Unicorns & Fairytales
autovakantie met kinderen reisspelletjes - unicorns & fairytales
Gezelschapsspelletjes Spelen TIPS om te reizen met kinderen Travel uitstappen

Nog meer leuke tips & spelletjes om je kinderen bezig te houden tijdens een lange autoreis, treinreis of vliegreis

Kinderen bezig houden tijdens een lange autorit, het is niet altijd even gemakkelijk. Maar er zijn wel effectief vele mogelijkheden en dan heb ik het niet over ze meteen voor een scherm zetten. Ik schreef er al veel artikels over, met honderden tips, dus je kan op het einde van dit artikel een overzichtje vinden met nog meer activiteiten, spelletjes en tips om een autovakantie met kinderen te overleven. Of een vliegreis, bootreis, treinreis, bakfietstrip enzovoort.

Kinderen bezig houden in de auto

Om een autovakantie met kinderen te overleven heb je een beetje geduld en inlevingsvermogen nodig. Het zijn kinderen. Jij vindt het al niet fijn om zo lang in de auto te zitten, dus moet je je eens inbeelden wat het voor kinderen moet zijn. Planning is ALLES. Daarom raad ik je aan om mijn artikel over ” Autovakantie met je kinderen? Hier zijn enkele handige tips!” aan. Wat ik zelf belangrijk vind is dat je stops inplant en eventueel een beetje op voorhand opzoekt waar er kindvriendelijke plekjes zijn. Prop je kinderen niet vol met snoep en vertrek op het moment dat jou het beste uitkomt. Heb je kinderen die goed slapen in de auto, dan kan je bijvoorbeeld in de late namiddag vertrekken. Ga je ergens overnachten? Dan kan je wel overdag vertrekken en de dag erna verder rijden. 

Reisspelletjes in de auto 

Een autovakantie met kinderen kan ook heel leuk zijn. Samen zingen, kijken, praten… Ik maakte een ABC van leuke spelletjes die je kunt spelen onderweg + printable. Daar staan al allerlei leuke dingen in. Maar je kinderen bezig houden in de auto kan ook op andere manieren. Met leuke travel games bijvoorbeeld. 

1. Smart games 

Natuurlijk zijn er die leuke Smart Games! Je hebt speciale travel smart games die magnetisch zijn. Erg handig wanneer je je kinderen bezig wil houden in de auto. Dit kunnen ze ook alleen, dus geen probleem als je niet wil meespelen. 

Hier kan je allerlei TRAVEL SMART GAMES vinden

2. Mini Games van Djeco 

Deze kaarten krijg je met een potlood erbij. Je hebt verschillende varianten. Wij hebben ‘zoek de verschillen’. Zo blijven ze lekker geconcentreerd. Nadien kan je het eventueel uitgommen als er anderen nog mee willen spelen. Je vindt ze hier.

 

3. Magna Carry

Dit magneetboek van Tiger Tribe is superleuk voor kinderen met veel fantasie. Met de verschillende magneten kunnen eindeloos veel verhalen worden gemaakt. Laat je kinderen een verhaal bedenken en vertellen. Ze kunnen hun verhalen meenemen door het magneetboek toe te klappen en te dragen met de handvaten. 

 

4. Too many monsters 

Dit leuke kaartspel van Petit Collage wordt geleverd in een blikken doosje. Handig! Het is een kaartspel waarbij je zoveel mogelijk monsters moet verzamelen. Het is een eenvoudig spel dat al kan gespeeld worden met kinderen vanaf 4 jaar. Elke speler krijgt kaarten en legt ze omgedraaid voor zich. Spelers draaien beurt om beurt een kaart om en legt deze naast de omgedraaide stapel. Als er een kaart wordt omgedraaid die al zichtbaar is op tafel moet je om ter eerste MONSTER roepen. Diegene die eerst was krijgt de kaart met de stapel die er al onder lag. Je wint als je ALLE kaarten in jouw bezig hebt. Hiervoor heb je wel een onderzetter nodig, dus ideaal tijdens een treinreis, vliegreis of tijdens een stop. 

5. On the go BINGO

autovakantie met kinderen reisspelletjes - unicorns & fairytales

Dit doosje is het spelbord. Ideaal om kinderen bezig te houden in de auto of in de trein. Je kan dit spel alleen doen of met twee. Iedere speler krijgt dan een deel van het blikken doosje waarop een BINGO is afgebeeld. De magnetische rondjes dienen als pion. Elke keer ze iets zien mogen ze een pion kleven op de afbeelding. De eerste die 5 op een rij heeft roept BINGO en wint.

6. Guess Whooo

autovakantie met kinderen reisspelletjes - unicorns & fairytales

 

Guess Whooo – Uilen en vossen is een leuke variant op ‘wie is het?’ voor kinderen van 5-10 jaar om onderweg, tijdens een autovakantie of vliegvakantie te spelen. Spelers stellen ja of nee vragen, raden het karakter van de andere speler om te winnen. Iedereen kent het origineel WIE IS HET spel wel waarschijnlijk. In de doos zitten 4 spelborden en 2 uitwisbare stiften. Je kan het dus oneindig veel spelen. Niet enkel om je kinderen in de auto bezig te houden, maar een fijn spel dat je overal kunt spelen. 

7. Hang on Monkey! 

autovakantie met kinderen reisspelletjes - unicorns & fairytales

Een handige reisversie van het spel GALGJE! Leuk en nog eens leerrijk ook…  Iemand kiest een woord en de andere persoon probeert het te raden voordat het beeld van de aap compleet is. Het spel is ook magnetisch en dus ideaal voor autoritten en in het vliegtuig.

WAAR TE KOOP? Je kan deze reisspelletjes en nog vele anderen verkrijgen bij KIDS WITH FLAIR

Cadeautjes! 

Wat ook kan leuk zijn om je kinderen bezig te houden in de auto tijdens een langere rit is een cadeautjesbak voorzien, met allerlei kleine cadeautjes of surprises. Gebruik dingen die je al hebt of toch ging geven, zoals een nieuw spelletje dat je kocht.

Muziek en luisterverhalen

Geef je kinderen een muziekspeler met luisterverhalen en een hoofdtelefoon, zodat ze zich eens rustig kunnen afsluiten van de buitenwereld. Altijd fijn. Een lange autovakantie kan vermoeiend zijn en dan zijn verhalen best een beetje een rustgevend moment zodat de kinderen in slaap vallen of even afgeleid zijn. 

kabouter kosakov - unicorns & fairytales

Boeken of digitale leesboeken

Zijn jouw kinderen echte leesbeesten? Neem dan hun favoriete boeken mee in de auto. Er zijn van die leesboeken die meerdere verhalen in 1 boek hebben. Ook strips en tijdschriften zijn een goed idee. Laat ze zelf kiezen. Misschien kan je hier ook wat inspiratie halen; 

De leukste spelletjesboeken, vakantieboeken en doeboeken tijdens de zomer, voor het hele gezin!

Leuke voorleesboeken voor kinderen, om samen te genieten!

Luisterboeken en digitale leesboeken voor 1 cent bij BOL.COM

Leuke boekjes voor beginnende lezers

Nog andere tips, activiteiten om je kinderen bezig te houden in de auto

Autovakantie met je kinderen? Hier zijn enkele handige tips!

Met deze tips overleef je een lange autorit met kinderen!

Vliegen met kinderen: enkele tips

Pin it 

autovakantie met kinderen reisspelletjes - unicorns & fairytales

Ga jij op autovakantie met kinderen? Of wat zijn jouw plannen deze zomer? 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply