Unicorns & Fairytales
StorySign app - unicorns & fairytales
Musthaves Onderwijs

StorySign, dé app voor dove kindjes dat lezen van hun lievelingsboek mogelijk maakt

Heel veel dove kinderen op deze wereld hebben moeite met lezen. Ze leggen de linken niet tussen de woorden en kunnen ze niet koppelen aan iets dat ze kunnen vergelijken. Als leerkracht krijgen we ook meer en meer te maken met kinderen met een beperking in het reguliere onderwijs. De StorySign app heeft Huawei samen met experts en goede doelen, zoals de Europese en de Britse dovenbond, ontwikkeld.

StorySign App

Met de StorySign app wordt een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan makkelijker. Een doof kind hoort zijn vader of moeder niet. Het hoort een leraar niet hardop lezen uit een lesboek. Bovendien heeft 90% van de dove kinderen ouders die wél horen. Het grootste deel van deze ouders kent geen gebarentaal. Veel dove kinderen hebben daarom moeite de juiste gedrukte woorden te vinden bij de voorwerpen die ze representeren. Zoiets heeft een enorme impact op ze.

Daarom heeft Huawei in samenwerking met experts en goede doelen, zoals de Europese en de Britse dovenbond, StorySign ontwikkeld. De StorySign-app is ontwikkeld met Huawei AI-technologie en wereldwijd de eerste in zijn soort. De app is via de Google Play Store gratis verkrijgbaar voor Android.

De app leest geselecteerde kinderboeken en vertaalt ze naar gebarentaal om dove kinderen te helpen bij het leren lezen. De StorySign-avatar is ontworpen door Aardman Animations. In de bibliotheek van de app vind je klassieke kinderboeken van Penguin Random House.

 

lees ook: 10x STEM speelgoed

Gratis app

Met de gratis StorySign App worden geselecteerde kinderboeken vertaald naar gebarentaal. Een steuntje in de rug van dove kinderen bij het leren lezen.

Zo werkt het: het dove kind of een ouder opent de app, kiest een boek uit de StorySign-bibliotheek en klikt erop. Vervolgens houdt de ouder of het kind de telefoon voor de woorden op de pagina. Onze vriendelijke avatar Star vertaalt het verhaal naar gebarentaal. De gedrukte woorden worden daarbij gemarkeerd. Zo kunnen ouders en kinderen samen gebarentaal aanleren én leren lezen – in hun eigen tempo.

StorySign wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Huawei AI en werd ontworpen met steun van goede doelen zoals de Europese en de Britse dovenbond. Het ontwerp is van Aardman Animations en in de app staan klassieke kinderboeken van Penguin Random House.

Maak kennis met de ster van StorySign

StorySign app - unicorns & fairytales

Deze vriendelijke avatar Star, ontworpen door Aardman Animations, laat boeken tot leven komen met behulp van gebarentaal. Samen met de goede doelen hebben ze de meest vooraanstaande motion capture-technologie gebruikt om ervoor te zorgen dat de gezichtsuitdrukking en handgebaren van Star perfecte gebarentaal weergeven. Dat is zeer belangrijk want gezichtsuitdrukking is bij gebarentaal héél belangrijk. Daardoor kunnen dove kinderen net zoals horende vriendjes genieten van een mooi verhaal die ze kunnen selecteren in de StorySign app.

Help mee!

StorySign app heeft je hulp zeker nodig. Op dit moment kunnen miljoenen dove kinderen maar moeilijk begrijpen hoeveel plezier boeken je kunnen geven. Met een bijdrage aan de goede doelen waar we mee samenwerken, ondersteun je leesvaardigheidsprogramma’s voor kinderen. Download als juf of meester de StorySign app en doneer …

Hier kan je aan dit goede doel doneren! 

Mooi Kerstverhaal

 

Ken jij de StorySign app al?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply