Unicorns & Fairytales
DIY baby mobiel - unicorns & fairytales
Baby musthaves moederschap Musthaves zwangerschap

Hoeveel kost een babyuitzet gemiddeld?

Dat kinderen geld kosten weten we natuurlijk wel. Vaak maak je het zo duur als je zelf wil. Wanneer je voor de eerste keer mama wordt weet je eigenlijk nog niet zo goed wat je allemaal te wachten staat. Maar met wat moet je rekening houden en waar kan je het goedkoopst een babyuitzet vinden? Moeders.nu maakte een vergelijkende lijst in verschillende winkels. Ik deel deze graag met jullie.

Babyuitzet

De kosten van een babyuitzet veriëren van gezin tot gezin en van de situatie waarin mensen zitten. Een studie heeft echter uitgewezen dat een gemiddelde babyuitzet kost ongeveer €1,227* en dit is nog exclusief een kinderwagen en volledige babykamer. Een zwangere vrouw kan – al dan niet door alle hormonen – behoorlijk in de stress schieten van alles wat ze moet regelen en aanschaffen voor het debuut van haar kindje. De baby uitzetlijsten lijken bij de ene winkel nog langer dan bij de andere en de kosten rijzen hierdoor al snel de pan uit.

Moeders.nu legde haar lijst bij verschillende grote ketens en BOL.COM kwam als goedkoopste uit het onderzoek. Uiteraard kan je daar de merken zelf kiezen. Als een aanstaande moeder de spullen op de baby uitzetlijst bij Bol zou kopen dan zou ze daar *€887,- kwijt zijn. Bij de duurste winkel uit het onderzoek zou ze bijna *€1000,- meer kwijt zijn.Moeders.nu heeft een basis uitzetlijst gemaakt. Op basis daarvan zijn ze een vergelijkende studie begonnen met de spullen die daarop staan. Dit is wat de studie heeft uitgewezen…

Kosten gebaseerd op de artikelen die alle genoemde winkels verkopen. Niet alle artikelen (o.a. kinderwagen) zijn meegenomen in dit vergelijk. Dit onderzoek is van mei 2017 .

babyuitzet kosten - unicorns & fairytales

Kinderwagen

Een kinderwagen is vaak, samen met het bedje en kamertje, de duurste aankoop. Waar je op moet letten bij het aankopen van een kinderwagen zette ik ook in een artikel. Het is belangrijker dan je denkt. Sommigen gebruiken ook enkel een draagdoek, daar kan je zeker ook op besparen. Maar de ideale draagdoek of draagzak is dan op zijn beurt ook weer niet te onderschatten. Dat hoort ook zeker bij de babyuitzet.

10 Tips bij het kopen van een kinderwagen

babyuitzet kinderwagen - unicorns & fairytales

Besparen op je babyuitzet doe je zo…

Ik maakte enkele interessante artikels die jou kunnen helpen bij het besparen van te grote kosten op je babyuitzet, want als we eerlijk zijn, kopen we vaak zaken die we eigenlijk niet nodig hebben of zelfs nooit gebruiken. Zeker bij je eerste kindje. Dan wil je alles nieuw. Maar geloof me, niet alles is handig. Lees onderstaande zaken maar eens…

Besparen op je babyuitzet doe je zo

babyspullen: welke wel en welke niet?

20+ leuke (originele) kraamcadeaus waarmee je gaat scoren

Vriendin bevallen? Geef een leuke kraammand met spulletjes!

dekbed duurzaam - unicorns & fairytales

Wat vind of vond jij belangrijk toen je voor de eerste keer zwanger werd en je afvroeg wat je wilde weten over de babyuitzet enz… 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  30 juni 2017 at 11:38

  Ik weet het niet meer zo goed. Ik wilde vooral dat de baby het fijn zou hebben en zo. Ik herinner me dat er een wereld voor me open ging. Zoals het woord ‘rompertje’ en ‘hydrofiel luiers’.

 • Reply
  Maaike
  3 juli 2017 at 16:52

  Zo veel! Ik weet wel dat ik ook veel heb uitgegeven, maar als ik dit zie ben ik zo blij met mijn vele tweedehands spullen, scheelt toch een hoop!

Leave a Reply