Unicorns & Fairytales
as we speak - unicorns & fairytales
moederschap Ontwikkeling

Vince, as we speak #4

Het is weeral een tijdje geleden dat ik schreef over Vince. Foto’s genoeg, ik weet het. Hij is echt groot aan het worden. Wat gaat de tijd toch ontzettend snel. Nu wordt hij ook al grote broer…

 

Taalontwikkeling

Vince kon snel goed praten en dat wordt steeds beter. Dat zorgt natuurlijk voor hilarische momenten. Zijn mimiek erbij is ook geld waard. Zijn favoriete uitspraak is: ” ‘k zal eens… (zien, doen, pakken, kleuren, …)”. Dan kijkt hij naar ons met een vragend gezicht, ook al weet hij dat hij graat protesteren indien we “nee” zouden zeggen. Toch blijft hij netjes wachten en vraagt hij ook geregeld: “Mag dat?”. Verbazingwekkend vind ik al die ontwikkelingen. Ook kan hij al goed antwoorden op vragen. We vroegen hem laatst of hij nog pijn had (hij was gevallen). Hij trok een bedenkelijk gezichtje en zei: “Euhm, nee, ‘k heb geen pijn meer, ‘t is genezen.” Nou ja, dat is wel een heel duidelijk antwoord hahahaha. Nou maar hopen dat zijn grote mond hem niet teveel in de problemen brengt op school.

as we speak - unicorns & fairytales

Motoriek

Zoals ze zeggen: wanneer een kind vlug praat is hij minder vlug in motorische dingen. Eigenlijk valt dat bij Vince nogal mee denk ik maar we merken tegenwoordig wel een verbetering. Enkele weken geleden werd hij nog boos wanneer er een puzzelstuk niet meteen paste en nu zie je hem proberen.Zijn handelingen worden ook vlotter.  Ook het overgieten van potjes en het op elkaar stapelen, fietsen enzovoort is erop vooruit gegaan. Goed bezig Vince!

as we speak - unicorns & fairytales

Lust graag

Hij heeft zo zijn favorieten en dat is spaghetti (zonder twijfel de numero uno), soep met balletjes, frietjes, vlees en spinazie of verschillende soorten puree! Als hij kookt voor mama en papa maakt hij ook steeds spaghetti klaar. Tussen zijn boterham lust hij het liefst vleesje. Vanille ijs gaat er tegenwoordig ook goed in. Qua fruit doet de appel, druiven en de banaan het heel goed. Hij wil wel steeds proeven maar zegt toch vaak dat hij het niet zo graag lust.

 

Dit lust hij niet graag

Vis. Vroeger wel, nu lust hij graag visballetjes of viskroketten maar gewoon vis… nee niet meer. Aardappelen en groenten apart is ook wat minder geworden. Maar als je er groentepuree van maakt dan smult hij ervan.

FullSizeRender-41

Speelt graag met…

Zijn treinsporen. Ik ben er speciaal gaan bijhalen in de IKEA en ik heb die van Ikonic Toys ook nog. Zo heeft hij een volle bak sporen. Er is trouwens iets nieuws bij Ikonik Toys: een treintje met een naam. Leuk als cadeautje hé!

Ook speelt hij tegenwoordig graag met zijn blokken (DUPLO). Dan bouwt hij een grote toren en moeten we hem omduwen. Dat vindt hij het leukst.

Zijn vriend Robin. Ook al hebben ze een haat-liefde verhouding. Ruzie en dikke vrienden. Ach dat hoort er allemaal bij. Ze blijven enthousiast als ze elkaar zien dus dat is het leukste en wat nog leuker is: ze worden allebei grote broer rond dezelfde periode (2 maanden verschil!)

Ballen. Hij gooit graag met een bak en kan het ook heel goed. De korfbalgenen zullen dan toch doorgegeven zijn denk ik, tot grote spijt van papa. Ach, hij mag later doen wat hij wil.

as we speak - unicorns & fairytales

Nieuwigheden

We zijn pas verhuisd en Vince heeft nu een groot bed gekregen. We waren eerst een beetje bang omdat hij misschien te hard moest wennen aan de nieuwe situatie maar hij deed het wonderbaarlijk goed, de eerste twee dagen. We hadden hem al wel goed voorbereid. De derde nacht was een hel. Hij was al een hele dag niet in zijn normale doen en wou niet gaan slapen. Uiteindelijk is hij gaan slapen en werd hij om 10 uur wakker om zeker tot half 1 te huilen, te krijsen en alles wat je niet wil. Het was zielig en vervelend tegelijkertijd. De dag nadien sliep hij tot kwart na 8 en was hij weer zijn vrolijke zelve, tot hij bij de onthaalmoeder was. Hij wou geen afscheid nemen. Blijkbaar is dit een normale ontwikkelingsfase zeiden ze. Toen ik hem ‘s avonds kwam ophalen wou hij nog spelen… Nou ja…

as we speak - unicorns & fairytales

Is bang van…

Het donker. Tegenwoordig moeten we de deur openlaten als hij gaat slapen en moet er een lichtje aan. Ik schreef al eerder over angsten bij peuters. Ook normaal dus. Maar vervelend natuurlijk. Het liefst wil je dat alles in orde is. Gelukkig helpen de trucjes nog. Natuurlijk doen al die veranderingen geen goed aan heel de situatie.

as we speak - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply