Unicorns & Fairytales
gekleurd zand maken - unicorns & fairytales
creatief DIY My life

Gekleurd zand maken is zo nostalgisch en nog steeds een topper

Ik heb twee zonen die knutselen geweldig vinden. Ik denk dat mijn genen (of diegenen die ik doorgegeven heb) daarmee te maken hebben. Ik herinner mij nog héél goed het glazen flesje met gekleurd zand op mijn tante haar kast. Dat heef er jaren gestaan en was door mij gemaakt. Ik kon het me amper herinneren maar je ziet, zo’n dingen zijn een fijn cadeau.

Gekleurd zand

Komaan, gekleurd zand ofwel gekleurd zout, wie kent het niet? Is er iemand die het vroeger niet gemaakt heeft? Het is eenvoudig, ontspannend en gewoon kei leuk. Ik maakte met Vince en Lex (ja, ook Lex wou meedoen) dit leuke cadeautje. Gelukkig staat mijn kast vol met potjes en bokaaltjes dus het was niet moeilijk om leuke exemplaren te vinden. We kochten een groot pak zout (want ja, gekleurd zand is eigenlijk zout in vele gevallen) en we gebruikten stoepkrijt dat we nog liggen hadden. Het zout kleur je door te wrijven met stoepkrijt. Ik deed het zout in een bakje. Laagje per laagje strooi je het in de potjes. Je kan ervoor kiezen om de laagjes mooi recht te doen of eerder schuin.

gekleurd zand maken - unicorns & fairytales

gekleurd zand maken - unicorns & fairytales

gekleurd zand maken - unicorns & fairytales

Een eenvoudige activiteit samen met je kindjes

Ik vind het een heel dankbaar knutselwerkje. Je bent samen met je kindjes bezig en het is laagdrempelig. Ze hebben er wel een beetje werk mee en doen dit (hopelijk) heel geconcentreerd. Vince vond gekleurd zout maken de max en Lex die vond het heerlijk om ermee bezig te zijn. Nadien heb ik wel goed kunnen stofzuigen en dweilen maar dat neem ik er graag bij. Ik vind het belangrijk dat ze creatief bezig zijn…


gekleurd zand maken - unicorns & fairytales

gekleurd zand maken - unicorns & fairytales

Leuk moederdagcadeau

Dit is een kei leuk moederdagcadeau. Het gekleurd zand in een mooi potje staat goed op elke kast, niet? Of een geschenk voor oma en opa misschien? Wij maakten er drie. Eentje voor bij ons thuis, voor oma en voor bomma. Zo heeft iedereen een leuk potje. Woensdag is het trouwens de Antwerpse moederdag. Ideaal last minute cadeau.

Hier kan je ook leuke moederdagcadeautjes vinden trouwens…

 

gekleurd zand maken - unicorns & fairytales

Pin it!

Leuk idee? Pin het dan op je Pinterest Pagina met onderstaande foto.

gekleurd zand maken - unicorns & fairytales

 

Heb jij wel eens gekleurd zout gemaakt? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply