Unicorns & Fairytales
magnetisch behang - unicorns & fairytales
Get inspired Interieur kidsroom lifestyle musthaves livingroom Winactie & Give away

10 leuke ideetjes met magneten

Ik vind het een topuitvinding, al die magnetische spullen. Zonder schade kan je allerlei zaken ophangen. Ik ben fan van magnetisch behang. Handig! Wij hebben best wel veel plekjes in huis waar je magneten op kunt gebruiken. Wil jij ook wat inspiratie? Ik geef je 10 ideetjes.

Magnetisch behang dat overschilderbaar is

In de speelkamer van Vince gebruikten we overschilderbaar magnetisch behang. Geen gedoe met lagen verf. Dat vond ik best wel handig. Ik deed weer beroep op Groovy Magnets. Ik maakte zo 1 wand helemaal magnetisch zodat dit een plek kon zijn waar Vince en Lex hun tekeningen, foto’s en andere dingen konden hangen. Daarna schilderden we hem in een kleurtje. Wil je liever een verplaatsbaar stukje dan kan je een paneel bekleven zoals ik al eens gedaan heb.

Een magneetposter die je kan verplaatsen

Liever geen hele magnetische muur? Kies dan voor een tijdelijke én verplaatsbare optie. Wij hebben ook een magnetische poster. Die kan je ophangen waar je maar wil en heeft twee verschillende effen kanten: een witte kant en zwarte kant. Dat paste dus ideaal in Vince zijn kamer. Pssst: lees zeker verder want op het einde kan je deze poster winnen…

Magnetische tekeningen op de muur

Wil je graag een tekening op de muur? Gebruik dan ook overschilderbaar magnetisch behang. Zoals de bergen in Vince zijn kamer. Heel makkelijk zelf te maken: behang eerst heel de muur, laat goed drogen. Daarna kleef je de tekening af met schilderstape. De bergen kan je met zwarte verf maken. Wij gebruikten de verf van Levis Ambiance.

ballenbad - unicorns & fairytales

Zelf magneten maken

Magneten zelf maken is eigenlijk niet zo moeilijk. Je kan in de hobbywinkel makkelijk magneetjes of strips magneten gaan halen. Het enige waar je op moet letten is of ze sterk genoeg zijn. Je kan een leuk figuurtje maken uit klei, fimo, zoutdeeg of je kan bestaande items onder handen nemen. Op mijn Pinterest bord ‘DIY Magneten‘ zal je ongetwijfeld wat inspiratie kunnen opdoen. Er is zoveel mogelijk!

Educatieve muur/deur/plek…

Op eender welke plek kan je een magnetisch gedeelte maken met verf of een stuk magnetisch behang. Bij Groovy Magnets heb je magnetische letters en cijfers. Daar kan je wel educatief mee bezig zijn. Laat je kind woordjes of sommen maken. Leert je kind klokkijken? Maak dan een klok, lamineer ze en maak de wijzers apart. Ook die lamineer je en je kleeft er een magnetisch kleefbandje aan. Oefenen maar!

Fotomuur

Maak een fotomuur door snapshots af te drukken (wij maken onze snapshots zelf met onze printer en snapshot papier) en kleef er weer een magnetisch stripje aan. Behang je muur met magnetisch behang en je kan elke foto die je maar wil ophangen en er weer afhalen zonder schade en zonder spijkers.

magnetisch behang - unicorns & fairytales

Een mooie print

Wil je een magnetische muur maar mét print? Dan heb je bij Groovy magnets de keuze uit verschillende opties. Ook erg mooi.

groovy magnets - unicorns & fairytales

Magnetische strips in de knutselruimte

Met magnetische strips kan je héél veel doen. Niet alleen handig in de keuken maar dus ook in de kinderkamer en speelkamer.

magneten - unicorns & fairytales magneten - unicorns & fairytales

 

Magneetsticker

Je kan ook kiezen voor een magneetsticker die je op de muur kleeft. Ja kan kiezen tussen verschillende prints of vormen. Fijn om zo een hoekje te creëren.

groovy magnets - unicorns & fairytales

Magnetisch krijtbord behang

Wil ja gewoon ALLES in één? Dan kies je toch gewoon voor Magnetisch krijtbord behang? Dan kan je kleven én schrijven. Dat gaat zeker voor mooie hoekjes zorgen en veel speelplezier in een speelkamer of kinderkamer.

magnetisch behang - unicorns & fairytales

 

 

X0X0 Nathalie

You Might Also Like...

35 Comments

 • Reply
  elisabeth maria martina
  18 juli 2017 at 06:43

  de magnetische poster is wel heel erg leuk, zou mijn kleindochter helemaal te gek vinden

 • Reply
  Jeroen
  18 juli 2017 at 06:45

  De combinatie met magneet en krijt als behang is wel leuk. Zo kan je een leuke boodschap schrijven en de rest opvullen met foto’s en tekeningen.

 • Reply
  Stephanie
  18 juli 2017 at 07:13

  Hoe leuk is die poster?!
  Die zou hier perfect passen ✌?.

  Ik vond het idee van de auto’s wel super tof ?

 • Reply
  Nona Mingeroet
  18 juli 2017 at 07:26

  Ooh zou super zijn om onze eerste babykamer volgende maand mee in te richten! Ook heel erg leuk in combinatie met de bergen, dat vond ik het leukste idee!

 • Reply
  Marieke Flikweert
  18 juli 2017 at 08:21

  Wat gaaf allemaal! Die fotomuur vind ik heel mooi!
  Ik doe graag mee met de winactie!

 • Reply
  Nady Van Hees
  18 juli 2017 at 08:33

  Supertof die magnetische poster! Wij zouden hem gebruiken om eindelijk werk te maken van onze photowall! We maken zo veel foto’s maar daar stopt het verhaal dan… Nu laten printen en magneetje erachter en voortdurend eens veranderen!!!

 • Reply
  Isabel
  18 juli 2017 at 09:14

  Ik was (na de polaroids) echt op zoek naar een nieuw leuk idee om enkele foto’s /quotes op te hangen… Die magnetische poster lijkt mij de MAX! X

 • Reply
  Tamara
  18 juli 2017 at 13:25

  Leuk! Het idee met de auto’s vind ik ook leuk

 • Reply
  Gerda
  18 juli 2017 at 15:21

  Supergaaf Nathalie die fotomuur!! 😀 Al die spijkers die je er altijd in moet slaan of je moest juist weer gaan boren om iets op te hangen, dus prachtig als je zo mag kennismaken met deze magnetische poster!

 • Reply
  Astrid
  18 juli 2017 at 17:29

  Magnetisch krijtbord behang vind ik heel mooi en handig

 • Reply
  Anna
  18 juli 2017 at 20:45

  Dat krijtbordbehang is echt mega cool!
  Facebook: An Na

 • Reply
  Yael bierhuizen
  18 juli 2017 at 21:32

  Alle ideeën zijn super gaaf maar de bergen in vince zijn kamer is echt het toppunt ? i love it.

 • Reply
  Djorna
  18 juli 2017 at 21:48

  Ik doe altijd leuke ideetjes bij je op. Met mijn “angst” voor gaten in de muur is het krijt en magneet behang wel een hele leuke tip voor mijn zoontjes nieuwe kamer. Dan zou ik graag de poster willen winnen voor de keuken in ons nieuwe huis!

 • Reply
  Goele H
  18 juli 2017 at 23:24

  Met magneetstrips kan je duidelijk leuke en handige dingen maken, cool!
  De kinderen zijn dol op magneten, dit zou leuk zijn voor hen.

 • Reply
  Jeannine
  18 juli 2017 at 23:39

  Die fotomuur vind ik heel mooi!

 • Reply
  Sharon de Ridder
  19 juli 2017 at 14:40

  Cool zeg! Die foto-muur vind ik het allerleukst 🙂

 • Reply
  Andy E
  19 juli 2017 at 16:28

  De foto muur vind ik wel erg leuk gedaan. Handig in de keuken of in de woonkamer voor de knutselwerkjes en foto’s van de kinderen.

 • Reply
  De vleeschauwer Ellemieke
  19 juli 2017 at 19:22

  Ik vind het idee van de fotomuur schitterend! Als we boven behangen hebben is dit zeker het overwegen waard! En nu duimen maar dat we in de prijzen vallen…

 • Reply
  Sarah
  19 juli 2017 at 21:34

  Ik vind die potjes aan de muur wel leuk. Zeker handig omdat ikzelf ook best veel teken- en knutselgerief heb dat nu helaas in dozen zit gepropt omdat ik nog geen eigen plekje heb. Als ik al eens zo’n stukje magnetische muur ter beschikking krijg, dat zou fantastisch zijn. In ieder geval zou ik de poster graag winnen voor zoonlief, enkele weken jonger dan Vince. Dan kan hij met magnetische letters en cijfers alvast wat oefenen. Hij is namelijk dol op het stempelen en typen van zijn naam en woorden als mama, papa, bompi, mimi, en ga zo maar door. Met magnetische letters zal dat dus weer een leuke nieuwe manier van leren zijn.

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  20 juli 2017 at 00:44

  Die magnetische poster is mijn favoriet.
  Erg leuk idee, graag loot ik mee

 • Reply
  Lissy
  20 juli 2017 at 05:53

  Het idee van het magnetisch bord ga ik zeker in onze speel-/knutselruimte uitvoeren. Handig om kleine prullen trrug te vinden. Denk dat ik hem wat groter maak zodat tekeningen erlangs bewaard kunnen worden. Kijk er al naar uit 😉

 • Reply
  Marlon
  20 juli 2017 at 09:40

  Hoi! De fotomuur is gaaaaaaaaaf!! Super leuk idee.
  Maar aangezien de kamer van mijn zoon niet zo groot is (en ik hem daar dus graag op zou willen hangen) zou de fotoposter super tof zijn!

 • Reply
  Annabel de Ruiter
  20 juli 2017 at 10:39

  Super leuk! Liselotte is nu nog te klein om zelf woordjes en sommen te maken (3jaar), maar de tip om bij Groovy Magnets te kijken voor magnetische letters en cijfers neem ik mee net als de klok!

  Voor nu vind ik de foto’s wel erg leuk om op te hangen! Leuk dat je ze dan kan afwisselen ☺️

 • Reply
  Niels
  20 juli 2017 at 14:41

  De muur met de dino’s 🙂

 • Reply
  Liesbeth
  21 juli 2017 at 10:00

  Wat gaaaaaffff! Ik doe heel graag mee! Zou ook een supergave poster zijn voor in mijn groep! Kunnen de kids lekker met de letters spelen! Ik vind dat je superleuke ideeen hebt! Voor ons zoontje is de muur met strips waar de autootjes op kunnen heel gaaf! Houd ik in mijn gedachte!

 • Reply
  Wendy v V
  21 juli 2017 at 10:15

  Super gaaf en leuk! Hard duimen om te winnen.

 • Reply
  Evy
  21 juli 2017 at 16:08

  Magnetische strips in de knutselruimte

  Is hier in huis zeker nodig! 😀

 • Reply
  Elo VH
  22 juli 2017 at 00:25

  Ik vind alle ideetjes super tof! Ik ga er zeker een paar gebruiken, te beginnen met het behang. Het ziet er allemaal zo mooi uit! De poster is wel héél erg mooi.

  xxx

 • Reply
  Cindy vanGucht
  22 juli 2017 at 14:06

  Zo’n magnetische poster kan ik wel gebruiken in mijn nieuwe klas!
  Mijn kapoenen kunnen dan experimenteren met letters en samen woordjes maken.
  Ik hou van orde: geeft me rust in mijn hoofd! De autootjes die mooi naast elkaar konden opgehangen worden vond ik top! Maar ook de potjes om al die kleine knutselspullen op te ruimen zijn superhandig…
  Tof idee: dat magnetisch behang! Schilderen is inderdaad zo’n gedoe…

 • Reply
  Evelien Anné
  26 juli 2017 at 00:21

  Zo’n poster is echt supertof! Het idee van de foto’s spreekt me het meest aan… Wij schilderden een keukenmuur met magnetische verf, maar omdat de magnetische aantrekkingskracht wellicht wat zal verdwijnen na verloop van tijd zou zo’n poster wel super zijn om dat op te vangen!

 • Reply
  Roelina
  26 juli 2017 at 11:06

  Oh wat enorm leuk (en die pyjama van Vince…love it!)! En wat een gave ideeën, ikzelf vind dat magnetische krijtbord behang wel erg puik. ik doe graag mee voor mijn kleine mannen.

 • Reply
  Isabel
  27 januari 2019 at 19:09

  Het magnetisch krijtbord behang ga ik zeker eens overwegen aangezien mijn oudste zoontje van 6 jaar nu echt wel graag zijn tekeningen en posters omhooghangt in zijn kamer. Witte muren vindt hij maar saai. Zo een poster lijkt me al leuk om mee te beginnen.

 • Reply
  Fallon
  27 januari 2019 at 19:26

  Wat leuk!!! Ik vind de poster geweldig!!! Zelf ben ik nogal iemand die snel verandering wil in huis 🙂 zoo leuk om dan tekeningen foto’s of de letters hier aaan te hangen!!! Ik duim meeer xxx

 • Reply
  elisabeth maria martina
  27 januari 2019 at 19:30

  de magnetische poster voor de nieuwe kamer van kleinzoon quinn

 • Reply
  Naomi
  28 januari 2019 at 14:11

  ‘Magnetisch krijtbord behang’.. Scott up and take my money! 😂 zowel meneer vriend als ik zijn magneten- gek en min moeder is ook aangestoken, dus peuterdochter heeft een enorm grote hoeveelheid om mee te spelen. Toch mis ik nog een recht groot magneet ‘canvas’ dus bedankt voor alle inspiratie!

Leave a Reply