Unicorns & Fairytales
turnpantoffels sneakers pimpen - unicorns & fairytales
DIY My life

5 leuke manieren om je sneakers (of turnpantoffels) te pimpen

Ik heb voor jullie een leuke back to school activiteit : turnpantoffels / sneakers pimpen! Want geef toe, die witte saaie turnpantoffels die we allemaal heel goed kennen kunnen wel een make-over gebruiken. Je kan het eigenlijk al doen met hele kleine kids en natuurlijk gaan jouw oudere kids het ook helemaal geweldig vinden. Die kunnen al wat specialere technieken gebruiken.

Sneakers pimpen

Turnpantoffels of sneakers pimpen is leuk. Zowel voor kinderen als volwassenen eigenlijk. Want ook gewoon jouw eigen canvasschoenen kan je op deze manieren versieren. Misschien wel een leuke activiteit om samen te doen als gezin. Iedereen zijn eigen schoenen. Eigenlijk kan je dus heel goedkoop al een leuke schoen pimpen. Want die schoentjes zijn meestal echt niet duur. Ik geef je graag enkele ideetjes. Samen met Vince versierde ik zijn turnpantoffels al.

lees ook: je eigen juwelen ponsen

turnpantoffels sneakers pimpen - unicorns & fairytales

turnpantoffels sneakers pimpen - unicorns & fairytales

1 >> Kleuren maar

Nodig: Textielstift en textielverf (+penseeltjes) in verschillende kleurtjes

Doen: zoek of bedenk een leuk motiefje en ga aan de slag. Er is inspiratie genoeg op het wereldwijde web of in je hoofd. Bedenkt wanneer je deze schoenen gaat aandoen. Je kan erg mooi resultaten hebben als je wil. Voor je kind is het misschien leuk om meteen de naam erin te verwerken (als je ze gaat gebruiken voor de turnles) Maar wat vooral belangrijk is: laat je fantasie werken en HAVE FUN!

 

2 >> In een ander jasje

Nodig: Textiellijm + een stofje (kant is echt een aanrader voor de dames onder ons)

Doen: Smeer de canvas of stof van je schoenen in met textiellijm en beleef met kant of een ander soort stof.

3 >> Studs it is!

Nodig: studs naar keuze , stoffen schoenen, sterkte textiellijm

Doen: Doe wat stevige lijm op een spateltje en dep je studs erin (of gebruik een lijmpistool). Kleef de studs waar je ze wil hebben. Je kan er echt hele leuke dingen mee maken.

 

lees ook: zelf shirts maken voor grote en kleine broer

 

4 >> Glitter all the way

Nodig: modge podge + glitters + afplak tape

Doen: Plak je zolen aan de zijkant af met tape zodat er geen resten van glitters op blijven kleven. Meng de glitters met de modge podge. Smeer de delen die je wil ‘beglitteren’ (oh kei leuk woord) in met het mengsel en laat een tijdje drogen. Je kan ook nog steeds op bepaalde plekken de glitters strooien. Herhaal dit nog een keer wanneer de eerste laag droog is.

5 >> Pimp it up

Nodig: alles wat je erop wil kleven en textiellijm of modge podge

Eigenlijk kan je erop kleven wat je wil. Er zijn superleuke patches te vinden in verschillende winkels. Doe eens zot zou ik zeggen.

 

Pin it!

Sneakers pimpen is leuk! Pin deze leuke ideetjes op Pinterest of onthoud deze blogpost door onderstaande afbeelding te pinnen op je eigen borden.

turnpantoffels sneakers pimpen - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Veronique
    28 augustus 2018 at 06:58

    Turntantoffels pimpen… iets wat iedereen zou moeten doen. Bij mij in de klas zitten ze allemaal samen in een bak, de kids mogen van mij in het begin van het schooljaar hun pantoffels versieren… zo herkennen ze hun pantoffels beter en sneller. EN ik laat hen ook meteen onderscheid maken tussen links en rechts. Altijd handig en geen bokkepoten meer 😝
    Lewis gaat nu naar het eerste kleuterklasje en ik ga zijn turnpantoffels ook zeker pimpen!

Leave a Reply