Unicorns & Fairytales
My life Personal

Planking time!

Planking, een bekende term voor sporters, een minder bekende term voor leken. Het is als het ware een plank maken van je lichaam: je steunt op je onderarmen en tenen en maakt je lichaam recht. Zoals een plank dus 😉

Tijdens mijn zwangerschap had ik enorm veel last van mijn rug. Na de bevalling, wanneer ik terug ging sporten waren mijn buikspieren en rugspieren uiteraard verslapt. Ik moest ze dus terug sterker maken. Ik kreeg van de kinesist oefeningen om mijn “core” terug te stabiliseren. Het verstevigt namelijk verschillende spiergroepen, dus ook de spieren die mijn rug verstevigen!

Nu ik even gestopt ben met sporten krijg ik weer last van mijn rug. Omdat mijn spieren van mijn buik en rug verslappen. Tijd dus om er iets aan te doen en dat kan ik helemaal zelf… Ja hoor, door te planken!

Er bestaan verschillende variaties op het planken dus saai kan het niet worden. Vaak neem ik er een boekje bij om even te lezen. Dit wanneer ik de gewone variant doe natuurlijk. Op youtube staan er onwijs veel filmpjes die je kan gebruiken en raadplegen. Ik ben van plan dit elke dag enkele minuten te doen. Ja minuten, geen uur… Ik ben eens benieuwd of de pijn hierdoor gaat minderen en of je mijn buikspieren gaat kunnen zien binnenkort… of binnenlang beter gezegd…(haha…flauw grapje)

Ik ben al 2 dagen enkele seconden bezig. 4 keer na elkaar. Gewoon even tot ik het beu ben. Nadien bouw ik mijn seconden op en doe ik er telkens wat meer bij. Wanneer ik lang genoeg kan planken ga ik de varianten doen. Dat is ook veel leuker.

Zin om mee te doen? Bekijk deze video’s eens:

Doe je met me mee? 

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Tania
  9 februari 2015 at 20:50

  Knap hoor! Ik wou dat ik zoveel doorzettingsvermogen had als jou.

  • Reply
   Nathalie
   9 februari 2015 at 21:00

   Oh, geloof me, zoveel doorzettingsvermogen heb ik niet hoor. Dat is ook enkel maar uit noodzaak. Als ik het niet doe krijg ik last van mijn rug. Plus, als ik er over kan bloggen dan hou ik het vol…

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  10 februari 2015 at 10:22

  Ik doe de crosstrainer. Mag dat ook?

  • Reply
   Nathalie
   10 februari 2015 at 15:50

   Dat mag ook 😉

 • Reply
  Laura
  12 februari 2015 at 18:52

  Ziet er simpel uit, maar kan me voorstellen dat het best zwaar is. Dag 1 slechts 20 seconden. Eens kijken of ik dat kan volhouden. 😉

  • Reply
   Nathalie
   13 februari 2015 at 18:38

   Nou, ik vind 20 seconden toch al knap voor dag 1!!

 • Reply
  Wytske
  14 maart 2015 at 21:34

  Planken is een hele goede!! Deed ik ook altijd, vroeger, toen ik nog naar de sportschool ging…. Heb het thuis ook nog wel eens een tijdje opgepakt en neem me vaak voor om het opnieuw te gaan doen. Gewoon DOEN!! Ik deed het meestal een minuut, soms zelfs 1,5. Maar wonder boven wonder lukt een minuut mij nog steeds! Succes!!

  • Reply
   Nathalie
   15 maart 2015 at 08:36

   Waaw anderhalve minuut is echt al wel lang 🙂

Leave a Reply