en veel meer (én gratis printables) kan je erin terugvinden. Ideaal nu de vakantie voor de deur staat.

Je vindt mijn boek hier

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

Wat ga jij doen deze zomer?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply