Unicorns & Fairytales
zwangerschapsupdate 2 - unicorns & fairytales
My life Onderwijs Personal

Het schooljaar is weer begonnen, behalve voor mij…

1 september is de dag waarop het nieuwe schooljaar weer van start gaat. Voor kinderen en leerkrachten, dus ook voor mij. Al zijn de juffen en meesters half augustus al weer druk in de weer. Maar dit schooljaar zal ik geen klasfoto hebben, voor de eerste keer in 10 jaar tijd. Ik ga er een jaartje tussenuit…

 

Bekkeninstabiliteit

Geen nieuw schooljaar voor mij en dat zijn gemengde gevoelens. Uiteraard ga ik niet ontkennen dat het geen leuk gevoel is om de zomervakantie verder te zetten. Maar langs de andere kant doet het ook wel raar en ga ik de kinderen en collega’s missen. Ik heb nl. weer last van bekkeninstabiliteit. Ik heb voortdurend pijn. Draaglijk nog… voorlopig. Deze keer wil ik er niet mee blijven rondlopen en in het ziekenhuis belanden zoals vorige keer en daarom ben ik door de dokter “thuisgeschreven” tot aan mijn zwangerschapsverlof. Aansluitend ga ik ook ouderschapsverlof nemen na mijn bevallingsverlof dus dat wil zeggen dat ik tot aan de volgende zomervakantie thuis ben.

 

 

Genieten en voorbereiden

Ik ga vooral proberen te genieten van mijn zwangerschap, Vince zo goed mogelijk begeleiden bij zijn eerste schooldagen (en gewoon van hem alleen) en alles voorbereiden. Maar vooral rusten. Want ik kan dat niet. Voortdurend ben ik in de weer. Bloggen ga ik natuurlijk wél blijven doen want dat is zowel een stukje ontspanning, als hobby, als werk. Dat gaat ook al zittend, liggend, …

Thuisblijfmoeder

Ik ga ervaren hoe het is om thuisblijfmoeder te zijn. Dat heb ik altijd al eens willen weten. Zou het vermoeiend zijn? Waarschijnlijk gaat het een beetje luxe zijn tot aan de bevalling en nadien zal het vermoeiender worden. Zeker met een man in shiften en twee kids. Ik ben een beetje bang om er alleen voor te staan wanneer hij gaan werken is. Met een newborn en een kind van bijna 3… Spannend. We zullen zien. Daarom de keuze om ouderschapsverlof te nemen: om alles te kunnen organiseren. Ik ken mezelf… Ik ben nogal onzeker in nieuwe situaties. Wel wil ik wat meer taken op mij nemen. Ik vind het allemaal best spannend maar ik kijk er wel naar uit.

Even niet aan het werk denken

Als leerkracht ben je nooit klaar. Altijd is er werk: verbeterwerk, voorbereiding, materiaal aanmaken, vergaderingen, werkgroepen, feesten voorbereiden enz. Ik ga zo blij zijn dat ik dit eens voor een jaar niet hoef te doen. Geloof me, je hoofd zit soms zo vol. Bij mij loopt het vaak over. Ik zit met zoveel ideetjes en zoveel hobby’s dat ik alles moet opschrijven of ik vergeet alles.

Financieel

Mijn enige zorg is een beetje het financiële plaatje want een jaar thuisblijven heeft natuurlijk gevolgen. Mijn ziektedagen zijn normaal gezien betaald. Ik heb er opgespaard en voldoende om deze maanden te overbruggen tot aan mijn zwangerschapsverlof. Nadien wordt het wat minder en tijdens de maanden ouderschapsverlof al helemaal. Dan moet ik het doen met 700 euro. Dat is wel 1000 euro minder dan normaal… Dat wordt spannend en even wat besparen denk ik. Maar goed… ik ga me ook eens verdiepen in wat zuiniger leven want als ik heel eerlijk ben… dan heb ik soms een gaatje in mijn handen. Een kleintje maar 😉

 

Hebben jullie tips om te besparen? Of hoe ik alles het beste kan organiseren? Of kan genieten? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

16 Comments

 • Reply
  Nicole Adelaars
  1 september 2016 at 07:37

  Kan zelf ook tips gebruiken want zit sinds kort in de ww en dat is ook geen vetpot haha!
  Wel goede keus van je denk ik.. Succes!

  • Reply
   Nathalie
   4 september 2016 at 08:24

   Ik ga tips verzamelen en laat het je weten 😉

 • Reply
  Jess
  1 september 2016 at 08:56

  Dit had ik vorig jaar ook. Het voelde zo raar om thuis te blijven, maar ik keek wel uit naar het ontmoeten van men kleintje (die 4 weken erna kwam).
  Het financiele is hier ook bekend. Wij zijn alle vaste kosten gaan bekijken. (Internet abbo, gsm abbo, verzekeringen, …) Daarnaast echt geen werken met een boodschappenlijst en weekmenu (bespaar je wel wat mee, zou je niet denken). Niet veel ‘uit’ eten gaan, altijd lunckpakket maken. Shoppen in de solden en vooral twee keer nadenken voor je iets uitgeeft. Succes! been there, done that!

  • Reply
   Nathalie
   4 september 2016 at 08:27

   Thanx!!! Een boodschappenlijst is voor ons echt moeilijk. Wij winkelen verkeerd en dat weet ik. Dus daar gaan we wel wat op moeten letten inderdaad!

 • Reply
  Romy
  1 september 2016 at 09:38

  Ik ben ook lang thuisblijfmoeder geweest en ik vond het lastig, dat rondkomen van 1 inkomen en ww. Ik maakte inderdaad ook boodschappenlijstjes, bestelde kinderkleding vooruit in de sale (dochter kreeg opeens een behoorlijke groeispurt), verlaagde mijn mobiele abonnement, dat soort dingen. Daar stond dan weer tegenover dat ik alle tijd voor mijn dochter had. Dat was heel erg fijn.

  • Reply
   Nathalie
   4 september 2016 at 08:28

   Ja ik kijk ook wel uit naar die quality time…

  • Reply
   Nathalie
   4 september 2016 at 08:29

   Ik kijk ook wel erg uit naar die quality time en alles een beetje op het gemak kunnen doen… Voorlopig. Want als Vince naar school moet dan moet hij natuurlijk op tijd zijn hahaha.

 • Reply
  Linda
  1 september 2016 at 09:44

  Dat zal dan wel even wennen zijn om er een heel schooljaar tussenuit te zijn. Wel goed dat je zo voor je kind(eren) kiest! En tbs, financieel zal het een jaar minder zijn, zeker omdat je net verhuisd bent. Maar je hebt wel goede vooruitzichten en zekerheid van een baan na dat jaar. Dus dan komt het vast allemaal weer goed!

  • Reply
   Nathalie
   4 september 2016 at 08:30

   Doet inderdaad wel raar. Het lijkt alsof de zomervakantie voor mij nog bezig is. Dat is wel fijn. Ik ben vrij relaxed. Wel spannend wanneer de tweede er is…

 • Reply
  Sarah
  1 september 2016 at 10:12

  Hey meid, wat jammer te horen dat die bekkeninstabiliteit je weeral te parten speelt. Een tip: probeer dan nu alvast zoveel mogelijk opzij te zetten voor de moeilijkere financiële periodes in de toekomst.

  Wat doen wij:
  1. Een excel bestand opmaken met daarin de inkomsten en de vaste kosten, zo krijg je een heel duidelijk overzicht van het kostenplaatje en kan je zien waarop je eventueel kan besparen
  2. Een 2-wekelijks menu opstellen en ons daaraan houden.
  3. Heel veel diepvriesproducten kopen: in Colruyt hebben ze superveel groentjes, vlees e.d. (zelfs wat fruit) in de diepvriesafdeling. Wij hebben met het inrichten van onze nieuwe keuken gekozen voor de grootste vriezer zodat we echt altijd superveel eten ik huis hebben.
  4. Eén of twee maal per week vegetarisch eten. Vlees, vis of gevogelte is nu eenmaal duurder + het is ook gezond om dit af en toe te laten. Een goede groentensoep met een stuk brood kan heerlijk smaken. Een groentelasagne of een heerlijke vegetarische ovenschotel ook.
  5. Gooi de overschot niet weg maar gebruik het in een originele ovenschotel de dag erna. Zelfs met pitavlees kan je een lekkere schotel maken.
  6. Gebruik azijn ipv wasverzachter. De was ruikt heerlijk fris, het is goed voor je machine en het is o zo goedkoop.

  Dat is voorlopig wat ik kan bedenken.

  Veel succes!

  • Reply
   Nathalie
   4 september 2016 at 08:30

   Bedankt voor de tips Sarah!!!!! Ik ga ze zeker meenemen.

 • Reply
  Jamey Herben
  1 september 2016 at 10:33

  Ik kijk altijd voor bespaartips op mamaisblut.nl Wellicht heb je daar ook wat aan?

  • Reply
   Nathalie
   4 september 2016 at 08:31

   Ik ben gaan kijken en zal blijven kijken hihihi

 • Reply
  Kleine Prinses
  3 september 2016 at 10:51

  Geniet maar en ik begrijp je bezorgdheid omtrent het financiële, ik moet ook rond komen met een minimumloon!

 • Reply
  KoolFamily
  4 september 2016 at 08:19

  Ik ben niet zo een huishoudlijstjespersoon (maar niets op tegen hoor, ieder zijn ding) en ik denk dat het allemaal vanzelf wel goed komt. Voor een tweede heb je eigenlijk niets meer nodig, want je hebt al een verzorgingskussen, badje, wiegje, kinderwagen, maxi cosi, kinderstoel, thermometer, badrhermometer, sterelisator, babystoomkoker, speelmat, loopwagen, bijtringen en alle gekke dingen die ze je bij een eerste laten geloven dat je nodig hebt. ? Bovendien ga je vlak na de geboorte toch geen tijd hebben voor uitstappen en uit eten gaan. Kleren krijg je normaal gesproken met bergen cadeau, dus die paar maand ouderschapsverlof zullen wel te overbruggen zijn.
  Veel liefs
  Kris

  • Reply
   Nathalie
   4 september 2016 at 08:31

   Ik ook eigenlijk niet hoor, maar voor deze keer moet het wel. Gewoon voor mezelf … gemoedsrust enzo… Je hebt gelijk. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nog op de lijst moet zetten 😉 Alhoewel 😉 Hebbedingen

Leave a Reply