Unicorns & Fairytales
les reves danais - unicorns & fairytales
decoration Get inspired Interieur kidsroom

5 leuke trends in de kinderkamer

Er zijn zo van die trends in de kinderkamer en die je dan vaak weer terug ziet komen op Instagram feeds of blogs. Of in de “boekskes”, als je die nog leest natuurlijk. Er zijn er een aantal die ik ook heb, die ik graag ZOU hebben of die ik gewoon prachtig vind.

Trends in de kinderkamer

Net zoals je die ook hebt qua kleuren of kledij heb je ook trends in de kinderkamer. Dat merk je snel genoeg. In de webshops, de boekjes, reclame, op blogs, Instagram feeds, foto’s en noem maar op. Zo was er een lange tijd de monochrome fase, die ik lichtjes aan het ontgroeien ben. Pas op, dat kan heel mooi zijn en dat is het ook, maar ik ben alles nogal snel beu. je had ook de bedhuidjes, guilty, … maar ook dat ben ik stilletjes aan beu gezien. Dat wil niet zeggen dat ik het bedhuisje van Vince ga wegdoen. Daarvoor kostte het teveel en is het te mooi. Maar goed. enkele leuke trends in de kinderkamer zijn momenteel de volgende…

1>> Een canopy

Guilty as hell and oh I like it. De Canopy. Ik heb hem al eventjes in het wit maar ik ben gek op de donkergrijze én vuilroze versie (moest ik een meisje hebben gehad natuurlijk). Ze zijn wondermooi en op vele manieren te gebruiken: aan het bedje, om een zithoek te creëren, opknopen enz… Yup, een ware eyecatcher.

trends in de kinderkamer - unicorns & fairytales

2>> Wandhaken

Nou ja… dat was al even maar nog steeds trendy: wandhaken. Niet persé om iets aan te hangen maar meer ter decoratie. Vroeger was alles functioneel en nu is het meer decoratief. De ronde gym hooks van HAY bijvoorbeeld of de platte ronde haken van Muuto. Love it! De haken van HAY hebben we trouwens niet enkel in de kinderkamer maar ook in de woonkamer. Daar hebben we ook design meubelen en proberen we door te trekken naar de kinderkamer.

trends in de kinderkamer - unicorns & fairytales

3>> Blauw en oker

Yes, ik zie het meer en meer op Instagram en ook al was ik al eventjes niet meer gek op oker, wanneer je het in combinatie ziet met donkerblauw vind ik het best te doen. Al denk ik niet dat ik het heel snel zal doen. Misschien wel accessoires in die kleuren. Ik ben er nog altijd niet uit wat ik nu ga doen met de kamer van Vince, want die wil ik veranderen.

trends in de kinderkamer - unicorns & fairytales

4>> Design bureau

Ik zie ook meer en meer leuke bureaus voor kinderen. Geen kinderlijke bureaus maar gewoon de mini versie van de grote mensen. Neem nu de stoelen van HAY. Daar hebben ze tegenwoordig ook look-a-like kinderversies van. Schommelstoelen of een draadstoel. Voor wie van Vintage houdt: de oude versies van de schoolstoelen zie ik ook meer en meer verschijnen.

trends in de kinderkamer - unicorns & fairytales

5>> Photo wall / tapijt aan de muur / …

Posters, foto’s en zo van die geweven tapijtjes zijn ook meer en meer in. Vooral in de kinderkamers. Geen losse posters, maar ingekaderde versies, allemaal netjes opgangen. Los, naast elkaar, verschillende groottes om zo een photo wall te creëren. Een tapijtje aan de muur. Het mag gek zijn!

trends in de kinderkamer - unicorns & fairytales

 

Welk trends in de kinderkamer vind jij wel leuk? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply