Unicorns & Fairytales
Scheldeland - unicorns & fairytales
My life Op stap op vakantie Travel uitstappen

(Gastronomisch) op stap met ons twee in Scheldeland met een fijne verrassing!

Het leven als mama met twee kleine (energieke) jongens, halftijds leerkracht en halftijds blogger ziet er vaak wel hectisch uit. Met al mijn projecten, ideetjes, werk en natuurlijk ons gezin heb ik amper tijd om stil te zitten. Al zou ik dat ook maar niets vinden. Maar zo eens even verdwijnen van al die drukte, samen met je man, kan wonderen doen. We gingen op stap in eigen land, Scheldeland en overnachtten in een B&B. Heerlijk.

Scheldeland

We hadden het zonnetje mee dus ons geluk kon niet meer op toen we naar Scheldeland vertrokken. Scheldeland is een Vlaamse regio die zich uitstrekt langs Schelde, Dender en Rupel in de stedendriehoek die wordt gevormd door Antwerpen, Mechelen en Gent. We overnachtten in een B&B in Laarne en keken er ongelooflijk hard naar uit. Na een redelijke drukke periode met Vince en Lex, (waren net beiden een beetje ziek geweest) konden we de rust even goed gebruiken. Ik kikker er altijd wel van op. Ik voel dan letterlijk de stress wegglijden als ik zoiets doe.

Scheldeland - unicorns & fairytales

B&B Dultenpoelhof

We verbleven in een gezellige B&B midden in de gemeente Laarne, omringd door vele weilanden en toch dicht bij de autostrade. B&B Dultenpoelhof wordt uitgebaat door twee zeer lieve mensen die graag een babbeltje slaan en je vele tips geven. In onze blauwe cottage mochten we 1 nacht verblijven en ik moet zeggen dat ik heel fijn geslapen heb. Het bed was geweldig en het ontbijt ruim voldoende. Een glaasje fruitsap, koffie of thee en een assortiment aan broodjes en charcuterie stond klaar voor ons op het afgesproken uur. Een extraatje zoals een eitje en (havermout)pannenkoekje + zelfgemaakte confituur was geen enkel probleem en heerlijk om de dag mee te starten.

Scheldeland - unicorns & fairytales

Scheldeland - unicorns & fairytales

Scheldeland - unicorns & fairytales

Kastelenroute

We gingen in Scheldeland met de fiets rondtoeren, om mijn goede voornemens na te komen. De vernieuwde kastelenroute is een fietsroute van bijna 50 km. Dat was voor ons iets te veel van het goede, dus kortten we de route in met de handige routeplanner via de app op onze smartphone. Maar op het kaartje dat we kregen (ook gratis te downloaden) kan je ook makkelijk de route inkorten door andere knooppunten te kiezen. Met goede moed vertrokken we, jammer genoeg niet met elektrische fietsen (ik weet het, wij zijn geen échte fietsers…) maar wel met véél zin. We planden de tocht in twee delen en besloten de eerste dag naar het Kasteel van Laarne te fietsen (waar we ook gingen dineren ‘s avonds) en de volgende dag langs de andere kant te vertrekken. Het weer viel erg goed mee, de wind namen we er dan maar bij en het was toch ontspannend. We genoten vooral van de mooie natuur.

Scheldeland - unicorns & fairytales

Scheldeland - unicorns & fairytales

Scheldeland - unicorns & fairytales

Scheldeland - unicorns & fairytales

lees ook: Met zijn tweetjes naar Santorini

Mooie natuur

Je komt langs geweldig mooie natuur. Het viel me op dat er enorm veel paarden zijn in deze regio. Ideaal voor paardenliefhebbers. We passeerden toch enkele maneges. Vanuit de gemeente Laarne fietsten we langs Destelbergen en van daaruit naar Heusden. Het stukje naast de Schelde was prachtig. We kwamen twee vissers tegen waarmee we een praatje sloegen (we zijn heel veel mensen tegengekomen die spontaan knikten en goedendag zeiden, heerlijk toch?) en die van ons een foto namen. Het ingekorte stukje van de Kastelenroute, dat wij deden, miste helaas wat gezellige stops. Maar die vind je zeker wanneer je de volledige route fietst.

Scheldeland - unicorns & fairytales

Een leuke stop (zeker als je met kinderen bent) zijn de Gentbrugse Meersen. Een groot stuk natuurgebied waar groot en klein kunnen vertoeven en waar planten en dieren koning te rijk zijn. Elk jaar in oktober planten mensen, die het jaar ervoor een kindje gekregen hebben, er een boompje. Dat wordt dan ook wel het geboortebos genoemd. Een leuke speeltuin, fijne wandelroutes, een Vredesmonument met bijhorend vredespad en veel natuur. Een heerlijk plekje als je het mij vraagt. Wij gaan hier zeker terugkomen met Vince en Lex in de zomervakantie. Volgens mij een tof plekje om naartoe te komen met een picknickdeken, lekkers en hun fietsjes. Check!  Leuk is ook het blotevoetenpad.

Scheldeland - unicorns & fairytales Scheldeland - unicorns & fairytales

Gastronomisch en romantisch dineren

Om ons gezellig weekendje in Scheldeland helemaal ‘top’ te maken gingen we gastronomisch dineren in ‘Het Kasteel van Laarne‘. Dit restaurant ligt naast het kasteel, op het domein en heeft een prachtig uitzicht. Hier worden vele (trouw)feesten gehouden en terecht. We startten dit culinaire genot met een Gin Tonic van eigen streek en zetten het verder met een zachte witte wijn, eveneens van de streek, om helemaal in de sfeer van Scheldeland te blijven. We namen als voorgerecht gedroogde ham en als hoofdgerecht koolvis. Je kan hier ook kiezen uit een gangenmenu. Ze houden ook de kaart beperkt maar die verandert vaak. Het was gezellig, romantisch en fantastisch lekker. De bediening was top en wij voelden ons helemaal relaxed. We eindigden dit culinair genot met een dessert en vele extraatjes, je wordt hier gewoon verwend.

Scheldeland - unicorns & fairytales

Scheldeland - unicorns & fairytales

Scheldeland - unicorns & fairytales

Scheldeland - unicorns & fairytales

Scheldeland - unicorns & fairytales

Scheldeland - unicorns & fairytales Scheldeland - unicorns & fairytales

 

Een leuke verjaardagsverrassing

Net voor we het restaurant binnengingen mocht ik een kijkje nemen in het handschoenenkastje van de auto. Daar staken tickets in voor een citytrip naar Kopenhagen, Denemarken!!!! Ik was enorm blij want dat is een land dat ik al heel lang wil bezoeken. Dit maakte ons weekendje weg extra speciaal. We hadden daardoor ook weer veel te bespreken bij het heerlijk dineren en fietsen.

Scheldeland - unicorns & fairytales

Bezoekje aan de paardenmelkerij

In de buurt van onze B&B bevond zich een paardenmelkerij. Paardenliefhebber die ik ben was te nieuwsgierig om geen kijkje te gaan nemen dus maakten we na onze fietstocht een stop bij de boerderij. Daar raakten we aan de praat met de boerin en mochten we een glaasje paardenmelk drinken. Blijkbaar is dat een heel goed middel tegen eczeem, gevoelige huid, darmklachten en veel andere kwaaltjes mits je het enkele maanden gebruikt. Het smaakte speciaal, niet slecht en ik kocht me een stukje zeep in het winkeltje. Met mijn droge handen zeker eens het proberen waard.

Scheldeland - unicorns & fairytales

Bierstreek bij uitstek

Wie houdt van streekbiertjes moet in Scheldeland zijn. Je hebt veel keuze tussen verschillende streekbieren en je kan zelfs een bierroute doen en brouwerijen bezoeken. In onze B&B werden we verwelkomd met een biertje naar keuze. Manlief koos de Gentse Strop en ik koos het Toverhekske (past soms helemaal bij mij). Lekkere biertjes, nochtans ben ik geen bierdrinker. Maar wanneer je in Scheldeland bent, hoort dit er bij, vind je niet?

Scheldeland - unicorns & fairytales

 

Ben jij al in Scheldeland geweest? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    messe-home.com
    8 oktober 2018 at 09:52

    This post gives clear idea designed for the new people of blogging,
    that actually how to do blogging and site-building.

Leave a Reply