Unicorns & Fairytales
ovenschotel met bloemkool en zalm - unicorns & fairytales
avondmaal Food My life

Lekkere ovenschotel met gerookte zalm en groenten

Ken je dat, wanneer je niet veel tijd hebt na school om nog uitgebreid te koken? Ik heb dat wel eens aangezien mijn vriend in shiften staat. Als hij de late shift heeft dan sta ik er alleen voor en vaak is het moeilijk om dan nog in de drukte alles te liggen koken. Dan is een ovenschotel altijd wel een goed idee. Je steekt de schotel in de oven en BAM, klaar is kees. Tenminste, als je het even op voorhand klaarmaakt. Dit recepten, een ovenschotel met zalm en groenten, uit het nieuwe boek van Gezonde Drukte had in ieder geval succes bij ons.

Ovenschotel met zalm

Een ovenschotel met zalm was een makkelijke oplossing. Waarom doe ik dit niet meer, denk ik dan. Toen ik bladerde in het nieuwe boek van Gezonde Drukte kwam ik eigenlijk heel veel ideetjes tegen die ik wilde maken. Want eerlijk: eindelijk boeken die makkelijke (gezonde) recepten geven die ook niet zo moeilijk zijn om te maken. Vaak zie ik kei lekkere dingen en dan moet ik in de winkel 100 ingrediënten gaan halen. Dan is mijn goesting snel over. Maar dankzij deze twee (yes, ze hebben er inmiddels twee) boeken kan ik aan de slag gaan met veel goesting en weinig ingrediënten en dus ook vrij budgetvriendelijk! Yesss. Ik maakte de ovenschotel met spinazie, bloemkool en zalm. En ik moffelde er ook wat broccoli bij. Nah. Benieuwd?

lees ook: Een gemakkelijk ovengerecht voor drukke avonden

ovenschotel met bloemkool en zalm - unicorns & fairytales

 

Ovenschotel met bloemkool, spinazie en gerookte zalm

Ik haalde voor deze ovenschotel met zalm alle ingrediënten in huis en dat zijn er gelukkig niet zo heel veel. Dan ging ik aan de slag met het recept dan je kan zien. Heel eenvoudig! Het enige dat ik anders deed is er nog wat broccoli bijvoegen want mijn kinderen lusten dat graag. Zijn ze geen fan van bloemkool? Dan verander je dat gewoon! Eigenlijk kan je dit ovengerecht naar believen aanpassen, right?

ovenschotel met bloemkool en zalm - unicorns & fairytales

 

 

Een succes, maar iets teveel look

De eerste reactie van mijn kinderen was: is dat alles wat we gaan eten? Ze zagen de ovenschotel met zalm staan en hadden enorm veel honger. Maar ze begonnen eraan en het was snel gedaan. het viel wel in de smaak. Maar ik had toch iets teveel look en ui gebruikt (ik had redelijk grote exemplaren) waardoor het een iets andere smaak kreeg. Volgende keer maak ik dus deze ovenschotel meer véél minder look. Volgens mij ook heel lekker met gehakt in plaats van zalm. Dit geeft mij inspiratie!

lees ook: Gezond eten stimuleren bij jonge kinderen (healthy food)

>>> Meer ovenschotels van Gezonde Drukte 

 

Gezonde Drukte: wat eten we vanavond?

Dit recept ( ovenschotel met zalm en groenten) komt uit het nieuwste boek van Gezonde Drukte. Ik ben al sinds enkele jaren fan van hen omdat ze zo’n toegankelijke recepten aanbieden, zowel op hun blog als in hun twee boeken. Er staan niet enkel recepten in hun boek, maar ook tips over hoe je makkelijk een weekmenu start, waar je op moet letten bij een gezonde brooddoos, hoe je etiketten vergelijkt en nog veel meer dingen! Een echte aanrader als je kinderen hebt, weinig tijd of inspiratie hebt en gezonde, lekkere dingen op tafel wil toveren.

[bol_product_links block_id=”bol_5db013cebc4fb_selected-products” products=”9200000085144920,9200000107771381″ name=”gezonde drukte boeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Wat steken jullie vaak in de ovenschotel? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply