Unicorns & Fairytales
Sinterklaas - unicorns & fairytales
Diary My life Personal

Diary 73 | Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek bij Vince

Sint en Piet op bezoek bij Vince! Vorig jaar vierden we Sinterklaas samen met onze nichtjes bij hun oma. Dit jaar lieten we de Sint bij ons thuis komen. We nodigden de vriendjes van Vince uit en maakten er een leuke dag van. Benieuwd?

Boodschap van de Sint & voorbereiden op het bezoek

Ik maakte een Video van Sint en enkele dagen voor de Sint bij ons op bezoek kwam lieten we die aan Vince zien. Een echte aanrader! Je kan de DVD laten maken en opsturen met boodschappen voor zowel de kinderen, de ouders als je huisdier! Het was heerlijk om te zien hoe gefascineerd de kinderen waren wanneer ze zichzelf in het boek van de Sint zagen staan. Ze kregen complimentjes van de Sint maar ook iets waarop ze moesten letten. Bij Vince was dat zijn tanden poetsen. Soms heeft hij daar geen zin in… Nu kunnen we hem even motiveren wanneer we zeggen dat de Sint er heel erg op gaat letten. Haha.

Maar goed, de grote dag was aangebroken en jammer genoeg was Vince niet 100%. Maar toch heeft hij ervan genoten. Ik maakte ons huisje klaar voor het bezoek van de Sint: knutseltafel en lekkers!

Sinterklaas - unicorns & fairytales

fullsizerender-261

fullsizerender-264

 

Samen gezellig knutselen en eten

Vince nodigde zijn vrienden uit om ‘s middags samen hotdogs en ander lekkers te eten. Als het feest is mag het al eens wat meer zijn, al zorgde ik ook voor gezonde snacks. Ik haalde een tekenboek en knutselgerief zodat de kinderen zich allemaal konden bezighouden tot de Sint op bezoek kwam. Ze konden een hoed maken en versieren, kleuren, tekenen en natuurlijk gewoon spelen.

Sinterklaas - unicorns & fairytales

img_7710

 

De Sint bij ons thuis!

Via de website Peter Pan Sinterklaasactie lieten we de Sint bij ons thuis komen. Peter Pan is een initiatief ten voordele van Antwerpse wijk- en buurtwerkingen. De Sint en zijn Pieten bezoeken scholen, jeugdverenigingen, sportclubs, families en groepen. De inkomsten die ze daarmee verwerven worden integraal besteed aan de projecten die ze steunen. Tegelijk bezorgen we zo honderden kinderen een prachtig Sinterklaasfeest. De medewerkers doen ieder jaar weer vrijwillig mee omdat het graag doen maar vooral omdat ze weten dat ze op deze manier een klein beetje kunnen bijdragen aan steun voor de armsten in de samenleving.

Wij verzamelden speelgoed om mee te geven met de Sint en zijn Pieten om af te geven aan de armen en bezorgden ze de cadeautjes van de kinderen d op voorhand, die ze dan in een zak stopten om af te geven. De Sint leest voor uit zijn boek, we zongen samen liedjes en konden de Sint en de Pieten ontmoeten. Op het einde kregen de kinderen hun cadeautjes. We werden bedankt omdat we het bescheiden hielden want blijkbaar kwamen ze van huizen waar de kindjes overladen werden met superveel cadeaus.

Vince kreeg van de Sint een grote kraan (die trouwens echt niet zoveel kostte). Hij is enorme fan van kranen. Hij kan ze zelf bedienen. Telkens we er voorbijrijden is hij super enthousiast. Het cadeau was dan ook een schot in de roos! Nadien heeft hij er heel lang mee gespeeld.

Sinterklaas - unicorns & fairytales

Volgend jaar opnieuw!

Wij gaan zeker volgend jaar opnieuw de Sint bij ons thuis laten komen want we hebben er allemaal van genoten, zowel groot als klein. Wil je een kijkje nemen? Bekijk dan zeker mijn VLOG. Wil je op de hoogte blijven van leuke nieuwtjes, shoplogs en meer? Abonneer je dan (gratis) op mijn kanaal… Dat doe je *HIER*. Zou superfijn zijn!

 

Komt de Sint ook nog bij jullie? Geven jullie wel eens aan een goed doel? 

X0X0 Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

Leave a Reply