Unicorns & Fairytales
eetbare waterverf - unicorns & fairytales
DIY painting Spelen

Eetbare waterverf maken

Steekt jouw peuter ook vanalles is zijn mond maar wil je toch verven? Er is een leuke oplossing die ik uitprobeerde in de klas. Ik moet zeggen dat het erg geslaagd was. We maakten eetbare waterverf. – Does your toddler put everything in his mouth but you want to paint with him? There is a solution. We made some eatable paint. 

 

Eetbare waterverf. Klinkt een beetje raar, niet? Het is uiteraard niet de bedoeling dat je de verf ook effectief gaat opeten (opdrinken?) maar moest jouw peuter toch eens de verfborstel of zijn vingers met de verf in zijn mond steken, dan kan dat absoluut geen kwaad.

Dit heb je nodig:

 • geconcentreerde melk
 • verschillende kleurtjes voedingskleurmiddel
 • potjes en verfborstels

 

Eatable paint sound a little bit weird, isn’t it? Of course it’s not intended to eat the paint but it’s harmless when your toddler decides to stick his brush or hands in his mouth.

This is what you need:

 

 • concentrated milk
 • food coloring
 • pots and brushes

 

 

eetbare waterverf - unicorns & fairytales

Het is enorm simpel: meng de geconcentreerde melk met enkele druppels kleurstof om kleurtjes te maken. Je krijgt enorme mooie pastelkleuren. Ik had 3 kleuren en mengde er een paar om andere kleurtjes te krijgen. Het werd een mooi resultaat.

Het verven ging ook makkelijk en was niet anders dan met gewone waterverf. Het droogt iets minder snel maar als het droog is krijg je een mooi glanzend effect. Nadien kan je het gewoon ophangen.

 

It’s so easy: you mix the milk with some drops of food coloring and you become some beautiful pastel colors. I had 3 different colors and mixed them to get more. It was an awesome result.

The painting went fine and not different as with regular water paint. It dries a little bit slower but when dried ,it had a beautiful effect. A little bit shining. Afterwards you can keep it.

eetbare waterverf - unicorns & fairytales

 

Hebben jullie dit al eens zelf gemaakt? Zou je het zelf maken? Did you make this already? Would you? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  15 juni 2016 at 08:42

  Zeker weten!

  Ik heb ook al eens krijtverf gemaakt voor buiten, wel niet eetbaar, maar ook een hit!

 • Reply
  Margriet
  17 juni 2016 at 19:28

  Zo maakte ik vaak klei van zoutdeeg. Ook niet de bedoeling dat het opgegeten wordt, maar als het gebeurd is het tenminste niet giftig.

  • Reply
   Nathalie
   18 juni 2016 at 06:44

   Ja inderdaad, en gewoon de voldoening van het zelf of samen met de kids te doen. 🙂

 • Reply
  Meggie
  5 maart 2024 at 10:59

  Hoe lang kan je de verf bewaren?

Leave a Reply