Unicorns & Fairytales
oven reinigen - unicorns & fairytales
lifestyle musthaves My life

5 tips om je oven te reinigen

Ik ben zo slecht in het onderhouden van mijn toestellen, maar het is echt wel nodig… Het beste is om na ieder gebruik meteen alles af te kuisen. Mijn mama kan dat ongelooflijk. Haar keuken blijft er gewoon altijd spik en span uitzien, haar toestellen ook. Net alsof ze nooit gebruikt zijn. Je oven reinigen is een vette klus soms… Ik geef je graag enkele tips! Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige en effectieve manieren om je oven schoon te maken. In dit artikel deel ik vijf waardevolle tips om je oven grondig te reinigen, met als kers op de taart het gebruik van HG Oven, Grill en BBQ Reiniger.

1. Regelmatig Onderhoud

Het bijhouden van een regelmatig reinigingsschema voor je oven is de sleutel tot het voorkomen van hardnekkige vuilophopingen. Een snelle schoonmaak na elke kooksessie kan wonderen doen. Verwijder gemorste voedselresten en vet met een vochtige doek of een mild schoonmaakmiddel. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en moeilijker te verwijderen wordt.

2. Gebruik natuurlijke reinigingsmiddelen

Als je de voorkeur geeft aan milieuvriendelijke opties, overweeg dan het gebruik van natuurlijke reinigingsmiddelen zoals baking soda en azijn. Maak een pasta van baking soda en water en breng dit aan op hardnekkige vlekken. Laat het een paar uur intrekken en veeg het vervolgens af met een vochtige doek. Azijn kan ook helpen bij het losmaken van vet en vuil. Meng gelijke delen azijn en water in een spuitfles en spray het in de oven. Laat het even weken en veeg het dan schoon.

lees ook: 10 schoonmaaktips om het jaar proper te starten

oven reinigen - unicorns & fairytales

3. Stoomreiniging

Een andere handige methode om je oven te reinigen is door gebruik te maken van stoom. Vul een hittebestendige kom met water en plaats deze in de oven. Verwarm de oven tot een hoge temperatuur (ongeveer 200°C) en laat de stoom zijn werk doen. De opgebouwde stoom helpt bij het losweken van vuil en vet, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is met een doek of spons.

4. Maak gebruik van citroen

Citroen staat bekend om zijn natuurlijke reinigende eigenschappen en is perfect voor het reinigen van ovens. Snijd een citroen doormidden en wrijf het sap over de binnenkant van de oven. Concentreer je vooral op gebieden met hardnekkig vuil. Laat het citroensap enkele minuten intrekken en veeg vervolgens de oven schoon met een vochtige doek. De citroengeur zal ook helpen om onaangename geuren te neutraliseren.

oven reinigen - unicorns & fairytales

lees ook: Handige “Mommy hacks” die je moet gelezen hebben

5. HG Oven, Grill en BBQ Reiniger

Je oven reinigen kan soms moeilijker zijn als gedacht. Als alle bovenstaande methoden niet het gewenste resultaat opleveren, is het tijd om te vertrouwen op een krachtige reiniger zoals de HG Oven, Grill en BBQ Reiniger. Dit product is speciaal ontwikkeld om zelfs de meest hardnekkige vet- en vuilophopingen in je oven te verwijderen. Volg eenvoudig de instructies op de verpakking voor het beste resultaat. Spray het product op de binnenkant van de oven, laat het even inwerken en veeg het vervolgens schoon met een vochtige doek. Je zult versteld staan van het verschil dat deze reiniger kan maken.


Hopelijk ben je iets met deze tips! Veel succes met het reinigen van je oven 🙂 Heb jij nog een ultieme tip? Laat het dan zeker weten!

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply