Unicorns & Fairytales
co-sleepen - unicorns & fairytales
moederschap My life Ontwikkeling zwangerschap

Co-sleeping with Petit Amélie

Co-sleeping. Yup, nu dat het bekend is dat we eens tweede kindje verwachten kan ik ook schrijven over alles wat daarbij hoort zonder te moeten letten op versprekingen. Ik wil dus opnieuw een co-sleeper voor op de kamer. / Now that everyone knows, I don’t have to watch watch out what I am saying. I really want to have a co-sleeper again when the second baby arrives.

 

Co-sleeping

Co-sleeping wil eigenlijk zeggen “samen slapen”. Niet in hetzelfde bed. Maar in een co-sleeper. Toen Vince pasgeboren was legden we hem te slapen in de wieg, naast ons bed. Wanneer hij wakker werd nam ik hem uit de wieg bij mij om borstvoeding te geven. Maar als snel ondervond ik de nadelen. Ik moest steeds bukken of uit mijn bed. Toen las ik over co-sleeping en dat er speciale bedjes bestonden. Ik kocht toen, tweedehands, een bedje van IKEA waar de zijkant vanaf ging. Dat was best een goede oplossing. Ik ondervond de voordelen van co-sleeping en ik was overtuigd. Je kan de blog opnieuw lezen om meer info over co-sleeping te krijgen.

Co-sleeping means sleeping together. Not in the same bed but in a co-sleeper (for me). When Vince was a newborn we took him in our room in a separate crib. However, when he woke up to eat, I had to come out of bed and soon I was tired of it. It was in the middle of the night. Then, I read something about so-sleeping and I was convinced this would work for us. I bought, secondhand, a bed from IKEA. That was a good solution at the time. I felt the benefits of co-sleeping and I was convinced more than ever.

co-sleeping - unicorns & fairytales

Petite Amélie

Het bedje van IKEA was knalblauw en eigenlijk best al oud. Toen ik zwanger bleek te zijn ging ik op zoek naar een échte co-sleeper. Eentje die ervoor gemaakt is en die perfect bij ons nieuwe interieur zou passen. Ik zocht en vond hem bij Petite Amélie, een Nederlandse webshop met allemaal meubels en accessoires voor kinderen en baby’s. Mooie babykamers, juniorbedden, meegroeikamers en veel meer. Ze hebben ook van die leuke bedhuisjes. Kortom, een hele mooie shop waar je zeker eens een kijkje moet nemen.

The little bed from IKEA was blue and old. When it turned out I was pregnant again, I went searching for a good, real co-sleeper. One that is made for it and would fit our new interior. I searched and found one at Petite Amélie, a dutch webshop with kids furniture and accessories. Beautiful rooms, beds, cribs and more. They also have nice bed houses. Take a look at this beautiful shop if you can.

Co-sleeper Lilly

Wij kozen voor het witte aanschuifbedje / co-sleeper Lilly. Heel erg handig en in verschillende standen te gebruiken. Het hekje kan met een handomdraai open en je kan er eventueel wieltjes onder zetten als je hem als wieg gebruikt. Deze co-sleeper is ideaal als je een boxspring hebt en dat is nu nét wat we zochten. Ik kan al bijna niet wachten om hem uit te testen. Hij is te gebruiken tot ongeveer 7 maanden. Ideaal voor ons want ik ga maar enkele maanden borstvoeding geven en dan hij of zij nadien verhuizen naar de nieuwe kamer.

We chose the white co-sleeper Lilly. Very handy and ideal when you have a boxspring. You can also put the sides up and down easily. There are little wheels underneath with a stop on two wheels. This is what we were looking for. You can use it until 7 months. Good for us because after a few months I will stop breastfeeding and then the baby can move to his/her new room.

 

co-sleeping - unicorns & fairytales

co-sleeping - unicorns & fairytales

 

Lees hier mijn blogpost over de voordelen van co-sleeping.

Lees hier mijn blogpost over co-sleeping op Zappy Ouders.

 

Ken jij co-sleeping? Heb jij dat ook gedaan of overweeg jij dat te doen? Wat is jullie ervaring? Do you know co-sleeping? Did you do it or are you thinking about doing it? What’s your experience with it? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Ellen
  21 juli 2016 at 08:16

  Leuke Co sleepers. Ik ben er groot voorstander van. Zeker na 2 keizersnedes, dan kom je toch moeilijk je bed uit. Wij hadden nu bij de tweede een co sleeper van Chicco. Die beviel goed, lekker ruim. Nu is ze bijna 6 mnd en slaapt ze in een ledikant op onze slaapkamer aan het voeteneind. Kan nog geen afstand van haar nemen?

  • Reply
   Nathalie
   21 juli 2016 at 09:09

   Hihi dat begrijp ik hoor. Maar Vince maakte zo’n rare geluiden dat ik niet meer sliep en steeds ongerust was. Ik moest hem dus wegleggen omdat ik anders helemaal paranoia werd. Nu met een tweede kindje zal dat wel anders zijn. 🙂

 • Reply
  Kleine Prinses
  21 juli 2016 at 12:44

  ik heb het niet gedaan, maar heb ze wel een lange tijd op mijn kamer laten slapen in haar bedje. Bijna hetzelfde 😉 Mijn dochter is een verschrikkelijk slechte slaper, dus ze mag niet veel afleiding zien/horen in haar kamertje.

Leave a Reply