Unicorns & Fairytales
moederschap Musthaves My life Spelen Webshoptips

5 tips voor ouders met (buiten)spelende kinderen

Wel, nooit gedacht dat het zo (erg) zou zijn maar kinderen die spelen laten vuil achter. Ik vind het heerlijk dat ze spelen, echt waar. De max, toch? Maar spelen gaat gepaard met rommel, gescheurde kleren en vlekken. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel opgeruimd als sinds ik mama ben van twee kinderen. Ik geef je graag mijn 5 gouden tips mee.

1>> Tips voor het behouden van kledij

Hier ben ik met mijn onderhoudstips die ik op mijn beurt kreeg door te testen en op te zoeken. Ik was heel vaak de kledij van mijn kinderen. Enerzijds omdat ik het fijn vind dat ze met propere kledij rondlopen en anderzijds omdat er altijd wel iets gemorst wordt. Ook spelen ze in zand, op gras en met verf of andere materialen. Fijn is het dan om wat trucjes te kennen waardoor je kledij langer kunt mooi houden. Ik heb veel aan deze onderhoudstips om vlekken uit kledij te halen.

Lees ook: kledij wassen doe je zo (Kledij wassen doe je zo)

 

2>> Koop buitenspeelkledij

Dit is eigenlijk een tip voor mezelf. Want ik betrap me er zelf op dat ik geen ‘slechte kledij’ heb. Daar bedoel ik mee, kledij die vuil mag worden en stuk mag gaan. Ik hoor vaak ouders tegen hun kinderen zeggen dat ze niet in een plas of op een berg zand mogen lopen omdat ze ‘witte schoenen” of “mooie kleren” aanhebben. Kinderen moeten spelen, dus moeten ze ook vuil kunnen worden. Ik probeer sinds kort altijd een reservesetje kledij (ook voor Vince) mee te nemen. Reserveonderbroekjes en hemdjes, schortjes en t-shirts haal ik in Zeeman. Daar kan je voordelige setjes vinden.

3>> Haal bicarbonaat in huis

Dit wondermiddel uit grootmoeders tijd kost bija niets en is voor héél veel dingen goed. Ideaal met kinderen:

    • Doe twee of drie eetlepels bicarbonaat in het badwater. Dat neutraliseert de kalk en maakt je huid zacht en soepel. Ook voor kinderen geschikt! 
    • Natriumbicarbonaat verfrist de adem. Je kan er wat van op je tandenborstel strooien om je tanden te bleken.
    • Stinkvoeten? Bicarbonaat gaat vieze geurtjes tegen en ook de ontwikkeling van schimmels. Een koffielepel in de schoenen strooien is genoeg. 
    • Je kan er vloeren mee reinigen
    • Strooi wat in de vuilbak of wasmand of een kom met het poeder in kasten om muffe geurtjes te voorkomen.
    • Twee of drie eetlepels in de kattenbak bestrijdt de vieze geurtjes.
    • Twee of drie eetlepels rechtstreeks in de trommel van de wasmachine helpt vlekken te verwijderen. 
    • Wrijf een beetje op een insectenbeet tegen de jeuk.
    • Spoel je mond met water en bicarbonaat voor een frisse adem of tegen aften
    • Zweetgeurtjes kunnen ook bestreden worden door er een beetje op te deppen
    • Met een halve theelepel in wat water kan je maagzuur verhelpen, ook tijdens de zwangerschap. 
    • Bloemen blijven langer mooi met een theelepel bicarbonaat in het water.
    • Zuig wat bicarbonaat op in je stofzuiger om de stofzuigerlucht te neutraliseren.
    • Was je groenten en fruit erin om ze schoner te maken.

onderhoudstips - unicorns & fairytales

Ik gebruik de producten van Starwax , die zijn al enkele jaren mijn favoriet. 

 

4>> Een opbergkast in huis 

Al dat speelgoed… knutselspullen, frulletjes, boeken enz… Weet je hoe ik dat oplos? Ik heb zo’n KALLAX kast van Ikea thuis (die we meegenomen hebben van onze vorige woning) en die we in de garage hebben gezet. Die gebruikte ik eerst voor schoenen. Maar we kregen teveel spulletjes bij elkaar en nu heb ik mijn oude schoenen weggedaan en opbergdozen gekocht waar ik netjes alles kan ik opbergen. Handig! Gebruik etiketten zodat je weet wat er in de dozen zit. 

5>> Zorg voor een EHBO koffertje thuis 

Dit hoort nu niet echt in het rijtje van onderhoudstips maar toch belangrijk… Spelende kinderen, allemaal goed! Maar daar kan wel eens een ongelukje van komen. Zorg dat je een goedgevuld EHBO-koffertje bij de hand hebt. Lees mijn blog over wat er allemaal in een EHBO koffer moet zitten  en bepaal zelf of je dit ook gaat gebruiken. Ik deed dit in samenspraak met een apotheek. 

Unicorns & fairytales - EHBO koffer

 

Hebben jullie nog goede onderhoudstips? Moeders onder elkaar…

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply