Unicorns & Fairytales
kraamcadeaus - unicorns & fairytales
moederschap zwangerschap

Besparen op je babyuitzet doe je zo

Vanaf het moment van je kinderwens ben je al bezig met de babyuitzet en kamerinrichting. Dat was bij mij toch het geval. Dat kan soms duur oplopen. Maar het hoeft natuurlijk niet allemaal zo duur te zijn. Ik geef je graag wat tips om te besparen op de babyuitzet.

Besparen op de babyuitzet die je zo

Iedereen wil wel een beetje besparen op de babyuitzet. Je moet zeker niet besparen op kwaliteit, echter zijn er veel mogelijkheden waarbij je de kosten kan drukken. Geloof mij, voor je het weet ben je blut en heb je heel veel onnodige babyspullen.

1. Ga naar beurzen

Er zijn elk jaar genoeg beurzen voor aanstaande mama’s waar je spullen kan kopen aan korting, gratis producten krijgt of zelfs kan meedoen aan winacties. Doe ook gewoon mee, wie weet staat het geluk aan jouw kant! Dit jaar ging ik zelf een kijkje nemen op de Babyboom beurs. Heel erg interessant voor wie wil besparen.

babyboom beurs - unicorns & fairytales

2. Rommelmarkt voor kinderspullen

Snuister rommelmarkten af speciaal voor kinderspullen. Vaak vind je een hele babyuitzet voor weinig geld. De spullen zijn ook meestal niet zo veel gebruikt want ze groeien er oh zo vlug uit. Toen ik voor de eerste keer zwanger was heb ik daar veel spullen gevonden. Bekijk plaatselijke krantjes of op het internet.

3. Tweedehands websites

Websites zoals Marktplaats, Kapaza en Tweedehands gooien de kinderspullen naar je hoofd. En ook op Vinted vind je veel. Ik heb zelf een account dus als je eens bij mij wil komen snuisteren, vind je me onder de naam ‘nathalie7_dm‘. Vind je het dus niet erg dat je een tweedehands kinderwagen of bedje hebt, dan zou ik zeker daar gaan kijken. Afbieden is hier ook altijd mogelijk. Een gouden raad: probeer de spullen wel eerst te bekijken voor je ze aankoopt of zorg dat het een betrouwbare bron is. Vooral maxi-cosy’s en kinderhelmen zijn toch wel belangrijk. Veiligheid is nog steeds het belangrijkste…

brief aan lex - unicorns & fairytales

4. Instagram / blogs & Facebook

Op Instagram kan je ook tweedehands spulletjes scoren. Zoek maar eens op #instagramkoopjeshoek. Ik schreef al een blog over besparen. Daar staat meer uitleg over de verkoopgroepjes op Instagram of Facebook. Zelf heb ik er ook eentje op Instagram en Facebook, waar je kleertjes en babyspullen kan overkopen van mij. Hou ze regelmatig in de gaten want ik post er vaak nieuwe dingen op.

5. Kortingscodes

Veel webshops werken met kortingscodes of andere kortingsacties. Een kortingssite als Deals.be verzamelt al dit soort kortingen, zodat jij en ik hier in één oogopslag kunnen zien hoe we geld kunnen besparen bij diverse winkels. Zo geven webshops vaak een kortingscode voor gratis verzending, of voor een mooie korting op je hele bestelling. Altijd handig om mee te nemen!

6. Lenen van vrienden

Als je vrienden of familie al mama en papa geworden zijn kan je soms gouden zaakjes doen. Misschien krijg je wel iets of mag je het lenen? Of je kan het overkopen aan een vriendenprijs? Hoor zeker eens rond.

7. Doe koopjes tijdens de solden

Weet je het geslacht al? Dan kan je vaak nog een soldenperiode meedoen. Reken ongeveer het aantal maanden uit van je zoon of dochter en koop wat grotere maatjes. Ze groeien als kool in het begin dus ik zou vooral maatjes 50 tot 78 nemen. Nadien groeien ze vaak in de lengte maar minder in de breedte. Nou ja, dat had ik bij Vince. Maar daar kan je natuurlijk niet op rekenen.

8. Doe mee aan winacties op blogs

Ja, het is zo… Ik heb elke week een winactie klaarstaan maar ook andere bloggers mogen vaak leuke spullen weggeven.  Zet je favoriete blogs in een leeslijst en bekijk ze af en toe.

tripp trapp - unicorns & fairytales

9. Geef je op als testouder

Sommige webshops doen een oproep om bepaalde producten te testen. Geef je ervoor op, wie weet kan jij producten testen en houden. Blabloom zoekt altijd testouders!

10. Koop geen overbodige spullen

Probeer geen overbodige spullen te kopen hoe verleidelijk het ook is. Geloof ook niet alles wat ze je willen aansmeren in babywinkels. Je hebt echt geen babybadje nodig met staander als je liever je baby in het bad wast. Lees mijn blog over welke spullen wel en welke spullen je niet echt nodig hebt. Als je even goed nadenkt heb je niet heel veel spullen nodig hoor. Schoenen al helemaal niet. Die zijn in principe pas nodig als ze beginnen stappen. Maar het is wel leuk natuurlijk hihi. Voetjes hou je goed warm met sokjes of een maillot.

11. Maak een goede geboortelijst of vraag het als kraamcadeau

In België is een geboortelijst eerder een traditie geworden dan een uitzonderling. In Nederland kent nog niet iedereen dit principe. Veel babywinkels en webshops bieden geboortelijsten aan (met of zonder aankoopverplichting). Zet enkele noodzakelijke spullen op die lijst zodat mensen deze als cadeau kunnen geven.

lees ook: Al eens gedacht aan een hippe tweedehands geboortelijst?

12. Probeer verschillende luiers of opteer voor wasbare luiers

In het ziekenhuis krijg je vaak de duurdere luiers mee. Probeer ook goedkopere varianten en zie of die goed zijn. Ik heb al verschillende luiers getest en ik ben heel tevreden van de luiers van het Kruidvat. Maar dat heb ik ook ondervonden door verschillende merken te testen. Heb je vrienden die een bepaald merk gebruiken? Vraag dan eens of jij er eentje mag testen.

Je kan ook kiezen voor wasbare luiers. Je bespaart dan op de aankoop van luiers en vuilzakken. Wasbare luiers aankopen is even een investering maar blijkbaar wel een goede. Wij doen het niet maar eerder uit gemakzucht. Ik heb er thuis wel eentje liggen die ik eens ga proberen.

BabyBaby

 

Lees ook: tips voor een energiebesparende woning

Lees ook: shoppen met korting

Lees ook: shoppen met korting deel 2 

 

Wel heel belangrijk: bespaar NOOIT op veiligheid. 

Er zijn natuurlijk nog zoveel tips om te besparen op de babyuitzet. Heb jij er nog ? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Nicole Monsieurs
  20 april 2017 at 06:59

  Goeie tips?? Voor mijn dochtertje heb ik ook veel via marktplaats gekocht. Er staan vaak heel mooie items op die weinig tot niet zijn gebruikt voor een prikkie?Je gebruikt het inderdaad maar zo kort☺️

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  20 april 2017 at 13:01

  Ik vind dat je leuke en originele tips geeft! Mijn belangrijkste tip is om niet te vergeten dat baby’s eigenlijk niet zoveel nodig hebben. Vooral hun ouders : ) Dus je hoeft helemaal niet zoveel spullen te kopen.

 • Reply
  Kool Family
  21 april 2017 at 13:12

  Goeie tips. Wij kopen zelf liever niet tweedehands, maar dat is heel persoonlijk. Wat ik de beste tip vind is om geen overbodige dingen aan te kopen.
  Een speelmat, flessenwarmer, 20 slaapzakken in verschillende maten en een babycook zijn dingen die je echt niet nodig hebt…,

 • Reply
  Henrieke
  21 april 2017 at 15:44

  Wat een fijne tips! Geen spulletjes kopen die we niet echt nodig zullen hebben knoop ik in mijn oren. Zo langzaam aan ben ik mijn wensenlijstje aan het maken én aan het labelen of het de meest dringende aankopen zijn. 😉

 • Reply
  Roelina
  22 april 2017 at 22:01

  Hadige tips. Maar die verleiding om teveel te kopen ligt idd wel op de loer. Ik deed daar en doe nog vrolijk aan mee. Vooral kleding, man wat heb ik daar veel van en man wat koop ik nog wekelijks veel erbij. Zinloos eigenlijk. Verder koop ik tegenwoordig wel vaker via marktplaats en instagram idd. dat scheelt zo de helft.

Leave a Reply