Unicorns & Fairytales
zwangerschapsupdate 2 - unicorns & fairytales
My life zwangerschap zwangerschap-mama-opvoeding

Zwangerschapsupdate / pregnancy update #2 | it’s a …

Hier zijn we met de tweede zwangerschapsupdate. Ik ben nu 16 weken zwanger en normaal zouden we dan het geslacht al moeten kunnen zien. We gingen naar de gynaecoloog en waren heel benieuwd! – Here we are with the second pregnancy update. I am 16 weeks now and normally we could see the gender.

 

It’s a…

Het was een zeer mooie echo en alles wat supergoed te zien: armpjes, beentjes, hoofdje. Zo hard gegroeid. Heel speciaal. De printer werkte niet daarom hebben we enkele beelden gefilmd. Dat leverde hilarische beelden op. Onze gynaecoloog houdt ook wel van een grapje en deed lekker mee met ons. Lachen. Maar toen we wilden zien of het een jongen of meisje was zat de navelstreng er netjes voor. De baby houdt ons dus nog een beetje langer in spanning.

It was a beautiful echo. Everything was there (lucky us). Very special to see it. The printer was down, that’s why we filmed the whole thing. It gave us hilarious moments. We laughed a lot. However, we could not see the gender of the baby, yet…

 

Mama voelt zich… Mommy is feeling…

Goed! Hoe kan het ook anders? Ik heb vakantie en het is mooi weer. Bovendien loopt er nog zo’n schattig ventje thuis rond die alsmaar meer praat krijgt en zelfs heeft bewezen dat hij een super acteur is. Hij windt mensen rond zijn vinger alsof hij het al jaren doet. Hij weet dat er een baby in de buik zit maar ik denk niet dat hij het al volledig begrijpt.

Good. How could it be any different? I am on vacation and the weather is beautiful. Most important thing of all: I already have a little tiny man in my house who is growing so fast. He is so funny. He knows there is a baby in mommy’s tummy but I guess he doesn’t really know what it is.

zwangerschapsupdate 2 - unicorns & fairytales

Soms maak ik me zorgen over… Sometimes I worry about…

Ik denk soms dat ik door zwanger te zijn Vince tekort doe en in de steek laat. Binnenkort gaat hij mama en papa (en iedereen eigenlijk…) moeten delen met een broertje of zusje. Als ik daaraan denk dan heb ik soms een schuldgevoel. Is dit wel normaal? Manlief zegt dat hij dit ook heeft maar ja… misschien zijn we wel beiden abnormaal. Ook maak ik me soms zorgen over of we het allemaal gaan kunnen, maar dan denk ik: hey er zijn zoveel mensen die je voor zijn gegaan. Daar rol je wel weer in.

Sometimes I think I let Vince down by being pregnant again. Like I am abandoning him. Really weird feeling. Soon, he has to share everyone with a little brother or sister. I feel guilty about that. My boyfriend has the same feeling. Maybe we are crazy. Or is this a normal feeling. But hey, there are so many people who has been through the same things, worries and feelings I guess. Right?

 

Lees ook de vorige zwangerschapsupdate. 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

16 Comments

 • Reply
  Sonja
  28 juli 2016 at 07:47

  Ik denk dat het heel normaal is je schuldig te voelen, en dat dat vanzelf weer verdwijnt. Ik kreeg er dan wel twee tegelijk. Een broertje of zusje roept bij kijken exact dezelfde gevoelens op!
  Je ziet er goed uit meid! Fijne zwangerschap toegewenst!

  • Reply
   Nathalie
   11 augustus 2016 at 07:43

   Thanx!!

 • Reply
  Nicole
  28 juli 2016 at 07:49

  Oooh wat jammer zeg dat je niet kon zien of het een jongetje of meisje was. Maar maakt het de volgende week wel weer extra spannend natuurlijk!
  En dat zwaaiende armpje, zo schattig!

  • Reply
   Nathalie
   11 augustus 2016 at 07:42

   Ja! We gaan het combineren met een gender reveal party 🙂

 • Reply
  Sarah
  28 juli 2016 at 08:19

  Ik denk inderdaad ook dat dit een volledig normaal gevoel is. Wij houden het voorlopig maar bij ééntje, maar ik denk soms wel eens: “Wat als er een tweede komt?” Ik krijg dan al eerder een schuldgevoel omdat ik denk dat ik een tweede kind nooit even graag ga zien als Tomas. Gek hé, al die gevoelens die zelfs nog maar een gedachte aan gezinsverandering teweeg kunnen brengen. Uiteindelijk komt dat allemaal wel goed met die gevoelens en ook het veranderende gezinsleven zal je wel aankunnen. Effectief, als zovele andere gezinnen dit kunnen, waarom jij dan niet? Het zal niet altijd perfect zijn, maar hé, met 1 kind hebben we ondertussen al kunnen ondervinden dat Perfect niet bestaat 😉 Gewoon genieten van de mooie momenten die vaak net door imperfectie perfect lijken te zijn! Xxx

  • Reply
   Nathalie
   11 augustus 2016 at 07:42

   Het zal idd allemaal wel meevallen en dit zijn denk ik de normale gevoelens hahaha…

 • Reply
  Jess
  28 juli 2016 at 15:20

  Ik denk dat elke mama (en papa) zich zorgen maakt over het delen van de aandacht en liefde. Ik ook al, en ik ben geen eens zwanger. Wat een duidelijke echo’s, dan is het wel duidelijk dat mijn gynaecoloog een oud machien heeft. Op het geslacht moeten we dan nog eventjes wachten. (Ergens denk ik nog een jongen, geen idee wat je zelf wil)

  • Reply
   Nathalie
   11 augustus 2016 at 07:42

   We zullen zien of je gelijk hebt ! 🙂

 • Reply
  Janske
  28 juli 2016 at 21:26

  Wat een mooie echo’s en dat handje! zwaai zwaai! Binnenkort opnieuw kijken of het een jongen of meisje is! 🙂

  • Reply
   Nathalie
   11 augustus 2016 at 07:41

   Ja ik ben benieuwd!

 • Reply
  Magalie
  29 juli 2016 at 08:23

  Nu ben ik ook even komen snuffelen..:) Jee lopen idd echt bijna gelijk!:) Wat een mooie update en dan die echo ! 🙂 altijd bijzonder om te zien. Hij of zij houd het lekker spannend! En die schuldgevoelens, heel herkenbaar, vraag me ook zo vaak af of ze het straks wel leuk vind en nog genoeg aandacht krijgt. Er gaat zoveel veranderen, mooi en raar tegelijk en dat besef ik me ook steeds meer….

 • Reply
  Mieke
  29 juli 2016 at 20:50

  Dat maakt jullie volgende bezoek extra spannend 🙂

  • Reply
   Nathalie
   30 juli 2016 at 10:34

   Dat zal idd wel zijn! hihi

  • Reply
   Nathalie
   11 augustus 2016 at 07:41

   Dat zal wel zijn!

 • Reply
  Jacksons_mommy
  2 augustus 2016 at 20:10

  Ohhhhh jullie kleine hummel zwaait. Zoooooo lief ?

  • Reply
   Nathalie
   11 augustus 2016 at 07:38

   Ja hahaha, de dokter heeft dit wel gedaan door voor en terug te spoelen. Het beeld 😉

Leave a Reply