Unicorns & Fairytales
santorini - unicorns & fairytales
Diary Hoogsensitiviteit My life Personal

Wanneer het altijd druk is in je hoofd…

Ik ben altijd een bezige bij geweest én een creatief persoon. Eigenlijk heb ik nog nooit momenten gehad waarbij ik niets te doen had. Ik verveelde me als kind ontzettend vlug. Heel bizar. Ik weet nog heel goed momenten waarbij ik uit mijn vel kon springen omdat ik het gevoel had niets te doen. Tot op de dag van vandaag kan ik het nog steeds niet rustig aan doen en ontploft mijn hoofd van de ideetjes. 

Chaotische dromer

Moest je een dag eens in mijn vel kruipen dan weet je wat ik bedoel. Eigenlijk ben ik blij dat ik een blog heb want anders zou mijn hoofd letterlijk ontploffen denk ik… De laatste tijd heb ik écht het gevoel dat ik een doel heb in mijn leven, een ander doel dan uiteraard een goede mama en leerkracht zijn. Ik heb plannen en dromen en ik wil met die ideeën in mijn hoofd dingen kunnen doen. Ze moeten eruit. Ik kom soms wel heel chaotisch over op de buitenwereld. Ook wil ik me met teveel dingen tegelijkertijd bezig houden. Momenteel moet ik wel een stop inlassen als ik de ideeën die ik nu heb wil verwezenlijken. Er staan zowel op school als buiten school projecten gepland, maar dat is dan ook voldoende. 

santorini - unicorns & fairytales

Ik blijf ‘roepen’ tot ze me horen

Niet letterlijk uiteraard. En al zeker niet tegen mijn kinderen hahaha. “Raise your words, not your voice” was een quote die ik laatst postte. Daar sta ik volledig achter. Met uitzonderingen, want we zijn uiteindelijk allemaal maar mensen. Allereerst wil ik mijn visie over het onderwijs blijven verspreiden aan iedereen. Ik wil er echt iets mee doen. Hoe meer ik ook lees over de hedendaagse ontwikkelingen en in boeken, hoe meer ik zie dat mijn visie, die ik al héél lang heb, een goede oplossing zou zijn voor hoe we met kinderen in het onderwijs kunnen omgaan. Ik was ontzettend blij toen ik op mijn nieuwe school kennis maakte met mijn huidige parallelcollega, die ook zo’n visie heeft. Je kan je al voorstellen dat wij samen, toen ik ook in 6 belandde, mooie dingen verwezenlijkt hebben samen. Zij, ontzettend gestructureerd en punctueel , vulde mij aan. Waarschijnlijk krijgt ze soms wel grijze haren van mij (die in haar hoofd met 1000 dingen tegelijk bezig is) maar ik hoop dat ze dan snel genoeg aan de alarmbel trekt als het niet meer gaat en ik hoop dat zij (en mijn halftijdse collega die mij aflost) ook het mooie voelen en zien wat ik doe. 

fotoprinter - unicorns & fairytales

Kinderen motiveren op een positieve manier

Hoe meer ik mijn eigen ding doe, hoe meer ik terug mezelf vind. In de klas zijn kinderen gemotiveerd wanneer ze op onze manier les volgen en ze voelen zich gewaardeerd. Ik ben een zeer, zéér interessant boek aan het lezen en vanaf pagina 1 wist ik dat het een gelijkgestemde ziel was, ook al was de dame die het schreef al 70+. Zij heeft kinderen doen vliegen, zich gewaardeerd doen voelen, waardoor die kinderen nét die aanmoediging kregen, zijn wie ze nu zijn. Begrijp je mijn moeilijke zin?

Het boek dat ik kan aanraden voor ALLE mensen die met kinderen of volwassenen omgaan is HET GEHEIM VAN SUCCESVOL OPVOEDEN van Esther Wojkicki (Uitgeverij Atlas Contact) Zij pleit voor de TRICK METHODE, waar ik mij helemaal kan in vinden. Wie succesvolle (in de zin van gelukkig zijn en een goed mens zijn, niet de hoeveelheid geld die ze hebben) kinderen wil voortbrengen, zal moeten hameren op vertrouwen (Trust), respect (Respect), onafhankelijkheid (Independence), samenwerking (Collaboration) en vriendelijkheid (Kindness). Ontspan, zegt Wojcicki tegen hedendaagse helikopterouders, en doe niet voor kinderen wat ze zelf kunnen doen. In plaats daarvan zullen we kinderen moeten leren kritisch, probleemoplossend en onafhankelijk te denken en ze aanmoedigen te ontdekken wat ze écht leuk vinden.

(Hierover later meer)

[bol_product_links block_id=”bol_5e1eccdd14e41_selected-products” products=”9200000108570666″ name=”trick methode” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Een weg vinden, balans vinden… 

Het probleem een beetje is wel dat mijn hoofd ZO vol zit, dat ik soms andere zaken vergeet. Ik moet wel, want het gaat er gewoon niet allemaal bij. Gelukkig heb ik enkele collega’s die dit weten en mij bijstaan met administratieve zaken. Me op de hoogte houden van bepaalde data, deadlines enz… Of ze dat nou héél leuk vinden dat weet ik niet, ik kan alleen maar hopen dat ik ze dan andersom kan inspireren en helpen met mijn ideetjes en projecten. 

Omdat ik ondernemend ben is het een heel goede zaak geweest dat ik halftijds ging werken. Dat was niet in de eerste plaats voor de kinderen, wat veel mensen denken als ik zeg dat ik halftijds werk sinds de geboorte van Lex. Misschien had ik er iets meer van moeten genieten, van mijn kleine baby’s. Maar ik kampte toen met zo’n slaaptekort, dat je niet meer rationeel kunt nadenken. Het halftijds werken heeft me gebracht waar ik nu sta, en gaf me de ruimte om mijn dromen en creatieve ideeën uit te werken. Ideeën die steeds verder gaan. Ik stop niet. In het verleden probeerde ik het rustiger aan te doen, maar ik faalde telkens weer. Ik merk gewoon dat dit is wie ik ben…

santorini - unicorns & fairytales

Mindfulness, yoga? 

Wat ik wel merk is dat ik een manier moet zoeken, om meerdere keren per week mijn hoofd te kunnen leegmaken. Al was het maar een half uurtje. Ik heb een yoga mat en enkele kleine sport toebehoren van Lidl (nu online!) om thuis te kunnen bewegen (er zijn ook grote sporttoestellen te koop momenteel!! Aanrader) en ik zou ook heel graag eens op zoek gaan naar Yoga lessen of mindfulness lessen in mijn buurt. Ik voel dat wanneer ik TE chaotisch word, mijn hart tekeer gaat en ik minder productief ben. Dat laten we dus niet gebeuren! Ook ben ik meer water aan het drinken en minder wijn. Bewegen en gezond eten en drinken hoort er natuurlijk allemaal bij. 

santorini - unicorns & fairytales

Binnenkort heb ik alvast enkele leuke afspraken gepland die mij dichter bij een droom brengen. Wat is jouw droom of wat wil jij nog verwezenlijken? 

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Youandi
  17 januari 2020 at 06:47

  Mijn droom is: in bij beroep een winkeltje opstarten met kinderkleding waar mama’s, papa’s en kinderen gezellig kunnen komen winkelen, spelen en koffie en taart kunnen eten. Dit naast mijn job als kleuterleidster. Hier denk ik voor de moment dus heel sterk over na! Maar het is soms allemaal niet zo gemakkelijk..

 • Reply
  Tineke
  17 januari 2020 at 08:41

  Wat prachtig en vooral doen! Ik wil er graag meer over lezen en ben het ook helemaal met je eens wat betreft jouw visie voor het onderwijs. Zelf wil ik mij de komende tijd nog verder verdiepen in slow living en hier meer over gaan bloggen. Een moestuin starten en het allerliefste zou ik dichter bij de natuur willen wonen.

  • Reply
   Nathalie
   17 januari 2020 at 11:59

   Wat leuk! DANKJEWEL

Leave a Reply