Unicorns & Fairytales
zelf gom maken met Patagom - unicorns & fairytales
My life

/ DIY / Zelf een eigen gom maken met Patagom

Oh lekker old school. Ken je de potloden met de gommetjes achteraan? Jaaaaa! Komaan, kei leuk! Wie niet? Wel, je kan die kei gemakkelijk zelf maken. Heel moeilijk is dat niet, tenzij je echte kunstwerken wilt maken, maar zelfs kleuters kunnen dit doen. Normaal ging ik een workshop volgen met Vince bij DE BANIER, maar die ging niet door. We maakten ze dan zelf.

Zelf gom maken

Zelf gom maken is echt niet moeilijk als je de juiste materialen hebt. Ken je dat, die potloden met leuke gommetjes aan de achterkant? Wat nou als ik zeg dat kinderen hun eigen gommetjes kunnen maken? Je hebt een win win situatie: samen een fijne creatieve activiteit, goed voor de motoriek en ze kunnen het nog gebruiken ook. Ze zijn trots en nemen het mee naar de klas of gebruiken het thuis. Met Patagom kunnen kinderen dus zelf hun creaties maken.  Wij probeerden het uit, mét succes.

zelf gom maken met Patagom - unicorns & fairytales

Patagom

Zelf gom maken kan je dus met Patagom. Dat zijn verschillende kleurtjes ‘gom’ die je kunt kneden en waarmee je leuke figuurtjes kunt maken. Je moet wel een tijdje kneden zodat het warmer wordt in je handen en je er beter mee kunt werken. Doe je dat niet, dan brokkelt het een beetje. Je kan ook met bijbehorende malletjes figuurtjes maken. Het werkt super eenvoudig, net zoals klei. Wij maakten verschillende figuurtjes en ook een wereldbol met de overschot van de stukjes die we hadden weggesneden. Wil je de gummetjes achteraan het potlood bevestigen dan maak je voor het ‘bakken’ in de oven een gaatje met het potlood.

zelf gom maken met Patagom - unicorns & fairytales

De gom kan je op 120 graden in de oven klaarmaken gedurende 30 minuutjes. Nadien is de gom stevig geworden en we hebben het getest: het gomt supergoed! Nu kunnen we dus zonder problemen onze eigen gum maken. Yes!

zelf gom maken met Patagom - unicorns & fairytales

De Banier

Wij vonden Patagom bij DE BANIER. Daar vind je ook enorm veel knutselmateriaal, spellen en workshops. De Banier is ook het commercieel uithangbord van Chirojeugd Vlaanderen VZW. Ze  willen, net als Chiro, het spel en spelen aanmoedigen. Dit doen ze met een aanbod originele binnen- en buitenspellen voor groot en klein.

zelf gom maken met Patagom - unicorns & fairytales

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply