Unicorns & Fairytales
tekenen met licht - lichtgraffiti - unicorns & fairytales
creatief Digitaal Educatief educatieve activiteiten knutselen rond een thema My life Spelen

Tekenen met licht en experimenteren met je camera!

Ik ontdekte het tijdens mijn zoektocht naar een leuke ‘MUVO/MEDIA’ opdracht en ik wou het natuurlijk wel eens uittesten thuis: tekenen met licht. Dat zorgde voor veel plezier. Reden te meer om het dus ook in de klas te willen gaan doen. Het past perfect binnen het lessenpakket met enkele mooie lesdoelen. Meteen kreeg ik allerlei ideetjes om te doen met camera’s en tablets. Maar hey, ook thuis kan je gewoon aan de slag met lichtgraffiti en… je kan er zelfs een leuk wenskaartje mee maken!

Tekenen met licht

Geloof me als ik zeg dat tekenen met licht (of lichtgraffiti) een enorme leuke activiteit is. Niet alleen gaan de kinderen er even mee zoet zijn, ze gaan ook meer te weten komen over fotografie en de werking van een fototoestel. Geweldig toch? Bovendien kan je er originele wenskaarten mee maken. Probeer het maar eens 😉 Lichtgraffiti is een bijzonder leuke activiteit om met kinderen te doen.

tekenen met licht - lichtgraffiti - unicorns & fairytales

Benodigdheden voor jouw lichtgraffiti

– fototoestel met handmatige instellingen
– statief of mogelijkheid om de iPad stevig en stil te zetten
– gebruik je een tablet dan kan je de gratis app SLOW CAMERA of betalende app SLOW SHUTTER downloaden
– lichtbron (zaklampje, LED-lichtjes, zijdepaper)

tekenen met licht - lichtgraffiti - unicorns & fairytales

Zo ga je tekenen met licht!

Tekenen met licht heeft alles te maken met de sluitertijd en de instellingen. Je gaat je sluitertijd langer zetten zodat er ‘meer licht’ binnenkomt en je ISO waarden net minder zodat het donkerder wordt en waardoor je de lichtbron heel goed ziet. Wat je ook kan doen is de ruimte donker maken.

Werk je met een tablet of smartphone en één van de apps, dan kies je voor light trail, je zet de sluitertijd langer en de ISO lager. Je kan er een beetje mee experimenteren.

tekenen met licht - lichtgraffiti - unicorns & fairytales tekenen met licht - lichtgraffiti - unicorns & fairytales

Lichtgraffiti en leuke tekeningen maken

Op deze manier kan je tekenen met licht en als je de sluitertijd heel lang zet kan je zelfs grote tekeningen maken of woorden. Zo kan je een wenskaartje maken met de woorden LOVE, 2021, HAPPY, …. of met een tekening op. Er zijn superveel mogelijkheden. Je kan, als je samenwerkt, met verschillende lampjes aan de slag gaan. Het werkt verslavend !

lees ook: / kunst / Creatief aan de slag met foto’s

Pin it

tekenen met licht - lichtgraffiti - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply