Unicorns & Fairytales
DIY baby mobiel - unicorns & fairytales
Baby musthaves moederschap Musthaves zwangerschap

Hoeveel kost een babyuitzet gemiddeld?

Dat kinderen geld kosten weten we natuurlijk wel. Vaak maak je het zo duur als je zelf wil. Wanneer je voor de eerste keer mama wordt weet je eigenlijk nog niet zo goed wat je allemaal te wachten staat. Maar met wat moet je rekening houden en waar kan je het goedkoopst een babyuitzet vinden? Moeders.nu maakte een vergelijkende lijst in verschillende winkels. Ik deel deze graag met jullie.

Babyuitzet

Moeders.nu heeft een basis uitzetlijst gemaakt. Op basis daarvan zijn ze een vergelijkende studie begonnen met de spullen die daarop staan. Dit is wat de studie heeft uitgewezen…

Een gemiddelde babyuitzet kost ongeveer €1,227* en dit is nog exclusief een kinderwagen en volledige babykamer. Een zwangere vrouw kan – al dan niet door alle hormonen – behoorlijk in de stress schieten van alles wat ze moet regelen en aanschaffen voor het debuut van haar kindje. De baby uitzetlijsten lijken bij de ene winkel nog langer dan bij de andere en de kosten rijzen hierdoor al snel de pan uit.

Bol.com kwam als goedkoopste uit het onderzoek. Als een aanstaande moeder de spullen op de baby uitzetlijst bij Bol zou kopen dan zou ze daar *€887,- kwijt zijn. Bij de duurste winkel uit het onderzoek zou ze bijna *€1000,- meer kwijt zijn.

 

74aea0db 38e9 4829 be10 eaa5ecf754ea - Hoeveel kost een babyuitzet gemiddeld?

Kosten gebaseerd op de artikelen die alle genoemde winkels verkopen. Niet alle artikelen (o.a. kinderwagen) zijn meegenomen in dit vergelijk. Dit onderzoek is van mei 2017 .

Kosten Baby uitzet bij verschillende winkels

Moeders.nu maakte eerst in samenwerking met een aantal verloskundigen een checklist met de spullen die je écht nodig hebt de eerste weken na de bevalling. Sharon Nehoray, moeder van 3, heeft de items van deze basis baby uitzetlijst in het virtuele winkelmandje van 5 grote winkels gelegd:

• De Kindercompagnie (online & winkel)

• Babypark (online & winkel)

• Bol.com (alleen online)

• Baby-Dump (online & winkel)

• Prénatal (online & winkel)

Hierbij heeft ze van alle artikelen de goedkoopste optie genomen. Als er artikelen waren die niet alle winkels in het assortiment hadden heeft ze deze, om een zo eerlijk mogelijke vergelijking te maken, niet meegenomen in het onderzoek.b6901e7b 3be1 4017 bb1e fa303805d934 - Hoeveel kost een babyuitzet gemiddeld?

Prijs is niet het enige aandachtspunt

Bij veel aanstaande moeders draait het bij het kopen van de baby uitzet niet alleen om de prijs. Vooral moeders die hun eerste kindje verwachten hebben behoefte aan advies bij de aanschaf van bijvoorbeeld een kinderwagen, draagzak of borstkolf. De winkels bieden hierin verschillende mate van service. Sharon heeft ook het service level van de verschillende winkels onderzocht. Dat kan je ook lezen op moeders.nu

Lees ook: Besparen op je babyuitzet doe je zo

Lees ook: babyspullen: welke wel en welke niet?

 

Wat vind of vond jij belangrijk toen je voor de eerste keer zwanger werd en je afvroeg wat je wilde weten over de baby uitzet enz… 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Hoeveel kost een babyuitzet gemiddeld?

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  30 juni 2017 at 11:38

  Ik weet het niet meer zo goed. Ik wilde vooral dat de baby het fijn zou hebben en zo. Ik herinner me dat er een wereld voor me open ging. Zoals het woord ‘rompertje’ en ‘hydrofiel luiers’.

 • Reply
  Maaike
  3 juli 2017 at 16:52

  Zo veel! Ik weet wel dat ik ook veel heb uitgegeven, maar als ik dit zie ben ik zo blij met mijn vele tweedehands spullen, scheelt toch een hoop!

Leave a Reply

Read previous post:
Ben ik een goede moeder?

Ik ben een ongelooflijk interessant en pakkend boek aan het lezen dat me aan het denken heeft gezet. Het boek...

Close