Unicorns & Fairytales
capsule wardrobe en ontspullen - unicorns & fairytales
Fashion fashion mama fashion musthaves Interieur My life

Ik wil ook een Capsule Wardrobe en ontspullen!

Ik trek de kast open en die zit vol kledij… Ik trek de kasten open van mijn kinderen en die puilen eveneens uit met kledij en spullen. De speelkamer en garage staan vol en overal vind je schoenen van mij. Wat ik er wel moet bijzeggen is dat sommige schoenen en kleren al jaren meegaan. Maar is dat omdat ik zuinig ben of is dat gewoon omdat ik teveel heb en ze niet zoveel draag… Dringend tijd om te ontspullen of een capsule wardrobe te maken. En dat deed ik ook.

Ontspullen

Het is weer een nieuwe trend: minimalistisch leven, een capsule wardrobe hebben of ontspullen. Wel een goede trend want als we zo blijven leven zoals we nu doen gaat het niet bijdragen aan een positieve impact op de wereld. Ik las laatst een artikel in het magazine Flow en dan denk ik: fuck, ik wil eigenlijk ook wel zo leven en mijn best doen om minder spullen te kopen. Want hebben we dat eigenlijk allemaal wel nodig? Nee, waarschijnlijk niet. Maar ik kan niet ontkennen dat ik er gewoon vlotjes mee aan doe. 

Rust in het hoofd 

Wat ik wel al ontdekt heb is dat ik rustiger ben als ik opgeruimd heb. Sinds een tijdje ben ik bezig met het opruimen, sorteren en wegdoen van spullen. Eigenlijk ook een beetje ontspullen dus… Wanneer je de voorraadkast opent zie je nu verschillende potjes staan met ingrediënten, allemaal mooi voorzien van een etiketje. Speelgoed van Lex en Vince is netjes in opbergbakken gestopt (nog niet met etiketje maar dat komt nog…) en staat voor een deel in de garage. Stapje voor stapje ben ik verschillende plekjes in ons huis aan het sorteren. Er gaat ook een heleboel weg. Te veel rommel zorgt toch alleen maar voor onrust in mijn hoofd. Ik deed alvast veel ideeën op in Kopenhagen.

doen in Kopenhagen - unicorns & fairytales

Speelgoed niet allemaal voor het grijpen 

Het speelgoed van Lex en Vince stond in opbergbakken in de speelkamer maar eigenlijk gaf me dat geen rustig gevoel. Ik heb, samen met mijn vader, plek gemaakt in de garage en ze daar opgeborgen. Om de zoveel tijd verwissel ik het aanbod. Zo spelen ze gerichter met hetgeen ze voorhanden hebben. Elk jaar gaan we ook eens door het speelgoed en bekijken we wat we kunnen wegschenken of eventueel verkopen. Meestal schenken we speelgoed aan de Sint die het komt ophalen voor de minder bedeelde kinderen. Maar je kan je school er ook altijd plezier mee doen denk ik. 

lees ook: dingen waarop je moet letten bij het aanbieden van speelgoed

Mijn kledingkast

Maar een grotere uitdaging was mijn kledingkast. Ik had zoveel kledij en toch wist ik niet wat ik moet aandoen. Ik heb nu enkele favoriete stuks die ik aan mijn kledingrek en nieuwe Brabantia wardrobe hang en de rest zit in de kast. Ze puilt uit. Toen begon ik te denken aan een capsule wardrobe. Voor we verhuisden hadden we een nog grotere kleerkast en toen heb ik ongeveer 6 vuilzakken vol weggeschonken. Schandalig was het. Ik hield ook alles bij. Dan dacht ik: misschien komt dit wel eens terug in de mode of heb ik het eens nodig… Maar nee, eigenlijk bleven die gewoon onaangeroerd in de kast. Dus ik heb mijn kast opgerommeld en wederom 4 grote dozen weggeschonken. Deze keer aan een begeleidingstehuis waar veel jonge meiden zitten die heus wel iets met mijn bijna nieuwe kledij konden doen.

capsule wardrobe en ontspullen - unicorns & fairytales

Capsule wardrobe

Nu ik mijn kledingkast opgeruimd hebt, merk ik wat voor items ik écht heb. Mijn kast lijkt wel leeg. Enkele truien, shirts, broeken… Vooral essentials en een paar speciallekes. Allemaal stuks die je kan combineren met elkaar. Dat is het doel van een capsule wardobe: met een bepaald aantal stuks verschillende outfits creëren. Ik heb vooral zwart, grijs, wit, beige, bruin en donkergroen momenteel. Kleedjes die ik erg graag aantrek in de zomer hangen nu veilig in de kast maar als je weet dat ik 4 hele grote dozen weggeschonken heb, dan kan je je wel inbeelden hoeveel kledij ik had.

Minimalistisch leven 

Zou ik het kunnen, minimalistischer leven? Na het lezen van het artikel ben ik beginnen nadenken en ik moet eerlijk zijn. Ik denk niet dat ik het zou kunnen zoals sommigen. Maar ik wil het wel zo goed mogelijk proberen. Maar ik ben zo nieuwsgierig… Ik wil alles proberen, alles doen en alles hebben. Ik ben zo’n typisch iemand die zich laat verleiden door reclame, Instagram accounts en meer. Wij mogen ook, door de blog, veel testen en omdat dit leuke artikels oplevert dus wil ik dat ook niet meteen laten. Maar als ik die spullen niet allemaal zelf hou en wegschenk, dan denk ik dat het wel goed zit.

Brabantia Linn collectie

Superhandig voor het organizen van mijn kledij is de nieuwe Brabantia Linn Collectie. Het kledingrek is ideaal om kledij te laten drogen en meteen te laten hangen. Zo gaan de kreuken eruit, komen er geen keuken in en heb je een ware eye catcher in je ruimte staan. Ik heb hem in de slaapkamer gezet maar je kan het evengoed in de hal, berging, dressing of waskamer zetten.

capsule wardrobe en ontspullen - unicorns & fairytales

En jullie? Zouden jullie ook eens dringend moeten ontspullen? Hebben jullie tips? Kennen jullie het principe van een Capsule Wardrobe? 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Trudy
  15 november 2018 at 20:31

  Een heel herkenbare blog 😅 capsule wardrobe had ik al maar het ontspullen is hier ook in volle gang! En wat voelt het goed te weten dat je helemaal niet zoveel nodig hebt!!

 • Reply
  Sanne
  22 november 2018 at 08:06

  Ik zou ook dringend moeten ontspullen… Deze zomer heb ik hoogzwanger al serieus wat ontspult (Haha, klinkt gek!) in de keuken, bedankt nestdrang! Toevallig staat oprommelen van de dressing vandaag op mijn to do-lijstje. Al denk ik dat ik er morgen ook nog zoet met zal zijn… En wat een heerlijk mooi rek!!!

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  22 november 2018 at 19:01

  Ik zou ook dringend eens kuis moeten houden. Zo’n rek zou ook handig zijn om zelfgemaakte kledij mooi te fotograferen.

Leave a Reply