Unicorns & Fairytales
wetenschapslab met kinderen - unicorns & fairytales
Basisonderwijs Educatief speelgoed hoekverrijking My life Onderwijs Spelen STEM wereldoriëntatie

5x wetenschappelijk speelgoed in de klas & thuis

Clementoni staat bekend om zijn wetenschappelijk speelgoed en educatieve producten die gericht zijn op het stimuleren van de nieuwsgierigheid en het leren van kinderen. Dit educatieve speelgoed is ideaal om thuis en ook in de klas in te zetten. Kijk je even mee naar mijn tips?

Voordelen van wetenschappelijk speelgoed

1. Spelend leren

Clementoni’s wetenschappelijk speelgoed is ontworpen om leren en spelen te combineren. De kits bieden een interactieve en boeiende manier voor kinderen om de basisprincipes van wetenschap en technologie te ontdekken. Deze dozen kunnen variëren van sets voor scheikunde, natuurkunde, biologie tot techniek, en zelfs robotica. Ideaal als STEM speelgoed voor kinderen die graag experimenteren.

2. Bevordert het kritisch denken

Een van de belangrijkste doelen van Clementoni’s wetenschappelijke kits is het bevorderen van kritisch denken. Kinderen worden aangemoedigd om vragen te stellen, hypothesen te vormen en experimenten uit te voeren om antwoorden te vinden. Dit helpt bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden en wetenschappelijke denkprocessen.

3. Hands-on Ervaringen

De kits bevatten meestal alle benodigde materialen en instructies voor praktische experimenten. Dit hands-on aspect van het leren maakt abstracte concepten tastbaar en begrijpelijk voor kinderen. Het bouwen van een elektrische schakeling of het observeren van chemische reacties in actie kan opwindend zijn en draagt bij tot het ontdekkend leren. Wat je doet onthoud je beter!

4. Verschillende leeftijden

Clementoni biedt wetenschappelijk speelgoed voor verschillende leeftijdsgroepen, van kleuters tot tieners. Dit zorgt ervoor dat de inhoud en de complexiteit van de experimenten geschikt zijn voor de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van het kind. Voor iedere kleine wetenschapper wat wils dus 😉

5. Handleiding voor ouders en leerkrachten

De kits worden vaak geleverd met handleidingen voor ouders of leraren, waarin tips en suggesties worden gegeven om de educatieve ervaring rijker te maken. Dit maakt het wetenschappelijk speelgoed waardevol voor zowel thuisgebruik als in de klas.

5x nieuw wetenschappelijk speelgoed voor in de klas (én thuis)

1. Interactieve wereldbol

Deze interactieve wereldbol met optische leespen is ideaal om in de klas te hebben. Kinderen leren meer over de verschillende landen, bezienswaardigheden, rivieren en nog veel, veel meer. De transparante boog licht op als de globe aan staat! Er zijn ook meer dan 500 vragen verdeeld over 3 verschillende moeilijkheidsgraden hun kennis te testen in de vorm van een quiz. Wanneer de wereldkaart wordt gekoppeld met een tablet of smartphone, kan het kind dieren, monumenten en verschillende culturen zien. Je blijft er maar op klikken met de pen om meer en meer dingen te weten te komen. Leerlingen kunnen deze interactieve wereldbol gebruiken om bijvoorbeeld een spreekbeurt rijker te maken en je kan dit als leerkracht in je lessen Aardrijkskunde inzetten.

Je kan de wereldbol HIER vinden

wetenschappelijk speelgoed - unicorns & fairytales

2. Super anatomie

Ben je aan het leren over het menselijk lichaam? Dan is dit wetenschappelijk speelgoed echt wel leuk! In deze kit krijg je een skelet en organen om in elkaar te zetten, tandbogen om te reconstrueren en veel activiteiten om de 5 zintuigen te verkennen. Een interactieve app maakt het mogelijk om de belangrijkste structuren van het menselijk lichaam te verkennen via augmented reality en veel informatie en feitjes te ontdekken. Er zitten ook quizkaarten en mixkaarten in + interactieve spellen en leuke tijdgerelateerde quizzen om jezelf te testen. Tof om in hoekenwerk te gebruiken. Tof om te gebruiken in combinatie met mijn lesidee en printables.

Lees ook: Activiteiten thuis en in de klas rond het thema ‘lichaam’.

Je vindt deze kit HIER

wetenschappelijk speelgoed - unicorns & fairytales

3. Super scheikunde set

Met de wetenschappelijke kit Super Scheikunde leer je spelenderwijs alles over scheikunde. Je gebruikt alle instrumenten die een echte wetenschapper ook gebruikt. Net zoals in een echt LAB en laat dat nu nét het leuke zijn voor kinderen. Van onderdelen voor oplossingen en filtraties, voor het meten en wegen van stoffen, tot een werkbank voor chemische reacties. Met behulp van de handleiding voeren ze experimenten uit.

lees ook: Maak van je kind een echte wetenschapper en bouw een wetenschapslab thuis

Je kan deze wetenschappelijke doos HIER vinden

wetenschappelijk speelgoed - unicorns & fairytales

4. History of Life on Earth

Reis door de tijd en herbeleef de evolutie van de aarde in honderdduizenden jaren dankzij een groot spelbord.. Met een tablet of smartphone reis je mee door de tijd door bepaalde zaken op het bord te scannen. Je gaat dan dingen moeten maken zoals een vulkaan, een skelet in elkaar steken en een spel spelen. Door de afwisseling en de interactie zullen de kinderen zeker geïnteresseerd blijven. Dankzij de informatieve 360° video’s en virtuele tours stap je zo de veranderende wereld in. Kies een eigen avatar en beleef dit grote avontuur op aarde. 

Je kan het bordspel HIER kopen

5. Mechanics: Lamborghini Huracan

Heb je kinderen die fan zijn van auto’s? Dan is dit bouwpakket het ideale constructiespeelgoed. Zo leren ze op een leuke manier de beginselen van mechanica en bouwkunde.  Met meer dan 270 verschillende onderdelen bouwen ze een realistisch schaalmodel van een Lamborghini Huracan. Nog een leuke extra aan dit wetenschappelijk speelgoed is dat ze deze auto zelf kunnen besturen.

Je kan deze auto HIER kopen

Nog meet tips voor kinderen die van wetenschappelijk speelgoed houden

Boekentips & speeltips over wetenschap en techniek

Proefjes en lessen rond wetenschap en techniek, ook voor thuis! Voor echte STEM-kids!

Activiteiten voor kleine wetenschappers + printables

Natuurwetenschappen voor kinderen ? Leuke tips, boeken en ideetjes…

20 STEM activiteiten voor kinderen

De ontdekfabriek is de ideale STEM uitstap voor kinderen die graag bricoleren

STEM speelgoed voor kleine onderzoekers & bouwers

STEM met kids / Laat suikerkristallen groeien

TIP: Activiteiten uit mijn boek SPEEL!

Heb je mijn boek SPEEL! nog niet in huis? OMG, snel, ga hem halen of bestellen. Met mijn boek gaan jouw kinderen weer kunnen spelen. Met out of the box speelideetjes die je zowel buiten als binnen kunt doen, gericht op zoveel mogelijk zintuigelijke prikkels en net dat tikkeltje educatief… want spelen is leren! Met printables, voorbeelden, extra speeltips en meer.

Hier vind je mijn boek SPEEL!

SPEEL! Nathalie De Martelaere - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply