Unicorns & Fairytales
recepten met koffie - unicorns & fairytales
drankjes Food My life

Tip voor de feestdagen // 5x koffies in een ander jasje

Komen er tijdens de feestdagen mensen dineren? Heb jij ook een Nespresso koffieapparaat? Ik wel en Nespresso heeft gedacht aan de feestdagen. Ik kreeg een leuke mail met allemaal fijne recepten voor koffies en ik dacht… dit is wel de moeite om eens te delen. Neen, ik ben er niet voor betaald om dit te zeggen (blijkbaar moet je dit heel erg vaak vermelden tegenwoordig… alhoewel dat ik dit niet meer ga zeggen. Ik denk dat mijn lezers wel slim genoeg zijn om uit te maken of dit iets voor hen is ja dan nee)

Recepten met koffie

Ik lust heel graag koffie en daarom dus ook deze recepten met koffie. Ze zijn een tikkeltje anders en ideaal voor tijdens de feestdagen. Kijk zelf, lees en proef! Ze zijn heel speciaal…

Colombian Passioccino

Nespresso MasterOrigin Colombia ColombianPassoccino - Tip voor de feestdagen // 5x koffies in een ander jasje

Met wat zonnige passievrucht bovenop het melkschuim is deze romige cappuccino de ster van je brunch. Verfijnd, met een uitgesproken passievruchtaroma.

Ingrediënten

– 1 theelepel passievrucht pudding
– 1 Master Origin Colombia capsule
– 80 ml halfvolle melk
– ó passievrucht

Bereidingswijze

Doe een koffielepel passievruchtencurd in je cappuccinokopje. Als alternatief kan je passievruchtenconfituur gebruiken. Giet er Master Origin Columbia over. Maak schuim van je melk in je melkopschuimer, maar voeg enkel het schuim toe aan de koffie. Voeg de pulp van een halve passievrucht toe aan het melkschuim.

lees ook: zeg vaarwel tegen saai broodbeleg

 Ethiopia Jamming

Nespresso MasterOrigin Ethiopia ThymeAndGrapefruitEthiopianJamming - Tip voor de feestdagen // 5x koffies in een ander jasje

Een koffie-tonic met tijm en grapefruit. ‘Ethiopia Jamming’ is geïnspireerd op het populaire gebruik van citroentijm in Ethiopische theeën en infusies. Serveer ’m on the rocks! Van deze recepten met koffie vind ik hem de speciaalste.

Ingrediënten

– 1 takje (citroen)tijm
– 10 ml roze pompelmoessiroop
– 4 ijsblokjes
– 90 ml tonic
– 1 Master Origin Ethiopia capsule

Bereidingswijze

Doe een takje (citroen)tijm in een groot glas. Giet er de roze pompelmoessiroop in. Doe er 4 ijsblokjes bij. Giet tonic over de ijsblokjes en dan je Master Origin Ethiopia-koffie erbij.

lees ook: een lekkere worteltaart

Fizzy India

Nespresso MasterOrigin India FizzyIndia - Tip voor de feestdagen // 5x koffies in een ander jasje

Koffie met citroensap, limonade en kardemom? Deze ijskoude ‘Fizzy India’ is een frisse, dorstlessende koffiedrank voor durvers. Van al de recepten met koffie ben ik het meest benieuwd naar deze combinatie.

Ingrediënten

– 5 kardemomzaadjes
– 1 Master Origin India capsule
– 10 ml rietsuikersiroop
– 5 ijsblokjes
– 10 ml citroensap
– 80 ml sprankelende limonade
– zeste van een citroen

Bereidingswijze

Doe 5 kardemomzaadjes in een kleine beker en giet er Master Origin India over. Laat dan de koffie met kardemom trekken terwijl je de rest van het drankje klaarmaakt.Giet de rietsuikersiroop in een groot glas en doe er 5 ijsblokjes bij. Giet er versgeperst citroensap en sprankelende limonade bij. Neem nu je beker en giet ook de koffie en kardemom in het glas. Versier met wat citroenzeste.

 Indonesia Discovery

Nespresso MasterOrigin Indonesia IndonesiaDiscovery - Tip voor de feestdagen // 5x koffies in een ander jasje

Een plaatje van een mokka. Perfecte laagjes, luchtig melkschuim, een vol chocoladearoma. Maar toch pittig door de onverwachte chilitoets. Van alle recepten met koffie lijkt deze mijn favoriet.

Ingrediënten

– 20 ml chocoladesiroop
– 120 ml halfvolle melk
– 1 Master Origin Indonesia capsule
– chocoladeschilfers met chili

Bereidingswijze

Giet de chocoladesiroop in een groot glas. Neem evenveel melk als je voor een latte macchiato zou gebruiken en maak er schuim van. Giet het in je glas. Giet er nu je Master Origin Indonesia-koffie bij. Werk af met enkele grofgehakte chocoladeschilfers.

Tips

– Koel de donkere chilichocoladereep even in de koelkast. Dan kan je er makkelijker schilfers van hakken.
– Roer de melk, koffie en siroop voor je je drankje proeft. Zo komen er nog meer van de rijke, houtachtige aroma’s vrij.

 

 Nicaragua sweet & crunchy

Nespresso MasterOrigin Nicaragua NicaraguaSweetAndCrunchy - Tip voor de feestdagen // 5x koffies in een ander jasje

Deze cappuccino met zoet aroma van banaan brengt je recht naar de Nicaraguaanse keuken. Maïsbloemblaadjes zorgen voor een verrassende crunch.

Ingrediënten

– 5 ml bananensiroop
– 80 ml halfvolle melk
– 1 Master Origin Nicaragua capsule
– enkele maïsbloemblaadjes

Bereidingswijze

Giet de banaansiroop in je cappuccinokopje.Maak schuim van je melk in je melkopschuimer en giet het tot aan de rand van het kopje. Giet er de Master Origin Nicaragua op. Versier je drankje met enkele maïsblaadjes.

Tip: Drink het van zodra het klaar is. Zo proef je de knapperigheid van de maïsblaadjes.

 

Hier kan je Nespresso machines vinden en voor de capsules kan je naar een online Nespresso Shop surfen (of naar eentje gaan in real life).

Wat vind je van deze recepten met koffie? Ga je ze proberen? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply