Unicorns & Fairytales
baby kleden 's nachts - unicorns & fairytales
Baby musthaves moederschap Musthaves My life Ontwikkeling Webshoptips Winactie & Give away

Zo leg je je kindje veilig te slapen + WIN de 4-seizoenen slaapzak Puckababy!

Je kindje veilig te slapen leggen is een must. Wanneer je je kindje voor het eerst mee naar huis neemt is het moeilijk om te weten welke kleertjes en/of slaapzak je moet aandoen. Je baby kleden ‘s nachts is niet altijd even makkelijk. De tips in deze blogpost en de 4-seizoenen slaapzak van Puckababy helpen je al een heel eindje op weg. Deze helpt mij Lex veilig te laten slapen.

Mijn baby kleden ‘s nachts

Ik vond mijn baby kleden ‘s nachts (op de juiste manier) één van de moeilijkste zaken die er waren. Zelfs overdag en nu nog soms. Ze kunnen het je niet zeggen dus je moet afgaan op je gezond verstand en op tips van anderen. Maar als je nog nooit een baby gehad hebt kan dat even zorgen voor twijfel. Zelfs bij mijn tweede kindje is het nog moeilijk en zoek ik het allemaal uit. Sinds twee weken hebben wij de 4-seizoenen slaapzak van Puckababy en eerlijk gezegd heeft mij dit al heel erg geholpen.

lees ook: je baby kleden in de winter

 

Enkele belangrijke tips

 • Leg een baby op zijn rug te slapen tot hij zelf kan rollen, dan kiest hij zijn houding zelf. Lex slaapt op zijn buik of zij
 • Steek je baby zeker de eerste weken in een slaapzakje met mouwen
 • Gebruik de eerste twee jaar geen dekbed. Dit kan je oplossen door een goede slaapzak te gebruiken
 • Leg je baby in een ledikant, wieg of co-sleeper met een stevig matrasje
 • Kleed je kindje niet té warm, een baby kleden ‘s nachts is belangrijk
 • Let op de kamertemperatuur: die moet tussen de 16 en 20 graden zijn (ideaal is 18 graden)
 • Ventileer regelmatig de kamer
 • Zorg dat de zijkanten ventilerend zijn
 • Doe alle knuffels en kussens weg als je je baby te slapen legt. Dit voorkomt verstikking
 • Als je een lakentje gebruikt, maak het dan kort op en zorg dat je kindje met zijn voetjes bijna tegen de onderkant ligt
 • Rust en regelmaat creëren geeft je baby een goed gevoel
 • Inbakeren van je baby kan de eerste maanden helpen

lees ook: inbakeren van je baby doe je zo

baby kleden 's nachts - unicorns & fairytales

Wij hebben een ledikantje dat je kan aanpassen aan de leeftijd. Eerst was hij kleiner op maat van een wieg en je kan hem ook groter maken: de Stokke Sleepi. We gebruiken een bedomrander en een matrashoes. Het lakentje (Trixie) gebruiken we enkel als het extreem koud is.

Maar hoe weet je nu of je je baby goed kleed ‘s nachts?

Zoals ik al zei vind ik een baby kleden ‘s nachts moeilijk. Lex is een hele beweeglijke baby. Een lakentje leggen heeft geen nut en kort opmaken ook niet want je legt hem erin en haalt hem eruit op een hele andere manier. Daarom gebruiken we al vanaf zijn geboorte een slaapzak. Maar ook daar twijfelde ik over: met of zonder mouwen, romper of niet, pyjama eronder? Wat kan helpen zijn de volgende zaken:

 • de 4-seizoenen slaapzak van Puckababy, die zorgt ervoor dat je voor alle seizoenen de meest geschikte slaapzak hebt
 • rekening houden met TOG waardes (leg ik zo meteen uit)
 • de onderstaande tabel raadplegen
 • goed kijken naar en voelen aan je baby
baby kleden 's nachts - unicorns & fairytales

Lex in de 4-seizoenen slaapzak van Puckababy, lekker warm in de winter en klaar om te gaan slapen. Met een licht pyjamaatje eronder.

Even wat uitleg over TOG

Een TOG-waarde (Thermal Overall Grade) duidt de isolatiewaarde aan van textiel. Net omdat het zo moeilijk is om te bepalen hoe je je kindje kleedt hebben bepaalde fabrikanten dit toegekend aan hun slaapzakken en textiel. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de isolatiewaarde.

De truc: wanneer je alle TOG-waardes van de laagjes kledij + slaapzak of dekentje bij elkaar optelt zou dit overeen moeten komen met de waardes die toegekend zijn aan de omgevingswarmte (kamertemperatuur en seizoen). Bij een kamertemperatuur van 16 tot 18 graden zou je niet hoger mogen komen dan een TOG-waarde van 4. Het klinkt allemaal veel ingewikkelder dan het is hoor. De onderstaande zaken kunnen je helpen…

baby kleden 's nachts - unicorns & fairytales

Enkele gemiddelde waarden…

Rompertje zonder of korte mouw: 0.2 TOG
Laken: 0.2 TOG
Boxpakje/jumpsuit katoen: 1.0 TOG
Oude deken (1 laag): 1.5 TOG
Nieuwe deken (1 laag): 2.0 TOG
Dekbed: 8.0 TOG
Zomerslaapzak: 0.3 – 1.0 TOG
Winterslaapzak: 2.5 – 3.5 TOG
Inbakerdoeken: 0.2 – 2.9 TOG

 

Ideale oplossing: de 4-seizoenen slaapzak van Puckababy

Ik denk dat het toeval is (of misschien helemaal niet) maar Lex slaapt wel erg goed sinds we hem in de 4-seizoenen slaapzak van Puckababy leggen. Waarom hebben we deze gekozen? Wel, hij is kwalitatief gewoon erg goed, dat ten eerste al (ik kende Puckababy nog van bij Vince) en je kan hem aanpassen naargelang het seizoen. Hij is bovendien te gebruiken vanaf 6 maanden tot 2,5 jaar en gaat dus best een lange tijd mee! Van 0 tot 6 maanden is er de newborn bag van Puckababy (in twee uitvoeringen naargelang de seizoenen). Zo wordt je baby kleden ‘s nachts veel makkelijker. Op onderstaande foto kan je zien hoe je hem kan gebruiken. Alle laagjes zijn gemakkelijk van elkaar te ritsen en hebben beveiliging zodat je baby van de ritsen geen enkel nadeel ondervindt.

baby kleden 's nachts - unicorns & fairytales

Je kan hem door middel van drukknoopjes kleiner maken zodat je kindje zich geborgen voelt. Nadien kan je hem groter maken. Zo gaat hij mee tot ongeveer 2,5 jaar!

baby kleden 's nachts - unicorns & fairytales

baby kleden 's nachts - unicorns & fairytales

Door middel van ritsen kan je de laagjes scheiden

baby kleden 's nachts - unicorns & fairytales

Ook de mouwen kunnen eraf!

Met dit handig schema dat Puckababy ontwikkelde kan je makkelijk zien welke laagjes je best onder de slaapzak kan aandoen. Natuurlijk zijn dit richtlijnen en moet je goed zien wat jouw baby nodig heeft. Wij doen Lex onder de winterslaapzak een dun pyjamaatje aan en daar slaapt hij goed in. Hij heeft het niet te warm. Dat is heel belangrijk. Wanneer het terug wat warmer wordt dan kan het zijn dat een romper voldoende is. Misschien zelfs voor jouw baby in de winter. Het is toch best handig om de tabel te raadplegen. Een dekentje gebruiken wij niet, dat heeft toch geen zin bij Lex. Maar door deze slaapzak zijn we wel gerust dat hij het niet te koud heeft én zich geborgen voelt.

Via deze richtlijnen (PDF) kan je alles goed onthouden. Of Pin de afbeelding op je Pinterest bord.

 

Win : een gepersonaliseerde 4-seizoenen slaapzak van Puckababy

baby kleden 's nachts - unicorns & fairytales

Vind jij het net zoals mij ook ontzettend moeilijk ( je baby kleden ‘s nachts) en ben je op zoek naar een ideale oplossing? Ik mag van Puckababy de 4-seizoenen slaapzak (twv 99,99 euro) wegschenken aan één van mijn lezers. Een prachtig cadeau als je het mij vraagt. Bovendien mag je die naar wens personaliseren (nog een extra cadeautje) ! Je kan de naam van jouw kindje erop laten zetten. Ik liet er ‘dreams’ op zetten. Hoe kan je nu meedoen?

 • Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 • Laat weten waarom jij zou moeten winnen en welke naam je erop zou laten zetten
 • Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk.
 • Tag iemand in de comments op facebook, maar zorg dat je hier reageert.

Meedoen kan ook via Instagram (of beiden…)  De winnaar wordt uit beiden geloot.

 

Wil je niets meer missen van aankomende winacties en leuke blogposts? Abonneer je dan gratis op de nieuwsbrief. Af en toe krijg je dan eens post. Ik spam niet! Wist je dat er deze maand elke dag boeken te winnen vallen? Dit allemaal omdat het jeugdboekenmaand is!

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required


<<<Meedoen kan tot en met 13 maart 2018. Nadien wordt de winnaar op deze blogpost bekend gemaakt.>>>

WINNAAR IS NIKKI VAN RIJSWIJK

Vind jij het ook moeilijk, je baby kleden ‘s nachts? Of wat doe jij? Je mag het me altijd vertellen.

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

84 Comments

 • Reply
  Kristel Gubbels-Daemen
  6 maart 2018 at 07:13

  Lijkt me erg fijn om te gebruiken voor onze dochter Lotte van 5 maanden oud. Haar naam kan hier mooi op komen te staan. Lijkt me echt ideaal en zo fijn je deze zo lang kan gebruiken en je deze door middel van de lagen altijd kan gebruiken

 • Reply
  Shari moenssens
  6 maart 2018 at 07:19

  Super leuke slaapzak. Zelf moet ik nog veel ontdekken en leren. Ik ben nu bijna 10 weekjes zwanger en als ik in de babyboekjes kijk weet ik niet wat ik allemaal precies moet hebben. Zoveel keus en nu ik deze mooie slaapzak zie met zoveel opties wil ik zeker eens meedoen aan de actie.
  Een babynaam kunnen we jammer genoeg nog niet bekend maken omdat we het geslacht nog niet weten. Groetjes

 • Reply
  Tamara
  6 maart 2018 at 07:30

  Wat een mooie slaapzak. Ik zou er geen naam op zetten, maar net als jij iets algemeens. Zo kan de slaapzak eerst door mijn zoontje gedragen worden en daarna door zijn broertje of zusje.

 • Reply
  Nele Van Asch
  6 maart 2018 at 08:15

  Geweldige slaapzak.. Wij wonen in een nieuwbouw huis zonder buren waardoor het nogal tocht rond ons huis.. Daarom koelt ook zijn kamertje snel af als het echt vriest (zoals de laatste dagen dus!) Voor ons is een goeie slaapzak dan héél belangrijk.. Neem daar nog eens bij dat hij geweldig graag geborgen ligt maar we leen dikke wroeter..
  Enige oplossing? Slaapzakjes! Deze zou geweldig zijn en is zou er superhero laten opzetten, want hij is een echte super held! (stond ook op zijn geboortekaartje!)

 • Reply
  Sarah
  6 maart 2018 at 08:19

  Wat een mooie slaapzak! Het is inderdaad soms moeilijk om te weten wat je kindje net moet aandoen bij bepaalde temperaturen. Wanneer het zo koud was, ging ik zelfs ‘s nachts controleren of ons meisje het niet te koud had in haar bedje. Deze slaapzak zou voor ons dus erg handig zijn! Ik zou er ook eerder iets algemeen opzetten, zodat deze nadien door eventuele broertjes of zusjes gebruikt kan worden 🙂

 • Reply
  Inge
  6 maart 2018 at 08:36

  Ik zou deze graag winnen voor men zoontje Flynn (nu 3 weken). Ik vind het erg lastig om hem niet te warm of koud aan te kleden ‘s nachts. Deze slaapzak lijkt me dus perfect.
  Natuurlijk met zijn naam erop “Flynn”

 • Reply
  Annabel de Ruiter
  6 maart 2018 at 08:52

  Zelf heb ik zo geworsteld met juiste slaapzakken te vinden en wel of geen romper en pyjama? Of lakentje. Inmiddels is onze Liselotte al te oud voor deze slaapzak, maar Puckababy heeft ook een slaapzak voor oudere kindjes. Op een gegeven moment werden de ‘standaard slaapzakken te klein’. Met regelmaat werd ze wakker omdat ze zich bloot had getrapt. We zijn op zoek gegaan naar een slaapzak voor oudere kindjes en kwamen bij Puckababy uit. De Puckababy was de oplossing! Wat slaapt ze er heerlijk in. Mooie kwaliteit en heerlijk zacht. Al had ik eerder geweten van deze slaapzakjes dan hadden we zeker in huis gehad.

  Ik gun mijn zusje deze slaapzak voor mijn lieve neefje – hun eerste kindje. Vanaf het begin een fijne slaapzak om lekker in te slapen.

 • Reply
  Ilona de Jong-Hooghiemstra
  6 maart 2018 at 08:58

  Wat een leuke weggeefactie ♡ Ik doe graag mee voor mn schoonzusje, en dan voor mn tante zegger natuurlijk. zou een super leuk Kado zijn aangezien ik nogal slecht in kados uitzoeken ben en ze daardoor ook nog niks van me heeft gekregen.. (so forgive me dat ik haar niet tag) hier zou ik ze graag mee verrassen. ik zou er Lieke op laten zetten.

 • Reply
  Sasha C
  6 maart 2018 at 09:10

  Mijn metekindje dat in april geboren wordt, verdient ‘em sowieso! Wat fijn ook dat zijn naam erop kan -hoewel ik die nog niet ken…. **SPANNEND**! Maar dat kan natuurlijk geregeld worden met de mama ;-). Fingers crossed!

 • Reply
  Loes Wevers
  6 maart 2018 at 09:11

  Wat een geweldige actie! Puckababy heeft prachtige spullen, en zeker die slaapzak is geweldig. Je kunt hem helemaal naar wens aanpassen en zo het hele jaar door gebruiken… En door hem aan te passen qua lengte doe je er ook nog heel lang van. Ik doe dus héél graag mee voor mijn lieve Thijs. Ik denk dat zijn naam erop mag, maar het mag ook een leuke tekst zijn, voor het geval het ons gegeven is er in de toekomst ook nog een ander kindje in te leggen…

 • Reply
  Manon Toemen
  6 maart 2018 at 09:24

  Wat lijkt me dit een heerlijke slaapzak! Ik zou er zijn eigen naam op zetten: Tim ook handig op het kinderdagverblijf dan weten ze meteen dat deze van hem is. Maar vooral voor mama en papa fijn dat we niet meer hoeven te twijfelen of hij het te warm of koud heeft!

 • Reply
  Nikki van Rijswijk
  6 maart 2018 at 09:32

  Wat een fijne blog! Goede tips :).
  Ik zou ontzettend blij zijn met deze Puckababy slaapzak. Gebruik nu meestal hema slaapzakken, maar als ik dit zo lees is deze 4-seizoenen slaapzak wel écht ideaal! Scheelt echt een hoop onzekerheden. En hij ziet er ook nog heel tof uit. ( Hoe gaaf is dat, een zelf te personaliseren slaapzak!)
  Mijn zoontje heet Cas, maar een algemene tekst is eigenlijk ook wel een heel leuk idee!
  Ik ga hard duimen, want hier worden Cas, en ik zeker ook, heel gelukkig van 😍!

 • Reply
  Marieke
  6 maart 2018 at 09:35

  Wat een geweldig kado zou dat zijn voor onze zoon! En al helemaal omdat ze zo lang mee gaan en de nieuwe baby er straks dus ook nog in kan slapen 😴💙 Qua tekst zou ik daarom kiezen voor: Sleepy

 • Reply
  Geertrui
  6 maart 2018 at 09:42

  Ons eerste kindje wordt eind april geboren en dit lijkt me inderdaad heel handig. Ik zou haar naam erop laten zetten, die houden we wel nog eventjes geheim…

 • Reply
  Erika panjer
  6 maart 2018 at 09:45

  Na jou blog te hebben gelezen werd ik zeker enthousiast ik ben zwanger van de 1e en zou het zeker ook eng gaan vinden.
  Het ligt allemaal in onze handen dus daarom zou deze slaapzak erg fijn zijn en ons gaan helpen hoe te kleden.
  Ik weet nog niet wat ik er op zou zetten daar denk ik nog even over na.
  Bedankt voor je fijne blog

 • Reply
  Wendy Joep
  6 maart 2018 at 09:52

  Oh deze is zo mooi! ❤
  Na een winterkindje, verwachten we nu een zomerkindje. En ik vind het nu al lastig als ik denk aan hoe we dit moeten gaan doen met kleden en slapen! In de winter is dat niet heel moeilijk maar in de zomer kan de temperatuur alle kanten op schieten! Dus deze slaapzak zou echt een uitkomst zijn! Omdat ze nog niet geboren is zou ik er “sweet dreams” op zetten. Dan kunnen eventuele volgende kindjes de slaapzak ook weer gebruiken 🙂

 • Reply
  Iris van Bijsterveldt-Broers
  6 maart 2018 at 09:58

  O wauw! Mijn jongens zijn daar al te groot voor, maar wat zou dit een feestje zijn om cadeau te mogen doen aan mijn zwangere (van hun eerste kindje) beste vriendinnetje! 🍀🤞

 • Reply
  Marange
  6 maart 2018 at 10:02

  Ik doe super graag mee voor mijn vriendin. Zij verwacht haar 1ste wonder in July. De naam weet ik nog niet, maar wrllicht dat er kleine erop mag? Zo wordt zij nu genoemd 🙂

 • Reply
  Sofie Bruyninckx
  6 maart 2018 at 10:28

  Net zoals zijn mama is ons zoontje Finn een grote koukleum dus deze superhandige slaapzak zou zeker goed gebruikt worden bij ons!

  Ook zijn zusje van 2,5 zou hier heel blij mee zijn want zij kruipt ‘s morgens altijd even in zijn slaapzak terwijl we Finn aankleden want “ik heb het zoooo koud mama” aangevuld met klapperende tanden 😀

  Als naam zouden we er Haentje op laten zetten.

  Groetjes

 • Reply
  Sofie Mondelaers
  6 maart 2018 at 11:29

  Toffe actie van Puckababy, mijn zoontje is een heel moeilijke op vlak van kleden s nachts hij is nogal een zweterke en dan is het waarmer buiten en dan weer kouder wat moet ik hem dan toch aandoen en met deze tips lijkt mij dit ideaal voor hem. Hoop zo hard hem te mogen winnen maar gun het iemand anders ook.❤️❤️❤️

 • Reply
  Lynn Mahieu
  6 maart 2018 at 11:42

  Ooh die lijkt me zo handig dan hoef je geen 3 of 4 verschillende slaapzakken te kopen voor alle seizoenen! Ik zou er graag de naam van m’n dochtertje Fenna laten opzetten. 😀

 • Reply
  Liesbeth
  6 maart 2018 at 14:06

  Ooohhhh die is superfijn! Ideaal dat dit allemaal met 1 slaapzak kan. Ik doe heel graag mee voor onze Lex! En dan gelijk met zijn naam erop.

 • Reply
  Vanessa Raffaela Sibma
  6 maart 2018 at 14:32

  Een droomslaapzak (en helaas te prijzig voor ons)! Heel graag doe ik mee voor mijn 10 maanden oude dochter Feline. Haar naam zou bijzonder staan op haar eigen slaapzak. Een deken doe ik, vanwege veiligheid, niet. Daardoor vind ik het ook lastig te bepalen wat ze moet dragen tijdens haar slaapjes.

 • Reply
  Marion Poeste Thomas
  6 maart 2018 at 15:22

  Omdat wij ons 1e kleintje binnenkort verwachten.. De naam hebben we al bekend gemaakt. Emma. Geliked en gedeeld ook op facebook. Instagram volg ik ook. Groetjes marion(.a.s. mama van Emma)

 • Reply
  Jeanet Thomas Pels
  6 maart 2018 at 15:23

  Ik doe graag mee voor mijn 1e kleinkind met de naam Emma.
  Op facebook heb ik onder het bericht mijn dochter getagd en het bericht gedeeld. Ik hoop op deze manier kans te maken op dit mooie kado.

 • Reply
  Suzanne van Campen
  6 maart 2018 at 16:04

  Super mooie slaapzakken van puckababy. Naam hebben we nog niet, maar een andere leuke tekst erop kan natuurlijk ook. Ik hoop hem te winnen 😍

 • Reply
  Myrte
  6 maart 2018 at 16:51

  Ik zou deze slaapzak graag voor mijn zoontje winnen. Ideaal voor onze grootverbruiker! Ook fijn dat hij lekker warm blijft als hij weer eens onder zijn dekentje vandaan gekropen is. Ik zou er dreams op laten zetten.

 • Reply
  Astrid vercruysse
  6 maart 2018 at 20:47

  Hey,

  Ik doe heel graag mee voor ons zoontje of dochtertje dat binnen 6,5 weken geboren wordt! (Een verrassing) Als tekst mag erop staan: mon amour.
  Heel handig dat het voor 4 seizoenen kan gebruikt worden.

 • Reply
  Chantal obbink
  6 maart 2018 at 20:54

  Gaaf ik doe graag mee voor mijn dochter Femke die de puckababy (70cm) bijna niet meer past. Ze koest er zo heerlijk is dat ik heel graag de 4 seizoenen slaapzak voor haar wil! Wie weet winnen we deze? Duimen 🤞

 • Reply
  Susan Muller
  6 maart 2018 at 21:26

  Dit is precies de give away die ik nodig had mijn ventje groeit zo snel dat we weer toe zijn aan een nieuwe, en als bedrukking zou ik Draakje doen omdat het een draak is met gaan slapen

 • Reply
  Yessica leidner
  7 maart 2018 at 07:56

  Goedemorgen ik doe heel graag mee voor mijn hele lieve vriendin die zwanger is van haar tweede kindje wat het geslacht is het nu nog veels te vroeg hihi ja ze is nu net 9 weekjes zwanger en ik doe heel graag mee en ze heeft nu momenteel helemaal niks dus dit zou ze echt geweldig leuk vinden een prachtige cadeau voor haar tweedekindje
  Volg je op alle page en ik doe ook mee via fb maar ik ga mag der nog niet tagge omdat dit effe geheim moet blijven 😍

 • Reply
  Aniek
  7 maart 2018 at 10:28

  De puck a baby slaapzakjes zijn echt geweldig. We hebben nu voor ons zoontje van 7 weekjes de mini, vooral voor zijn handjes. Als hij over een paar weken wat groter is, kan hij mooi in het volgende slaapzakje. Deze 4 seizoenen slaapzak, zou ideeal voor Mees 💙 zijn. We zouden hem heel graag voor hem willen winnen !

 • Reply
  Jozien
  7 maart 2018 at 10:32

  Gedeeld op insta en facebook! Wat zou ik deze graag willen winnen zeg. Onze man zit nu in de kleinere slaapzak tot 6 maanden maar hij groeit eruit. Hij is zo stoer voor onze man. En zo ontzettend handig, meerdere lagen.
  Ik ga keihard duimen!
  Wat een gave spullen op deze site, leuke boeken en spellen. Shopping time!!

 • Reply
  Marlies
  7 maart 2018 at 10:45

  We moeten al zoveel uitvogelen. Alles is nieuw en dan ook nog eens dubbel. Ik heb het idee dat ik mijn tweeling nu te warm neer leg. Alhoewel ze niet te warm aanvoelen. Dat zou weer een zorg minder zijn 🙂

 • Reply
  Lisa
  7 maart 2018 at 10:47

  Mijn lieve dochter, Mille, is morgen 3 maandjes oud en slaapt momenteel geweldig in de newborn slaapzak van Puckababy. Deze 4-seizoenen slaapzak zou dus de perfecte opvolger zijn! En natuurlijk mag haar naampje er op 😉 Liefs, Lisa & Mille

 • Reply
  patricia
  7 maart 2018 at 11:07

  Lijkt mij geweldig. Geen gedoe met lakentjes en dekentjes. Maar heerlijk warm en geborgen in de 4 seizoenen puckababy! Wat zal de kleine straks daarin lekker slapen en dromen!

 • Reply
  Mariska
  7 maart 2018 at 11:46

  Wat een handige blog! Ik heb hem direct opgeslagen. Ideaal wanneer ons 1e kindje in mei geboren wordt.
  Een naam kan ik nog niet verklappen maar ‘dreams’ vind ik ook erg mooi!

 • Reply
  Marjolein
  7 maart 2018 at 12:12

  Deze slaapzak zou ik heel graag willen winnen voor onze dochter Lara. Ze is een echte winterbaby en ik loop ook continu te ouwehoeren met lakentjes en dekentjes. Zeker als de temperatuur zo wisselt als afgelopen weken. Deze slaapzak zou dat allemaal echt een stuk makkelijker maken!

 • Reply
  Joke Koenes
  7 maart 2018 at 12:21

  Oh wauw! Deze moet ik winnen voor mijn zoontje. Ik baker hem nu nog steeds in maar dat mag/kan niet lang meer. Dus Puckababy the Bag is hier hard nodig 🙋🏼‍♀️
  Uiteraard met de naam van mijn zoontje; Zeger.

 • Reply
  Angela
  7 maart 2018 at 12:21

  Zou de 4 seizoenen slaapzak suoer feaag willen winnen voor mijn dochter SKYLINN, ze is nu bijna 6 maanden oud en hij zou ideaal zijn nu dat het campingseizoen weer gaat beginnenn en het toch wel wat kouder is op de camping dan thuis. En de 4 seizoenen va haar zus (bijna 2) kan ze nog niet aan want die gebruikt ze zelf nog. Heb al wel de bagkidsz in de kast liggen😍 dus zou leuk zijn als ze dr eigen slaapzak zou krijgen ipv alles van dr grote zus doorschuiven🙄

 • Reply
  marijke
  7 maart 2018 at 13:00

  Super deze post!!
  Ik vind het soms zo lastig om onze zoon correct aan te kleden voor de nacht, hij is nogal warmbloedig en in ons appartement is het altijd erg warm (en door het systeem in ons gebouw moeilijk zelf te regelen).
  Na ieder slaapje het raam open om te luchten maar ik durf het raam niet open te laten in de nacht, bang dat het dan weer te koud wordt of tocht. Pffff, wat een gedoe!
  Onze knul is bijna 8 maanden maar groeit als kool en dus ook snel uit zijn slaapzakjes. Deze van Puckababy is dus echt helemaal te gek en stond al op mijn wensenlijst maar vond hem in eerste instantie ook wel pittig om aan te schaffen..
  Ik ga nu dus heel hard duimen dat we misschien wel winnen voor onze lieve Brammetje!

 • Reply
  kempenaers anita
  7 maart 2018 at 15:14

  doe graag mee voor die mooie slaapzak, moet nog op kraambezoek en is dat geen mooi cadeau, zeker wel, de naam ken ik nog niet

 • Reply
  brants harry
  7 maart 2018 at 15:15

  mooie slaapzak, zou die graag geven aan moeders voor moeders, die kan er een moeder die het niet zo breed heeft een groot plezier mee doen

  • Reply
   Nathalie
   29 maart 2018 at 21:06

   leuk idee, ik ga mijn oude spullen doneren!

 • Reply
  Regina Cocco - Karst
  7 maart 2018 at 16:07

  Mooi informatief artikel, top!
  Ik doe heel graag mee voor de Puckababy 4 seizoenen slaapzak voor onze kleine schattebout, Maud.
  Welke naam ik erop zou willen laten zetten is… Unicorns and fairytales. omdat ik het geweldig vind dat je deze slaapzak weggeeft en ik vind het magisch klinken. Ik hou daarvan. Ik zou niet de naam van onze kleine meisje erop zetten want voor het geval er een tweede kindje komt.

 • Reply
  Sarina Nijhoff
  7 maart 2018 at 18:33

  Oh wauw, ik zou deze slaapzak ontzettend graag willen winnen!! We gebruiken voor onze zoon Connor nu de Puckababy Piep, hij is pas 9 weken oud. Maar ik ben helemaal verkocht, wat een fijn slaapzakje!! We hebben beide varianten omdat in ons oude huis de kamertemperatuur soms flink kan dalen. We gaan sowieso voor de 4-seizoenen puckababy als Connor er oud genoeg voor is, maar wat zou het fijn zijn om hem te kunnen winnen!! Met zijn naam erop natuurlijk 🙂

 • Reply
  Lisette
  7 maart 2018 at 18:54

  Ik zou hem graag willen winnen voor mijn 11weken oude zoontje Thijs met zijn naam erop natuurlijk. Hij is al van de piep naar de mini gegaan en slaapt nu in the bag maar daar groeit onze lange jongen al bijna uit dus deze 4 seizoenen slaapzak zal een mooi vervolg zijn!

 • Reply
  J.
  7 maart 2018 at 19:03

  Ooooh zo graag! Een leuk kadootje voor iemand heel speciaal…
  *Little Star*

 • Reply
  Anne
  7 maart 2018 at 19:44

  Hier zal ons zoontje Luuk vast heerlijk in slapen! Omdat hij snachts zo draait en woelt, een echte buikslaper, is een slaapzak onmisbaar! Eentje die dan lang meegaat, lekker zit en ook nog eens mooi is, zou dan heel erg van pas komen!!

 • Reply
  Marjanne
  7 maart 2018 at 19:51

  Deze zou ik heel graag voor onze kleine meid Fardau willen winnen! Ze moet het nu doen met de inmiddels best oude slaapzak van haar grote broer, wat zou deze prachtige pcukababy heerlijk voor haar zijn!

 • Reply
  Siegrid Jager
  7 maart 2018 at 20:40

  Wij zijn begonnen met ee puckababy piep en gebruiken nu nog de mini maar nu komt straks de overstap naar een “gewone” slaapzak. Twijfel welke we moeten kiezen. Erg zinvol dus deze blog. De prijs is nog wel een dingetje dus als we deze zouden kunnen winnen voor dochtertje Carmen, zou fantastisch zijn!

 • Reply
  Tanja
  8 maart 2018 at 03:58

  Wat een leuke win actie!
  Het zou heel erg leuk zijn om deze 4-seizoenen slaapzak te winnen. Momenteel slaapt onze dochter in de newborn bag en die bevalt echt heel erg goed. Ze heeft deze gekregen van mijn vriendinnen als kraamcadeau, misschien wel het fijnste (en meest praktische!) cadeau dat we hebben gehad!

  Mocht ik deze 4-seizoenen slaapzak winnen, dan zou ik haar naam Felin erop laten zetten.

  Toytoytoy! (Felin betekent overigens geluk..)

 • Reply
  Shirley
  8 maart 2018 at 07:09

  O wat een leuke actie!!! Ik doe graag mee voor onze dochter Lina die 28-01 is geboren.
  Wij zijn net begonnen met inbakeren omdat ze zo beweeglijk is. Dus lijkt mij dit een top oplossing als Lina met 6 maanden deze mooie en handige slaapzak aan kan😍💖

 • Reply
  Yvonne
  8 maart 2018 at 10:23

  Ik zou `m heel graag als kraamcadeau aan mijn nicht geven! Net verhuisd naar een heel oud huis, met hele hoge plafonds, waar het wat moeilijker is om alles warm te houden. Deze slaapzak lijkt me ideaal voor de baby! Het is nog even wachten op de baby, dus een naam weet ik nog niet, maar ik vind de tekst ‘Dreams’ er wel heel mooi op staan!

 • Reply
  Diny Gijsberts
  8 maart 2018 at 11:03

  woord HAPPY voor mijn petekind die ieder moment van haar tweede kan bevallen !
  #wijzijngelijkwaardig

 • Reply
  Mien
  8 maart 2018 at 11:26

  Ik zou deze mooie slaapzak graag willen winnen voor mijn kleindochter haar dochtertje Lina die 28-01 is geboren 😊

 • Reply
  Maria
  8 maart 2018 at 13:38

  Jaaaa, wat gaaf. Ik volg je op Instagram en wil deze slaapzak erg graag winnen. Ons dochtertje Ziva van 3 maanden slaapt nu in de new born bag van puckababy. Wat heerlijk, eindelijk een einde aan die steenkoude handen. Nog even en ze past niet meer in de newbornbag. Wat zou het gaaf zijn om dan een slaapzak met haar eigen naam te hebben!

 • Reply
  Wendy
  8 maart 2018 at 23:38

  Een origineel, gepersonaliseerd cadeau, waar mijn nichtje of neefje (het geslacht houden ze nog geheim) zeker nog veel genot zal van hebben! Ik speel dus graag mee voor mijn toekomstig nichtje of neefje, maar welke naam precies moet ik voorlopig nog schuldig blijven, want dat weet ik pas bij de geboorte 🙂

 • Reply
  Marian B
  9 maart 2018 at 08:42

  Ik vind het inderdaad erg lastig om te bepalen hoeveel ze aan moeten, zeker met die kou van vorige week. Ben sowieso wel een twijfelkont 😉 Dit lijkt me echt ideaal . En nog gepersonaliseerd ook, hoe leuk is dat! Sanne mag er op komen te staan.

 • Reply
  Stef Nagels
  9 maart 2018 at 11:09

  Echt ideaal voor ons eerste zoontje dat er in Juli aankomt! 😀

 • Reply
  Eve
  9 maart 2018 at 11:14

  Wij zijn super zot van pucca baby !!! Voor ons 2de kindje dat nog in verwachtende is …dus naam is ook nog voor ons eventjes achter gissen 😉

 • Reply
  Ziva Chermon
  9 maart 2018 at 11:33

  Wat een gave actie! Onze dochter draagt nu nog de Puckababy Piep. De Puckababy mini is onderweg, dus het zou helemaal tof zijn als we de 4-seizoenen slaapzak winnen!

 • Reply
  Nele Vdb
  9 maart 2018 at 11:38

  Wat een mooie slaapzak, die was handig geweest toen de kindjes nog zo klein waren. zelf heb ik er al meerdere voor mijn kindjes die ze nog steeds gebruiken. Ik zou deze super slaapzak dan ook willen schenken aan het toekomstige kindje van mijn broer. Een naam ken ik nog niet, zou er dan eerder ‘kleintje’ of zo op laten zetten.

 • Reply
  Ceciloos
  9 maart 2018 at 13:25

  Super giveaway! Mijn zoontje kan niet zonder zijn slaapzak… Zelf vind ik het altijd moeilijk dat ik hem niet te warm aankleedt voor het slapengaan. Die TOG helpt mij hier wel bij maar toch. Puckababy is een fantastisch merk! Wij kochten al meerdere zaken hiervan en geen enkele seconde spijt. Nu stiekem hopen dat we de slaapzak in handen mogen nemen want deze van onze kleine muis wordt wat krap… We laten er graag Muis of Chaton op zetten als naam (dit zijn 2 koosnaampjes die papa en mama hem geven).

 • Reply
  Christine Claeys
  9 maart 2018 at 15:36

  Mijn dochter verwacht elk moment haar eerste kindje ,dus zou echt welkom zijn . Als kersverse mama is het altijd even zoeken wat en hoe

 • Reply
  Inne De Wolf
  9 maart 2018 at 16:08

  We vinden het soms nog moeilijk om in te schatten of ze het warm genoeg hebben. Dus handige tips. Ik zou de slaapzak goed kunnen gebruiken voor mijn 2 jongens. Een naam zou ik er niet opzetten omdat ik niet zou kunnen kiezen tussen Vic en Tuur. Dus daarom iets algemeens zoals jij 🙂

 • Reply
  Trotsema fati
  10 maart 2018 at 17:42

  Ik doe graag mee voor mijn toekomstige wonder die in juli wordt verwacht de naam is er nog niet maar zonder naam lijkt me ook geweldig!

 • Reply
  Gerty Van den Cruijce
  11 maart 2018 at 08:09

  Oh wat een geweldige winactie met een geweldige slaapzak! Wij kennen de puckababy slaapzak al van bij Rune. Ik denk dat hij daar van zijn 6 maand heeft ingeslapen tot wnn hij echt te klein werd. Meneertje wou geen andere slaapzak meer. Wat zou het geweldig zijn moest onze kleine meid nu ook zo’n slaapzak hebben. Ik zou hem personaliseren met haar koosnaampje ‘sussemus’. 😍

 • Reply
  Annemarie van Holst
  11 maart 2018 at 11:16

  Ohh die zouden wij heel graag willen winnen! Met de naam Philou er op en dan de variant met strikjes.
  Ik weet hoe fijn de 4 seasons bag is want we hebben er 2 van broer Liam bewaard. Deze zijn niet helemaal mooi meer en de mouwen een stuk korter dan de vernieuwde versie. En hoe leuk is het als we een echt damesvariant in huis hebben. Wij gaan duimen!!

 • Reply
  Rianna Visser
  11 maart 2018 at 12:17

  Na het lezen van je blog over de puckababy is het me helemaal duidelijk dat ik deze slaapzak echt moet aanschaffen (of winnen :)) Vaak twijfel ik of mijn dochtertje Loisa (van bijna 1) het wel warm genoeg heeft, of juist niet. Gelukkig is mijn moedergevoel vaak goed, maar die
  toffe slaapzak van puckababy zou wel echt van pas komen! En nog beter, tot ongeveer haar 2,5 jaar past ze erin? Ideaal! Ik zou haar naam er graag op laten zetten. Dus ik zeg; Fingers crossed voor ons lieve dametje die dit mooie slaapzakje echt verdient!

 • Reply
  Ellis
  11 maart 2018 at 13:54

  Ik doe graag mee voor philou dochtertje van vriendin. Een echte meisjes meisje verdient toch zo’n mooie perfecte slaapzak!! Ze is altijd zo vrolijk en dr mama ook echt een lieverd

 • Reply
  Andrea
  12 maart 2018 at 06:54

  Ik doe mee voor mijn zoontje Sem. Die eerste maanden maak je je als mama constant zorgen over of hij het te warm heeft of niet. Regelmatig worden ik wakker om eens aan zijn nekje te voelen. Met deze slaapzak zal ik mij geen zorgen meer moeten maken. Dat zou ik heel fijn vinden.

 • Reply
  Mariska Elshout
  12 maart 2018 at 15:58

  Voor mijn kleinkind die nu nog in bollebuikenland zit, doe ik graag mee. Omdat hij/zij deze zak graag zou willen uitproberen als het echt geboren is.
  Dan hoeft mijn mama en papa niet meer te kijken of ik nog wel onder de dekentjes lig.

 • Reply
  Jolanda
  13 maart 2018 at 02:21

  Dit klinkt als een ideale slaapzak! Mijn zoontje sliep al heel vroeg niet meer onder een dekentje, want hij is zeer bewegelijk. Ik heb nu een goedkope slaapzak ergens gekocht, maar zo eentje lijkt me veel prettiger en veiliger. Handig ook dat het zo lang mee kan!

  Ik zou er denk ik ook ‘dreams’ op zetten, want dan kan ik hem ook gebruiken voor als er ooit een tweede komt 😉

 • Reply
  Floor Verseveldt
  13 maart 2018 at 07:48

  Wat een geweldige actie! Ik doe graag mee voor ons tweede zoontje die we volgende maand verwachten. Ik kan de naam er dus nog niet hierbij zetten maar als ik de gelukkige ben zal ik je hem privé sturen 💙.

 • Reply
  Jamey
  13 maart 2018 at 10:44

  Ooh wat ontzettend leuk! Mijn dochtertje Noé slaapt het lekkerste in een slaapzakje. Ik doe dan ook graag mee!

 • Reply
  Marise Kasteleyn
  13 maart 2018 at 12:55

  Wat een handig artikel! Ik doe graag mee voor onze dochter Loena. Sinds kort kan ze omrollen en omdat ze nu niet meer ingebakerd kan worden zijn we op zoek naar een fijn slaapzakje. Ik zou de naam Loena erop zetten.

 • Reply
  Oma Will
  13 maart 2018 at 16:17

  Wat een fantastisch cadeau voor het kleinkindje van mijn vriendin, dat binnenkort geboren wordt.
  Weet de naam nog niet en ook nog niet of het een jongetje of een meisje is.
  Dat is nog een verrassing.
  Ik heb om privéredenen geen Social Media, maar ik probeer te volgen op Bloglovin, maar die reageert niet.( Nog maar een keer proberen.) Graag waag ik een kansje.

 • Reply
  Lieke van Veen
  13 maart 2018 at 18:30

  Wat leuk ik maak graag kans op deze handige slaapzak voor een vriendin, die zwanger is. Ik weet de naam van haar kindje nog niet.
  Ik volg je ook op Facebook (lieke van veen) en instagram (liekevv24)

 • Reply
  Carmelle
  13 maart 2018 at 19:45

  Heel erg fijn voor mijn lieve binkie! Hij is nu ruim een half jaar en vind het soms zo lastig wat ik hem nou aan moet trekken in de nachf! Hij heeft altijd onwijs lekker in een Puckababy geslapen, helaas is de “oude” nu te klein.. wat zou ik graag een nieuwe voor hem willen hebben! Duimen!

 • Reply
  Susan Muller
  17 maart 2018 at 07:19

  Winnaar al bekend?

 • Reply
  Iris
  18 maart 2018 at 22:13

  In juni mag ik mijn eerste kindje verwachten.
  En wat komt er veel bij kijken. Zeker het uitzoeken van de juiste kleding/beddengoed. Wat is te warm wat is te koud. Tja zon mooie 4 seizoenenslaapzak lijkt me echt ideaal. Duidelijker kunnen ze het niet maken met deze handige slaapzak

 • Reply
  Lotte Vande Velde
  27 september 2019 at 16:14

  Ik zou graag een slaapzak willen winnen, heb net een newborn van 4dagen oud en met dit tussenseizoen weet ik echt niet goed wat ik haar moet aandoen. Bovendien is ze wakker ts 0-4u of alleen op mij in slaap te krijgen… dus best wel weinig slaap. Zo’n slaapzak zou misschien wel kunnen helpen?

 • Reply
  Dorenda Notermans
  10 maart 2020 at 20:33

  Oh, lijkt me geweldig voor ons zoontje Boris! Hij is nu net 4 maanden oud en vind het zelf ook zo moeilijk om te bepalen hoeveel laagjes ik hem ‘s nachts aandoe. Bedankt ook voor het delen van dit artikel en met deze slaapzak erbij denk ik dat het nog handiger wordt!

Leave a Reply