Unicorns & Fairytales
moederschap My life Ontwikkeling zwangerschap

Voorbereiden op ‘grote broer’ worden

Vince wordt binnenkort grote broer en dat is natuurlijk enorm spannend. Meer dan 2,5 jaar is hij gewoon geweest om alle aandacht te krijgen van iedereen en in het middelpunt van de belangstelling te staan. Daar gaat binnenkort verandering in komen. Natuurlijk zijn we Vince al aan het voorbereiden op ‘grote broer’ worden. Dat doen we zo…

 

Op tijd beginnen

Voorbereiden op grote broer worden is natuurlijk een ‘poging’ om de overgang soepeler ta laten gaan. Als je zwanger bent en je zwijgt in alle talen over wat er gebeurt met jou tegen je kind dat denk ik niet dat hij beseft wat er aan de hand is. Hij zal zich misschien wel afvragen waar die buik plots vandaag komt. Of dat zelfs misschien niet? Maar goed, wij zijn al heel lang Vince aan het ‘klaarstomen’ om hem iets of wat duidelijk te maken wat het betekent, mama die zwanger is en hij die grote broer gaat worden.

 

Betrekken bij het aankondigen

Toen we wisten dat we zwanger waren hebben we Vince betrokken bij de aankondigingen. We maakten een shirt waarop stond dat hij grote broer ging worden. We vertelden het hem natuurlijk ook, al wist hij absoluut niet waar al die commotie voor diende. Hij vond het echter wél leuk om weer in de belangstelling te staan.

grote broer - unicorns & fairytales grote broer - unicorns & fairytales

Boekjes lezen

Wij hebben enkele boekjes in huis gehaald over ‘broer’ worden. Die heb je ook voor wanneer ze ‘zus’ worden uiteraard. Wij hebben deze boekjes. Ze zijn leuk voor peuters en geven toch een beetje aan dat grote broer worden betekent dat er nog een kindje gaat bijkomen en dat ze dan niet meer alleen zijn. Dat betekent ook dat ze meer betrokken gaan worden en dat ze dingen gaan mogen meedoen en voordoen. Hun rol wordt zeker niet ondergewaardeerd. Hahaha.

fullsizerender-205

fullsizerender-206

fullsizerender-204 fullsizerender-203 fullsizerender-202

Een pop voor Vince

Ja hoor, manlief trok ook even ogen toen ik met de Babyborn pop afkwam maar toen hij zag hoe lief Vince voor de pop was (en toen ik die roze kledij had uitgetrokken en inruilde tegen een beetje een neutrale outfit , hij krijgt tenslotte een broer, viel het best mee). Mijn idee was om Vince de pop te laten verzorgen. Poppen zijn in mijn ogen niet enkel voor meisjes. Toch? Hij gaf de pop pap, deed hem (of haar) een luier aan en zette de pop op het potje. Samen met hem want wij zijn ook volop bezig met de zindelijkheidstraining.  Je hebt trouwens superleuke andere outfits voor de Babyborn pop. ook accessoires om te gebruiken bij rollenspelen. (lees de blog voor meer info over rollenspelen bij kinderen) Ik zag er dus alleen maar voordelen in. Vince zit momenteel in een fase waarbij hij vaak fantaseert samen met zijn knuffels en zijn speelgoed. Supertof.

grote broer - unicorns & fairytales

grote broer - unicorns & fairytales

Mama kreeg de pop in haar handen geduwd, Vince trok mijn gsm uit de handen en wou zelf een foto trekken van mij. De appel valt dus niet ver van de boom. Jaja, de onderstaande foto is dus wel degelijk door Vince getrokken. Een echte professional vind je niet?

grote broer - unicorns & fairytales

grote broer - unicorns & fairytales

 

Baby’s laten zien en er veel over praten

Natuurlijk laten we vaak baby’s zien. Op televisie of als we een baby tegenkomen en in boekjes. We zijn ook op kraambezoek geweest bij een collega van manlief en dan hebben we ook verteld dat er een baby was. Ook broertje is een baby in mama’s buik. Elke dag zegt hij zijn broer gedag en geeft hij een kusje op mijn buik. We zijn nu zelfs in de fase beland dat hij zelf vertelt aan de mensen dat hij een broer krijgt, dat hij komt als de Kerstboom er staat en dat hij in mijn buik zit en ‘uit mama komt’ hahahaha. Hilarisch. Ik hou van die eerlijkheid bij kinderen.

grote broer - unicorns & fairytales

 

Boekjes over grote broer of zus worden kan je hier vinden…

[bol_product_links block_id=”bol_580122534322c_selected-products” products=”1001004005510696,9200000040653558,9200000010509325,1001004011545693,1001004010208672″ name=”broer worden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Hoe zouden jullie je kind voorbereiden op de komst van een broer of zus of hoe hebben jullie dat gedaan? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Moniek
    16 oktober 2016 at 22:23

    Leuk gedaan met die pop! Mijn Vince was twee en een half toen zijn zusje geboren werd. Heel speciaal die eerste ontmoeting tussen broer en zus. Ik had ook dan cadeau gekocht en toen hij in het ziekenhuis kwam kreeg hij dat van onZe dochter ( dit was een tip van een vriendin). Hij weet nu nog steeds dat hij dat van zijn zusje heeft gekregen. Geniet van de komende tijd!

Leave a Reply