Unicorns & Fairytales
schoolspullen labelen - unicorns & fairytales
moederschap My life Onderwijs Webshoptips Winactie & Give away

Zo raakt je kind zijn spullen niet kwijt in school & WIN

Het is weer bijna zover: het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Dat gaat gepaard met nieuwe schoolspullen, eventueel een nieuwe boekentas enzovoort. Je wil niet dat die nieuwe spullen de eerste maand al kwijt zijn, niet? Daarom is het belangrijk om te labelen. Net zoals elk jaar mag ik weer een label set cadeau doen om jullie op weg te helpen. Schoolspullen labelen hoeft helemaal geen zware klus te zijn. Ook geef ik je graag enkele ideetjes zodat jouw kind zijn spullen beter in de gaten houdt.

Schoolspullen labelen

Schoolspullen labelen is vaak een vraag van leerkrachten. Vroeger deed mijn tante het en naaide met de hand labels in al mijn kleren en schreef op alle spullen mijn naam. Een hele klus. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Er bestaan immers vele alternatieven. Je hoeft ze niet meer met de hand te labelen. Naamstickers zijn er in verschillende vormen en kleuren, kunnen gepersonaliseerd worden en zijn er voor verschillende ondergronden.

schoolspullen labelen 3 - Zo raakt je kind zijn spullen niet kwijt in school & WIN

Waarom is dat nou in godsnaam nodig?

Wel, als leerkracht zijnde kan ik zeggen, met het hand op het hart, dat kinderen dagelijks spullen kwijtspelen. Het lijkt wel of ze er niet echt mee bezig zijn. Maar dagelijks vind ik in mijn klas verloren spullen en wanneer je aan de kinderen vraagt van wie ze zijn, weet er eigenlijk niemand of het nou van hun is. Oplossing: schoolspullen labelen dus!  Ik zeg niet dat je elk potloodje moet gaan naamtekenen maar de grotere spullen zijn wel handig.

lees ook: helemaal klaar voor de grote school

schoolspullen labelen 2 - Zo raakt je kind zijn spullen niet kwijt in school & WIN

Enkele tips

– Laat je kind zelf een symbooltje bedenken voor zijn spullen en trek dat consequent door. Laat ze bijvoorbeeld met permanent marker overal een bolletje, sterretje, autootje of whatever op tekenen. Of gebruik van die kleine stickertjes. Laat ze het zelf doen als er er groot genoeg voor zijn of betrek ze sowieso mee in het proces. Dat gaat hen er beter aan doen herinneren, believe me. Als je het zelf gaat doen heb  ben ze geen besef hoeveel werk je erin steekt en blijft het minder lang hangen.

– Maak samen met je kind via mynametags leuke naamstickers die je overal opkleeft. Vergeet je schoenen niet. Elke keer ik iets nieuw in handen heb dat ik meegeef naar school kleef ik daar een naamsticker in. Meestal blijven die er wel heel lang inkleven dus heb je éénmaal werk.

– Laat je kind ‘s morgens goed zien naar zijn outfit in de spiegel. Kijk eens wat een leuke broek je aanhebt. Welke kleur heeft die? Zo bestaat er misschien de kans dat jouw kind na het turnen nog met dezelfde outfit aan thuis komt.

– oh bah, is de winter weer in het verschiet? Zorg dan voor handschoenen met een koord die je door de jas kunt steken. Wil je weten hoeveel weeshandschoenen wij vinden tijdens de wintermaanden?

– Wanneer je kind oud genoeg is kan hij ‘s morgens zijn boekentas zelf inladen. Zet de brooddoos klaar, pennenzak en eventueel andere spullen. Hamer erop om eraan te denken diezelfde spullen weer mee naar huis te nemen. Gelukkig is dat in vele basisscholen een routine die ze samen met de leerkrachten doen.

– Elke school heeft waarschijnlijk een ‘verloren voorwerpen hoek’. Check die wekelijks een keertje.

schoolspullen labelen 1 - Zo raakt je kind zijn spullen niet kwijt in school & WIN

En nu, labelen maar! Win een setje…

Ben jij al begonnen of moet je nog beginnen? Een setje labels komt altijd van pas, niet enkel in het begin van het schooljaar. Van My Nametags mag ik een set naar keuze weggeven zodat jullie zeker de schoolspullen labelen. Vertel mij in de comments waarom jij graag een set wil winnen of hoe jij ervoor zorgt dat je kind niets vergeet. Zo kan jij leuke naamstickers maken. Volgende week kies ik een winnaar.

<<<< Meedoen kan tot en met 28 augustus 2017 >>>>

WINNAAR IS DEBBIE VERSTEEGEN

 

Heb jij nog tips? Doe je mee? Laat het mij weten. Veel succes.

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - Zo raakt je kind zijn spullen niet kwijt in school & WIN

You Might Also Like...

27 Comments

 • Reply
  Brenda
  22 augustus 2017 at 07:08

  Omdat ik mijn kids zelf weinig kan ophalen en altijd iemand van de grootouders, tantes of mijn vriendinnen te hulp moeten schieten. Maak ik meestal een foto van wat mijn kids die dag aan hebben of bij hebben. Zodat ze bij het afhalen even kunnen controleren! ?

 • Reply
  Heidi lambrecht
  22 augustus 2017 at 07:12

  Ik wil graag winnen omdat de mijne specialist “vergeten” zijn en ik het pas een week later merk dat we iets kwijt zijn….

 • Reply
  Fien
  22 augustus 2017 at 07:41

  IJf gaat in september voor het eerst naar de opvang. Dus zo’n setje zou hier handig zijn ?

 • Reply
  Marcia Mivis
  22 augustus 2017 at 08:25

  Ik sta zelf in het onderwijs en wij hebben echt bergen verloren spullen. De kinderen (van 1ste kleuterklas tot het 6de lj)vergeten blijkbaar echt snel welke spullen van hun zijn en voor ons als leerkracht is het dan vervelend dat er geen naam in de kleding of op de spullen staat. Daarom wil ik dit vermijden bij mijn dochter&zoontje. Dochter is de oudste en zij start in februari op school. Zo’n labelsetje is dus zeer welkom! Duimen maar! ???

 • Reply
  Marian Zw
  22 augustus 2017 at 08:27

  Ik zou heel graag winnen voor mijn jongste, een zoon. De meiden niven hem zorgden echt wel goed voor hun spullen waren zelden iets kwijt….maar nu ik een jongen heb! Hij lijkt er inderdaad gewoon niet aan te denken, en weet dat ook niet wat er van hem is. Jassen, gymschoentjes en brooddoosjes zijn al zoek geraakt.

 • Reply
  Andrea
  22 augustus 2017 at 08:43

  Mijn zoontje gaat komend schooljaar voor het eerst naar school. Bij die kleintjes moet alles goed gelabeld zijn. Het eou leuk zijn moesten we dit winnen.

 • Reply
  silke rymen
  22 augustus 2017 at 09:15

  voor een klein toppertje in de familie ?

 • Reply
  Emilie
  22 augustus 2017 at 09:22

  Oh JA! Heel handig voor wanneer mijn zoontje naar de opvang gaat! ?

 • Reply
  Lynn Mahieu
  22 augustus 2017 at 10:15

  Ik doe heeeeel graag mee om deze leuke naamstickers te gebruiken als ‘creche-pakket’ voor mijn kleintje! 😀

 • Reply
  damie lou
  22 augustus 2017 at 10:16

  Labels van mynametags? Graag! Wij zijn een gezin met 5 kids en hier is het sowieso een heen- en weertje va spullen. Ieder zijn eigen label zou ideaal zijn 🙂 Ook voor de vergeetachtigen (blijkbaar hun hobby) superhandig voor op school en sportlessen
  MIJN TIP: Het kan helpen om dingen op een vaste plek te bewaren. Een mandje of een haakje voor de sleutel aan te hangen, de boekentas altijd links van de trap, … Als je kind zijn school- of sporttas moet maken, dan weet het meteen waar het zijn spullen moet gaan zoeken. En als dingen een vaste plek hebben, dan zal je kind het zelf sneller zien wanneer er iets ontbreekt.
  Is je kind iets kwijt? Laat het dan zelf mee zoeken. Dat duurt misschien langer, maar zo leert je kind wel dat het vervelend is om spullen te verliezen en stimuleer je zijn/haar verantwoordelijkheid.

 • Reply
  Sara
  22 augustus 2017 at 10:22

  Leuke en handige tips, tegelijk ook leerzaam voor het kind. Dankjewel

 • Reply
  Debbie Versteegen
  22 augustus 2017 at 11:21

  3 kinderen, waarvan er 2 het woord vergeetachtig hebben uitgevonden ?. 1x per week ben ik minimaal te vinden bij de gevonden voorwerpen hoek. In de winter bijna dagelijks. Voor hen, en voor mijn stresslevel hahaha, zouden deze stickers een uitkomst zijn.
  De tip van ‘s ochtends bewust in de spiegel kijken wat ze aanhebben ga ik zeker toepassen.

 • Reply
  Desegher Fallon
  22 augustus 2017 at 12:32

  Hey! Ik zou ze willen winnen voor mijn zoontje om naar de opvang te gaan… papa zal hem vaak moeten halen, waardoor er hoogstwaarschijnlijk wel dingen vergeten zullen worden… mijn zoontje vindt het ook superleuk om pantoffeltjes of sokken uit te trekken… handig dus die naamlabels…!

 • Reply
  Iris
  22 augustus 2017 at 13:26

  Super handig, Nathalie!
  Ik wilde net een setje naamlabels gaan bestellen. Dit komt als geroepen.
  Ook al een ik niet weet ik in ieder geval waar ik ze nog meer kan bestellen
  Liefs Iris

 • Reply
  Iris van kleineindiaantjes.nl
  22 augustus 2017 at 13:27

  * ook al win ik niet ( moest het zijn)

 • Reply
  Loni
  22 augustus 2017 at 15:50

  Naamlabels kunnen we hier voor onze 4-jarige kleuter zeker gebruiken.
  Wat een leuke site!

 • Reply
  Sharon de Ridder
  22 augustus 2017 at 16:01

  Ik ben nog altijd op zoek naar de gouden tip om ervoor te zorgen dat mijn meiden hun spullen niet vergeten! Tot die tijd label ik alles maar… Met name vestjes vinden hun weg naar de ‘gevonden voorwerpen’-bak 🙂

 • Reply
  Shanna De Potter
  22 augustus 2017 at 16:10

  Kleine man Thorgan is nu 2,5 en gaat volgende vrijdag voor’t eerst naar school! Het instapklasje uiteraard, wat spannend allemaal! Hij is verzot op stickertjes kleven dus ben er zeker van dat hij graag zijn gloednieuwe brooddoos en drinkbusje zelf wil labelen…. zeker mocht er een olifant of aapje op staan 😉

 • Reply
  Evi Huys
  22 augustus 2017 at 16:18

  Handig voor mijn klein dromertje dat binnenkort naar school gaat voor het eerst. Zij is het niet gewoon al haar spullen te moeten terugvinden tussen een hele hoop. Dit zal voor haar wel noodzakelijk zijn om te gebruiken ^^

 • Reply
  Emmy
  22 augustus 2017 at 22:12

  Oh ik wil wel winnen! Vooral omdat ik er tot op dit moment een beetje vergat op te denken ?

 • Reply
  Liesbeth
  22 augustus 2017 at 22:49

  Superhandig!!! Onze Lex gaat binnenkort voor het eerst twee dagen per week naar het kinderdagverblijf. Spannend! Handig om te labelen. Ik doe graag mee!

 • Reply
  Liesbet R
  23 augustus 2017 at 12:28

  Als juf weet ik hoe belangrijk het is. Ik ontdekte deze week dat onze labels bijna op zijn dus ik doe graag mee.

 • Reply
  eva
  23 augustus 2017 at 16:30

  binnen 2 weken een 2e kindje en dat samen met een ‘iktrekmijnplan-ikben2jaar-peuter’, dat beloofd wat te worden. Ik zal dus alle hulpmiddelen kunnen gebruiken om een beetje orde en structuur te bewaren;)

 • Reply
  Veronique Desmaele
  24 augustus 2017 at 14:33

  Roxanne gaat straks naar het 1e kleuterklasje. Ze ziet het wel zitten, maar ik denk dat er toch ook wat traantjes zullen vloeien. Leuke stickertjes kunnen het verdriet misschien wat verzachten? 🙂

 • Reply
  Astrid Van Holderbeke
  26 augustus 2017 at 15:35

  ik doe graag mee, want met 3 kinderen zijn we regelmatig wat kwijt

 • Reply
  Isabel
  28 augustus 2017 at 15:21

  Mijn zoontje van 6,5 is elke week wel wat kwijt. Handschoenen, muts, pen, … Vroeger zochten de kleuterjuffen zijn spulletjes weer netjes bij elkaar maar sinds hij vorig jaar naar het eerste leerjaar is gegaan, komen de zoekgeraakte dingen nog maar zelden terug naar huis. Labeltjes zouden wel eens de oplossing kunnen zijn!

 • Reply
  melissa
  29 augustus 2017 at 13:25

  Superhandig. Ik had niet alles ‘gelabeld’ toen 6 jarige dochter haar eerste dans-logeerles had, maar gelukkig hadden we samen de tas ingepakt en wist ze wat van haar was. Wel stom van mezelf , achteraf, dus voor de volgende keer kan ik zeker wel een setje labels gebruiken.

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
As we speak #11

Het is weer een hele tijd geleden, deze rubriek. Maar omdat ik zelf altijd wel benieuwd ben naar met wat...

Sluiten