Unicorns & Fairytales
santorini - unicorns & fairytales
My life op vakantie Travel

Op vakantie zonder kinderen, hoe was dat nu?

We vertrokken voor een weekje op vakantie zonder kinderen. Op Facebook volgde ik eindeloze discussies tussen mensen. Sommigen twijfelen niet, anderen dan weer wel. Ik begrijp dat wel. Je laat je kinderen niet zomaar thuis, tenzij je 200% zeker weet dat ze in goede handen zijn en zich gaan amuseren. Zelf ben ik ook vaak bij mijn tante en nonkel of grootouders gaan logeren en ik had er geen problemen mee. Ik ben zelfs deels opgevoed door mijn tante en nonkel. Onze kinderen zijn graag bij mijn ouders dus dat zit wel goed. Uiteraard gaan ze ons missen en wij hen, maar je weet wat ze zeggen: happy parents, happy kids. 

Uiteraard was het eens fijn om niet steeds in de weer te zijn, even te relaxen en tijd voor jezelf en elkaar te hebben. Om niet steeds te denken aan dingen die nog moeten gebeuren, kinderen die op tijd ergens heengebracht moeten worden of wat we deze keer op tafel gaan toveren. ’s Nachts ononderbroken slapen en rustig wakker worden, ontbijtje voorgeschoteld krijgen. Want de berichtjes van het thuisfront beloofden qua nachtrust niet veel soeps. We zijn het al gewoon, dat ze niet goed slapen, maar het put je wel uit, dan kan ik je wel zeggen. Dat zie je nog beter aan de foto’s van enkele maanden geleden en de foto’s van onze reis. Wat een verschil. 

santorini - unicorns & fairytales

Waar ik van genoot, buiten ongestoord slapen en wakker worden, was mezelf opkleden en klaarmaken. Dat leek wel eeuwen geleden. Eigenlijk moet ik dat wat meer doen. Vorig jaar schreef ik ook al een blogpost over dat je ook vrouw bent en niet enkel moeder. Ik zou mijn eigen woorden meer moeten nakomen. Maar ik ben er meer en meer mee bezig. Mezelf niet altijd naar de achtergrond plaatsen. Er zijn enorm veel mensen die me vragen hoe het komt dat ik zo mager ben geworden… Wel, ik wéét het niet, absoluut niet. 

Toch waren er veel momenten dat ik aan mijn twee jongens dacht. Logisch waarschijnlijk… Binnenkort, als ze wat groter zijn, nemen we ze mee het vliegtuig op. Nu wilden we dat echt niet doen. We kennen hen en ik vrees dat het geen ontspannen tripje zou worden. Niet voor ons en niet voor de mensen in het vliegtuig. Maar volgend jaar is Lex 2,5 jaar,  dan zou het wel moeten lukken. We zijn nu al op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Spanje. Tips zijn zeker welkom.

Of ik nog eens zonder kinderen op vakantie zou willen? Yes please. 

santorini - unicorns & fairytales

Lees hier over onze reis naar Santorini en 10 dingen die je zeker moet gezien hebben….

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Moederschip
    18 augustus 2018 at 10:20

    Nog eens als koppel samen weggaan, ik vind dat echt broodnodig in een relatie. Een hele week krijgen we hier praktisch niet geregeld, maar drie dagen naar zee was voor ons al heel ontspannend. Ik volg voor de vliegreizen! Volgende zomer ook een 2,5-jarige en 4-jarige, dan zou het toch eens moeten lukken 🙂

Leave a Reply