Unicorns & Fairytales
grote-broer-doosje - unicorns & fairytales
DIY moederschap Ontwikkeling

Wij hebben een ‘grote-broer-doosje’

Een wat? Een ‘grote-broer-doosje’! Wel, dit is in het leven geroepen omdat Vince soms speelgoed heeft dat nog net te klein is voor Lex. Maar omdat Vince af en toe in het nadeel is als grote broer en de aandacht altijd moet verdeeld worden, hebben we voor hem een doosje, een grote-broer-doosje. Daar zit alles in waarmee hij mag spelen maar dat te klein is voor kleine broer Lex.

Grote-broer-doosje

Ik kwam op het idee van een grote-broer-doosje toen ik enkele mooie doosjes kreeg tijdens ons bezoek aan Landal Hoog Vaals. Daar zaten suikertjes en koffiepads in. Maar omdat ik in alles iets zie om te knutselen dacht ik: ik bewaar ze. Toen Vince mocht grabbelen in Landal, na ons bezoek aan het restaurant, stak ik het pakje dat hij gekozen had vlug weg in mijn handtas. Het waren immers toch kleine onderdelen. We vergaten het en zagen het pas thuis terug omdat ik mijn handtas aan het uitmesten was. Eerlijk gezegd wilden we het al stiekem wegleggen en aan iemand anders geven,  maar toen kwam ik op een idee. Vince moest niet ‘gestraft’ worden omdat Lex nog te klein is voor bepaalde dingen. Ik zag het doosje op het aanrecht staan en plots kwam ik op het idee om een doosje exclusief voor Vince te maken. Ik vertelde aan Vince wat mijn idee was en hij was meteen enthousiast. Hij wilde zijn doosje graag versieren.

grote-broer-doosje - unicorns & fairytales

De regels

Er horen natuurlijk wel wat regels bij dit doosje. Ten eerste wordt dit doosje helemaal op het bovenste rekje bewaart, zodat niemand van de kinderen eraan kan. Wanneer Vince met zijn doosje wil spelen dan mag hij dat vragen. Dat is dan ook enkel voor hem en Lex mag er niet aankomen. Ook moet hij ervoor zorgen dat ze deeltjes niet op de grond vallen. Wanneer Vince iets kleins krijgt zoals een Playmobil mannetje, dan mag hij dat in zijn doosje steken. Alles wordt nadien weer terug bewaard in het doosje en wanneer hij iets kleins krijgt mag hij het in zijn doosje stoppen.

grote-broer-doosje - unicorns & fairytales

lees ook: boekentips van Vince over grote broer worden

Heel trots

Het is niet zo makkelijk om grote broer te zijn (en het zal ook niet altijd even makkelijk zijn om kleine broer te zijn). Daarom is het soms wel leuk om de kinderen eens apart te hebben en er activiteiten mee te doen waarbij ze exclusieve aandacht krijgen. Zo gaan wij volgend weekend naar de Efteling met Vince. We blijven er ook slapen. Zo heeft Lex exclusieve aandacht bij zijn oma en opa en kunnen wij nog eens met Vince alleen op stap.

Hij was ook supertrots op zijn doosje en ook al is het maar iets kleins, het betekent waarschijnlijk iets heel groots voor hem.

 

Hebben jullie ook zo’n regeling? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Wendy
  17 november 2017 at 10:52

  Wij hebben ook een zo een potje voor grote zus: “het potje met de kleine dingetjes” heet het bij ons. 🙂

 • Reply
  Eline
  21 november 2017 at 13:15

  Wat een fantastisch idee! Ik had er nog helemaal niet bij stil gestaan dat we het kleinere speelgoed binnenkort beter een plekje apart geven.

Leave a Reply