Unicorns & Fairytales
zwangerschapsupdate - unicorns & fairytales
moederschap My life zwangerschap

Zwangerschapsupdate #4

Ow ja, hier zijn we weeral met een zwangerschapsupdate. Het gaat verdikke zo snel. We zijn ondertussen verhuisd en zitten nu wel goed. De rust kan wederkeren. Nu kan ik eindelijk beginnen ‘genieten’ van de zwangerschap.

 

Nog drukke momenten

Nou ja genieten. Ik denk dat ik soms te weinig geniet. Of misschien geen tijd neem. Ik ben altijd maar bezig en bezig. Vince gaat wel naar de onthaalmoeder zodat ik eens wat tijd heb voor mezelf, om alles voor te bereiden en om te “genieten” van enkele momenten zonder kind. Want vanaf onze tweede baby er is zullen het wel drukke tijden worden. Vince gaat na de herfstvakantie naar school en er moet nog zoveel gebeuren. Hij moet nog zindelijk worden. Daar staan we ook nog voor. Hij toont totaal geen interesse in het potje. Bummer! Het zal toch moeten. Even structuur aanbieden en volhouden. Ik heb via Greenjump, een ecologische webshop, enkele trainingsbroekjes gevonden (ImseVimse) die we zullen gebruiken om in het begin aan te trekken. Het lijken onderbroekjes maar zijn van een dikkere stof gemaakt die ervoor zorgen dat de kledij droog blijft maar dat ze wel voelen dat ze in hun broekje geplast hebben.

Lees ook: zindelijkheidstraining, waarom ik ertegen op zie. 

fullsizerender-85

De baby

Met onze baby is alles oké. Baby weegt nu een dikke 500 gram en we zitten ondertussen in week 23. De organen waren allemaal in orde en baby bewoog enorm goed. Binnen twee weken moet ik een suikertest gaan doen om te zien of alles in orde is. We weten ook het geslacht van de baby en gaan dit op 17 september bekend maken aan de hand van een Gender Reveal gecombineerd met een house warming. Ik kijk er zo naar uit om een feestje te houden.

zwangerschapsupdate - unicorns & fairytales

Gender reveal

Voor de Gender Reveal ben ik al veel inspiratie aan het opdoen op het internet maar ook gewoon in shops. Als ik iets tegenkom dat leuk zou zijn neem ik het mee (als het niet te duur is). Zo ga ik me wagen aan cakepops binnenkort. Leuke decoratie vond ik al bij de Belgische Webshop Studio Lala. Benieuwd? Dan moet je zeker de blog/vlog in de gaten houden na 17 september. Hihi. Spannend!

zwangerschapsupdate - unicorns & fairytales

Hoe ik me voel

Het gaat wel. Uiteraard heb ik last van mijn rug, zeker als ik er alleen voorsta met Vince en bijvoorbeeld een was uit de wasmachine gehaald heb of ingestoken heb. Ik moet het dus echt rustig aan doen. Maar misselijk ben ik nooit geweest. Ook geen andere nare symptomen buiten om de 5 minuten plassen, al lijkt dat ook te minderen tegenwoordig. Het gaat dus behoorlijk goed. Mede dankzij niet meer te moeten gaan werken natuurlijk. Anders had dit waarschijnlijk een heel ander verhaal geweest.  Maar goed, het is zoals het is.

zwangerschapsupdate - unicorns & fairytales

Babykamer

Die is allesbehalve klaar. Niet leuk. We wachten nog op de kleurenwaaier van Levis Expert en dan kunnen we beginnen schilderen, meubels in elkaar steken en decoreren. Daar kijk ik enorm naar uit. Ik heb al een beetje een idee in mijn hoofd maar ik ben nog niet 100 procent zeker. Komt wel als de moment er is. Maar het mag wel gaan vorderen. Ik begin nestdrang te krijgen.

 

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Margriet
  15 september 2016 at 11:42

  Balen dat Vince nog niet zindelijk is. Bij veel scholen mogen ze niet eens komen als ze niet zindelijk zijn. Je hebt nog even, dus even doorzetten en niet gefrustreerd raken. Ik hoop dat je snel wat tijd hebt om van de zwangerschap te genieten, het is zo iets bijzonders! Leuk dat jullie een gender reveal party houden. Ik ben benieuwd naar de foto’s daarvan. En die babykamer, die komt ook vast nog wel goed 🙂

 • Reply
  Bouke
  15 september 2016 at 12:12

  Amai jij staat al super ver met de organisatie. Wij hebben zelf nog geen naam. Babykamer staat nog compleet overhoop, alles moet nog aangekocht worden. Bij mijn eerste kindje wou ik ook dat alles al in orde was maanden op voorhand, nu denk ik tis nog 4 maanden… En het scheelt dat er hier al eentje rondloopt die heel veel aandacht vraagt.
  De zindelijkheidstraining komt wel hoor. Wij hebben Sam gewoon geen pamper meet aangedaan en ieder uur op het potje gezet (in samenwerking met de creche) en dit ging redelijk vlot. Ze moeten eigenlijk leren dat ze het moeten ophouden en niet laten lopen telens ze iets voelen. Hij zal het wel snel doorhebben hoor.

Leave a Reply