Unicorns & Fairytales
instagram - unicorns & fairytales
creatief Get inspired lifestyle musthaves Musthaves My life Personal

Magic op Instagram, I love it (en jij kan het ook) + gratis e-book!

Instagram, I love it (and hate it). Elke dag scroll ik door die mooie foto’s. Voor mij is het pure kunst. Een beetje door een museum wandelen maar dan online. Daarom volg ik ook vele feeds die foto’s hebben die uit een boekje komen. Niet omdat ik geen realistische foto’s wil zien maar omdat Instagram voor mij een andere invulling heeft. Sommigen willen liever échte foto’s zien, anderen willen kunst en magie hahaha. Ik wil wat van beiden.

Mijn haat-liefde verhouding met Instagram

Ik moet eerlijk toegeven dat ik erg gezocht heb naar mijn weg op Instagram (hier is mijn feed) . Ik heb met vele dingen geëxperimenteerd, verschillende filters, verschillende thema’s en ook verschillende manieren van foto’s trekken. Maar eigenlijk weerspiegelt dat gewoon de persoon wie ik ben. Ik ben namelijk heel wispelturig, wil nooit te lang hetzelfde en kan van de ene op de andere dag helemaal een andere smaak hebben. Het komt een beetje hoe mijn hoed staat (of hoe ze dit dan ook mogen zeggen…) Ik ben altijd zo geweest.

lees ook: achter de perfecte IG en Pinterest plaatjes…

Sinds het algoritme op Instagram veranderde krijgen veel mensen mijn foto’s niet meer te zien. Je wordt blijkbaar ook een beetje gestraft als je al heel lang op IG zit heb ik me laten vertellen. Zeker als je overschakelde naar een business page. Vroeger, met een pak minder volgers, had ik veel meer likes en comments. Ik ben er een tijdje zo fanatiek mee bezig geweest dat ik in pods terecht kwam, er weer uitging en er terug weer inging omdat ik niet wist wat ik moest doen. Het leek wel alsof iedereen het deed en niet meer bezig was met de rest. Ik heb zelfs gediscussieerd met mensen en er kwaad over geweest. Ik vond het oneerlijk en fake. Ik probeerde en haatte het. Ik trapte zelf in de val, alleen maar om niet te verdwijnen. Maar ik heb het losgelaten. Ik heb liever échte volgers en mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in wat ik post dan losse likes. Ik ben een vrouw van in de dertig en ook al hoort dit een beetje bij mijn blog, het draait bij mij nog steeds om leuke foto’s. Ik zit dus niet (meer)  in pods en eerlijk gezegd… I love it!

instagram - unicorns & fairytales

Creativiteit

Ik trok me niets meer aan van wat anderen dachten en deden en ging gewoon mijn eigen gang. Geïnspireerd door buitenlandse feeds ging ik meer en meer experimenteren en maakte ik leuke ‘magische foto’s’. Niet op hun niveau, maar eenvoudig en hoe ik het wel leuk vond. Ik groei er nog wel in, denk ik dan.  Ik heb absoluut geen kennis van photoshop jammer genoeg, al heb ik enige tijd geleden geïnformeerd naar een cursus (nog steeds geen duidelijk antwoord teruggekregen). Ik zal het zelf moeten uitzoeken vrees ik.

instagram - unicorns & fairytales

Found my magic

Maar ik deed alles met enkele toffe apps en zo kan het dus ook. Je hebt er geen kennis van Photoshop van nodig. Ik sloeg alle tips op die ik opdeed van te kijken bij anderen en van tips die ik hier en daar las. Ik probeerde en testte uit en zo kwam ik op de hashtag #magicofunicornsandfairytales, die jij ook gemakkelijk kan volgen op Instagram.

instagram - unicorns & fairytales instagram - unicorns & fairytales

instagram - unicorns & fairytales

Download GRATIS mijn mini e-book

Wil jij ook graag weten hoe ik bepaalde effecten creëer in mijn foto’s? Speciaal om die vragen te beantwoorden maakte ik een eerste mini e-book voor jullie. Gratis en voor niets te downloaden. Je vult je mailadres in (je krijg dan ook heel af en toe een nieuwsbrief met aankomende winacties enz, geen spam, I PROMISE) en hupsakee, hij belandt in de mailbox!

  

Do you want the ENGLISH version? 

 

Heb jij ook iets geprobeerd op Instagram met behulp van mijn tips? Tag me dan, ik kom graag kijken. 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Jo-Lynn
  22 februari 2018 at 09:04

  Dag Nathalie
  Leuke touch of magic! Love it!
  De downloadlink die op mijn scherm verscheen na het aanmelden werkt precies niet …
  groetjes

  • Reply
   Nathalie
   22 februari 2018 at 10:04

   Oei? Wat raar , iemand had het getest… Nog eens proberen? Stuur de mail anders eens naar mij door…

   • Reply
    Jo-Lynn
    22 februari 2018 at 19:55

    Ik kreeg niet echt een mail, maar een soort pop-up waar ik op de link ‘download’ kon klikken, maar er gebeurde niets …

  • Reply
   Nathalie
   22 februari 2018 at 10:07

   Ik heb het zelf even getest en normaal zou het moeten lukken hoor…

Leave a Reply