Unicorns & Fairytales
kids musthaves moederschap Musthaves Webshoptips zwangerschap

Budgetvriendelijke babyuitzet met handige tips voor toekomstige ouders

Zwanger voor de eerste keer? (of tweede, of derde of vierde keer…of meer ūüėČ ) Het blijft een dure zaak, kindjes kopen. Je hebt een hele babyuitzet nodig. Halleluja voor de budgetvriendelijke babyuitzet. Nou ja iedereen kiest dat natuurlijk zelf. Maar vaak gebruik je die spullen maar amper een paar maanden of een jaar. Koop dus wijs. Duurzaam, tweedehands of kies om iets helemaal niet te kopen.

Budgetvriendelijke babyuitzet

Je vindt overal wel enkele spullen voor jouw budgetvriendelijke babyuitzet. Bij Lidl hebben ze niet alleen kinderkledij maar ook grotere items zoals een kinderwagen, bedhekje, reisbed, kinderstoel, autostoel enz… Ook kleinere babyspullen. Allemaal aan vriendelijke prijsjes. Heb je trouwens het houten speelgoed van Lidl al gezien? Een supermooi poppenhuis aan leuk prijsje? Vaak is het daar solden. Niet enkel bij Lidl hebben ze kinderspullen, ook bij grotere merken kan je koopjes doen en … Ik verkoop vaak van mijn spullen via Vinted (naam: nathalie7_dm)

Wanneer je de knopjes ‘lees ook:…’ ziet staan, word je naar andere artikels op mijn blog verwezen die ook van toepassing kunnen zijn. Altijd handig!

lees ook: Besparen op je babyuitzet doe je zo

Wat heb je zéker nodig in je babyuitzet?

Als mama van twee heb ik wel een beetje een zicht op wat handig kan zijn en wat niet. Ik maakte al eens een blog over handige babyspullen. Welke wel en welke niet nodig zijn (volgens mezelf, maar iedereen heeft andere voorkeuren natuurlijk) Uiteraard kunnen meningen ook veranderen (zeker naargelang het aantal kinderen) Ik selecteerde enkele spullen die je nodig hebt voor je budgetvriendelijke babyuitzet. althans, die vind ik persoonlijk handig.

1// Een bedhekje. Handig om mee te nemen tijdens een logeerpartijtje of om zelf te gebruiken wanneer je je kind voor de eerste keer in een groot bed laat slapen. Oma en opa hebben voor Vince een bedhekje. Zo kan je bijvoorbeeld al meteen een eenpersoonsbed kopen in plaats van een kleiner peuterbedje. Ik verkoop nog steeds de mijne op VINTED.
2// Tetradoeken. Kan je niet genoeg hebben. Zowel Vince als Lex hebben een tetradoek om te gaan slapen. Nu nog trouwens. Ze nemen die overal mee naartoe. Het kan hen ook niet zoveel schelen welke tetradoek het is, dus dat is dubbel handig. Zo kunnen we op tijd en stond wassen. In het begin gebruik je tetradoeken bij de vleet: om op te verschonen, om eten te geven, om in te bakeren, om af te drogen…
3// Reisbedje. Het woord zegt het zelf natuurlijk. Altijd handig wanneer je naar vrienden gaat en je baby moet daar slapen of wanneer je op vakantie gaat op een plek waar ze geen babybedjes hebben.
baby kleden 's nachts - unicorns & fairytales
4// Slaapzakken. Lex sliep lang in zijn slaapzak want hij trapte zijn dekentje weg. Wij investeerden in een 3 in 1 seizoensslaapzak. Die konden we nadien tweedehands verkopen omdat die van goede kwaliteit was. Kinderen onder de 1 mogen toch nog niet onder een dekbed. Slaapzakjes bieden de oplossing.
5// Een wc-brilverkleiner. Erg handig wanneer je kind zindelijk aan het worden is en op de grote toilet gaan. Vince kan nu zelf (met een opstapje en een wc-brilverkleiner naar de grote toilet) Mijn kinderen zijn ondertussen 4 en 6 en gebruiken dit nog steeds zelfstandig.
Lees meer over zindelijkheidstraining. 
6// Een hangstoeltje voor aan tafel. Wanneer er veel bezoek is kunnen baby’s overal gehangen worden (klinkt raar h√©) en ook wanneer je ergens op bezoek gaat is dit erg handig. Meestal heb je geen 100 extra kinderstoelen thuis. Eventueel laat je het in de auto liggen zodat je het overal bij je hebt.
7// Een kinderstoel.¬†Handig is toch ook dat blad. Zo kan je ze overal zetten en hebben ze toch een priv√© “bord” waar ze lekker kunnen op smossen. Wij hebben nog steeds de Trip Trapp van Stokke. Dat is zo’n handig ding en die gaan JAREN mee.
tripp trapp - unicorns & fairytales
8// Een luiertas. Toch erg gemakkelijk om de spullen en reservespullen van de kinderen in te stoppen. Wij hebben hem altijd vertrekkensklaar staan met de spullen erin (behalve de flesjes en het eten natuurlijk).
9// Kinderwagen. de aanschaf van een goede kinderwagen kan wonderen doen. Misschien kies je ervoor om een draagzak te gebruiken, dat kan natuurlijk ook. Maar kies en koop wijs. Je kan een kwalitatieve kinderwagen nadien verder doorverkopen.
kinderwagen - unicorns & fairytales

Stokke Trailz: rijdt heel goed op oneffen wegen en heeft een grote opbergruimte onderaan!

10// Een draagzak. Opteer je toch om je kindje te dragen of heb je meerdere kinderen? Dan is een draagzak ook handig. Zo heb je je handen vrij en je kindje dichtbij.
11// Organizer. Je zit vaak in de auto. Zorg ervoor dat je kinderen altijd leuke spelletjes bij de hand hebben of ruimte hebben om hun drinkbus weg te steken. Dat kan best met deze organizer!
12// meegroeibedje: Je kan investeren in een meegroeibed. Wij hebben die van Stokke gehad. Eigenlijk gaat die tot 10 jaar mee. Je hoeft dan enkel de uitbreidingen te kopen en je kan het jarenlang gebruiken.
Al deze babyspullen kan je vinden bij Lidl of in hun online shop.
Gaan jullie voor een budgetvriendelijke babyuitzet?
XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Tineke
    28 januari 2018 at 08:52

    Ik hou ook enorm van budget en vind het zonde om veel geld uit te geven aan dingen die je zo kort gebruikt. Tijdens de eerste ging ik helemaal los, maar nu ik weer zwanger ben denk ik toch iets langer na over alle aankopen.
    Liefs

Leave a Reply