Unicorns & Fairytales
middeltjes tegen insecten - unicorns & fairytales
Gezondheid / Health My life

25 middeltjes tegen insecten

Als er één ding is dat ik haat tijdens de zomermaanden zijn die verschrikkelijke insecten. Vliegen, muggen, bijen, wespen, mieren, teken. Ik haat ze. Vooral als ze ‘s nachts rond je oren zitten te zoemen en je willen prikken. Ook overdag, wanneer je lekker wil genieten van je maaltijd buiten zijn ze daar. Klaar om  aan te vallen en stiekem in je drinken te komen zitten. Ik heb enkele middeltjes tegen insecten verzameld.

Middeltjes tegen insecten

Middeltjes tegen insecten, je kan er nooit genoeg hebben. Ze blijven je irriteren dus kan je maar best een beetje hulpmiddelen gebruiken. Ik heb gezocht, gevraagd en er verzameld voor jou. Hopelijk kan je er iets mee doen en helpen ze een beetje. Sommigen zullen goed werken en anderen misschien minder, maar het is zeker het proberen waard. Laat zeker weten wat voor jou hielp in de comments. Zelf hebben we er enkele dingen van en de natuurlijke middeltjes ga ik deze zomer zeker eens proberen.

middeltjes tegen insecten - unicorns & fairytales

Middeltjes tegen insecten die je kant-en-klaar koopt

1. Insectenwerende zonnemelk

Je hebt insectenwerende zonnemelk op de markt. Die beschermt tegen de zon én tegen allerlei insecten. Als dat niet handig is! Deze Care Plus 2 in 1 Anti Insect & Sun protection beschermt je kind en jezelf tot 4 uur tegen muggen en teken en tot 2 uur tegen wespen. Vanaf 2 jaar te gebruiken. Elke 1 à 2 uur herhalen en zeker na het zweten, zwemmen en afdrogen. De After Sun biedt ook ‘s nachts bescherming tegen vervelende insecten. Deze sprays van Care Plus zijn ideaal voor verre én dichte reizen of voor wie last heeft van insecten. Wij hebben ze alvast in huis.

2. Insectenspray

Natuurlijk heb je de traditionele bekende insectensprays en insectenmelken. Die kan je in de meeste supermarkten kopen. Let er wel op of je kind (of jij zelf) niet allergisch reageert.

3. Armband tegen insecten

In de apotheker en online kan je ook armbanden verkrijgen tegen insecten. Het voordeel is dat je geen middeltjes op je huid moet smeren. Of ze werken is nog de vraag maar ik ken alvast 1 iemand waarbij het werkt. Oef!

4. Squito kleefpleisters

Deze mugwerende stickers zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en houden de vervelende muggen op afstand. Ze bevatten geen schadelijke stoffen en zijn dus perfect veilig. Ze werken op basis van eucalyptus en citronella olie, 100% natuurlijk. Je kan de stickers eenvoudig op de kleding, de kinderwagen of het bedje in de onmiddellijke omgeving van je kindje kleven. Ze beschermen zo’n 72 uur tegen muggen.

lees ook: 5 tips tijdens zonnig weer

Natuurlijke middeltjes tegen insecten met oliën

5. Anti-muggen zalf kan je zelf maken. Op deze mooie blog vind je 8 tips om op een natuurlijke manier muggen te verjagen.

6. Leg een ui naast je bed, daar houden muggen niet van.

7. Anti-muggenmiddel met babyshampoo, 1 liter water en 30 kruidnagels. Maak een infusie met de kruidnagels en het water. Giet het in de shampoo, totdat je een gelijkmatig mengsel krijgt. Breng dit aan op de huid.

8. Anti-muggenmiddel met eucalyptus: Eucalyptus essentiële olie : Breng het aan op je huid en herhaal het na zes uren. Je kan het mengen met tijm, polei, basilicum en citroenolie om de voordelen te versterken.

9. Anti-muggenmiddel met kamille: 250 gram kamillebloemen en water (zoveel als je nodig hebt). Was de kamille goed en wrijf het op je huid. Elke twee uur opnieuw doen.

10. Anti-muggenmiddel met amandel: 100 ml amandelolie, 20 druppels geranium essence en 20 druppels basilicum essence. Maak een mengsel met de drie ingrediënten en breng het aan op de huid. Ideaal voor baby’s en kinderen omdat het een zachte werking heeft.

11. Lavendel: 100 ml lavendelolie en een bevochtigingscrème voor je huid. Maak een mengsel met beide en breng het rechtstreeks aan op de huid.

12. Anti-muggenmiddel met olie en alcohol: 2 eetlepels olie (olijf, zonnebloem of mais) of 2 eetlepels alcohol (96 procent, wodka) Meng beide van je favoriete oliën of de alcohol. Breng het rechtstreeks aan op je huid en kleren. Pas op dat je het niet op je neus, mond of in je ogen smeert. Breng het elk uur aan als je gaat zwemmen of trainen of als je veel gezweet hebt door contact met de zon. De fles kan je bewaren op een droge en koele donkere plek.

Andere interessante oliën die muggen afstoten zijn: wonderolie, rozemarijn, spar, verbena, tijm, kruidnagel, geranium en ceder.

middeltjes tegen insecten - unicorns & fairytales

Insecten verjagen met planten of blaadjes

13. Plaats een paar muntblaadjes in je tuin of huis. Je kan ze samen met een paar druppels water vermalen, zodat ze meer geur vrijlaten.

14. Zorg altijd voor een verse basilicumplant of gebruik bundeltjes basilicum om muggen af te stoten. Ze houden niet van deze geur. Ik heb er alvast eentje klaarstaan.

15. Laat een paar teentjes gesneden knoflook met een beetje water trekken in een kom. Giet het mengsel in een spuitbus en laat je gaan, vooral op plekken waar ze vaak komen. Goed tegen muggen, vliegen, teken en vlooien.

16. Door elke dag veel vitaminen C te eten zal je meer zweten en muggen haten dit blijkbaar. Raar maar waar. Haal maar genoeg appelsientjes in huis.

17. Plaats een glas met azijn bij het raam. De sterke geur zorgt ervoor dat muggen niet in de buurt komen.

middeltjes tegen insecten - unicorns & fairytales

DIY anti-muggen kaars

18. Maak zelf een eenvoudige anti-muggen kaars door een glazen pot of bokaal te nemen, er verse takjes munt, rozemarijn citroen, lavendel of een ander geurtje bij te steken. Voeg er water bij en een paar druppels citronella. In de pot kan je een drijvende kaars steken. Aansteken en voila….

 

Bye bye wespen

19. Neem een lege waterfles en snijd  in de breedte doormidden. Stop de hals weer omgekeerd in de fles, plak die vast met plakband. Giet dan een hoeveelheid suikerwater/honing/cola of andere frisdrank onder op de bodem. En zet  van deze dingen, een stuk of 5, ver van de gedekte tafel.

 

Enkele vliegen in 1 klap…

20. Azijn bevat azijnzuur als werkzame bestanddeel dat, als je ze ermee besproeit, insecten vertraagt en het makkelijker maakt om ze te pakken te krijgen. We kunnen het combineren met een paar andere ingrediënten om het nog effectiever te maken voor het doden van vliegen. Je kan je ramen lappen met azijn, een kommetje zetten of de wespenval gebruiken met azijn voor vliegen.

21. Aromatische kruiden

Je kunt verschillende zakjes met aromatische planten maken, zoals munt, tijm, rozemarijn en kamfer. Als ze klaar zijn, kun je ze in de buurt van ramen en deuren plaatsen. Insecten houden niet van deze geurtjes.

22. Kruidnagel

De geur van kruidnagel zal ze wegjagen. Voor deze truc steek je ongeveer twintig tot dertig hele kruidnagels in een appel of citroen. Ook een fijne uur voor in huis.

23. Maïsmeel met honing

Mix wat honing of ahornsiroop met maïsmeel. Doe een beetje in een bakje en plaats het in het huis om je huis vliegvrij te houden. De suiker zal de vliegen aantrekken en ze in de val lokken.

24. Zakjes water

Doe water in een boterhamzakje en hang voor je deur. De schittering van het water houdt de vliegen bij je vandaan.

25. Hou alles goed schoon

Vliegen en insecten komen af op onaangename geurtjes en etensresten. Hou dus alles goed proper, gooi de volle vuilzak op tijd weg en ruim eten of drinken meteen op.

Pin

Niet meer vergeten? Pin deze blogpost op je Pinterest door onderstaande afbeelding te pinnen

middeltjes tegen insecten - unicorns & fairytales

 

Hebben jullie nog middeltjes tegen insecten? Ik verzamelen ze graag in de comments.

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply