Unicorns & Fairytales
https://www.flingo.be/happy-kids/de-leuke-brooddoos/brooddozen/
Food lunchbox

Gevarieerde bentobox met volkoren pitabroodje, kaas, vlees en veel groentjes

Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan en wij zijn alvast begonnen aan ons goed voornemen: een gevarieerde lunchbox meegeven waar niet enkel boterhammetjes inzitten, maar ook andere (gezonde) dingen die een variatie bieden op de klassieke brooddoos. Gedaan met de saaie boterhammen, wij gaan voor FUN in de brooddoos. Ik laat je graag onze nieuwe creatie zien. Ik gaf een volkoren pitabroodje mee en ander lekkers. Voor je denkt: oh nee, sorry, daar heb ik geen tijd voor… lees dan eerst eens mijn artikel:  tips voor een gezonde lunchbox, ook al heb je weinig tijd

Volkoren pitabroodje

Een alternatief voor de ‘klassieke’ boterham is een volkoren pitabroodje. Erg lekker, ik heb het zelf getest. We gebruikten voor deze lunchbox de Yumbox Original (via Blabloom) omdat die veel vakjes heeft en ik wou veel verschillende zaken meegeven. Tussen het broodje zit de Passendale Bio kaas (zeer zacht van smaak. Passendale Bio is gemaakt met 100% Belgische melk. De kaas is puur natuur, gezond en heeft een verlaagd zoutgehalte, een eetbare korst en is lactosevrij. Ideaal voor kinderen!), hesp en schijfjes komkommer. Deze combinatie kent Vince maar je kan eindeloos variëren. Ook lekker voor in je eigen brooddoos. Tomaat, mozzarella, basilicum en pesto bijvoorbeeld. Mmmmm…. Maar goed… Ik maakte van de komkommer vliegtuigjes met uitstekertjes. Dat kan je trouwens in het weekend allemaal al voorbereiden: ik sneed allerlei groentjes, kookte groene asperges en broccoli en bewaarde ze in doosjes in de koelkast. Goed voor twee (of meer?) dagen. Snoeptomaatjes, kleine komkommertjes en snoepgroentjes kan je zelfs meteen in de brooddoos stoppen. Dat blijft wel een nachtje goed in de broodtrommel. Het broodje steek je ‘s morgens in de broodrooster en beleg je of je kan ze op voorhand maken, invriezen en ‘s ochtends bevroren in de lunchbox steken. Tegen de middag is het ontdooit en het smaakt nog nét hetzelfde.

lees ook: Leuke brooddooshacks om voor je kinderen een lunch te voorzien

volkoren pitabroodje - unicorns & fairytales

Side dishes

Uiteraard is een volkoren pitabroodje niet het enige dat we in de brooddoos stopten. Ook een variatie aan groenten en noten. Ik denk dat dit best een gezonde brooddoos is, nietwaar? Het lijkt misschien niet veel op foto maar het is voor een kind van de lagere school écht vullend en voldoende. Het smaakte Vince en hij vond het lekker. Wat hij minder lekker vond zei hij ook en daar houden we dan uiteraard rekening mee. En ja hoor, de broccoli ging er héél vlotjes in.

lees ook: een gevarieerde brooddoos maken

Happy kid

Toen ik Vince verraste met de Yumbox was hij enthousiast. We testten het thuis uit omdat ik wel zeker wil weten dat hij ‘s middags in school gaat eten. We gaven altijd al brooddozen mee waar meer inzat dan enkel een boterham, maar dit is nog een trapje hoger. Ik heb er eerlijk gezegd (zonder voorbereidingen) niet veel werk aan gehad en het kost me evenveel tijd als een gewone boterham. Waarom zou ik het niet doen? Je moet echter wél de avond ervoor of in het begin van de week wat dingen klaarzetten om het jezelf makkelijker te maken. De eerste keer dat ik deze gezonde bentobox mee gaf naar school kwam de lunchbox bijna leeg terug. Het volkoren pitabroodje was dus zeker een succes.

lees ook: zo zorg je zonder moeite voor een gezonde inhoud van een broodtrommel

volkoren pitabroodje - unicorns & fairytales

Is een boterham met choco ook niet goed? Waarom al die zever?

Nee, geloof mij… Een boterham met choco zorgt voor een suikerpiek en dat zijn snelle suikers. Je kind zal daardoor lusteloos zijn en een middagdip hebben. Wil dat zeggen dat je nooit eens een boterham met choco mag geven? Tuurlijk wel… Maar weet gewoon dat een gevarieerde lunch (en gevarieerde voeding in her algemeen) mega belangrijk is. Niet alleen voor hun eetgewoonte (op de duur lusten ze niet veel) maar ook gewoon voor hun gezondheid.

lees ook: een gezonde voedingsstijl is een gewoonte

 

Wil je meer lekkere kidsproof recepten en brooddozen zien? Volg ons dan op ons nieuwe Instagram account Kidsfood & Lunchbox of ga eens een kijkje nemen bij de andere recepten op de blog. 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply