Unicorns & Fairytales
Activiteiten & workshops Educatief Educatief speelgoed educatieve activiteiten Onderwijs Spelen

Bewegend rekenen en lezen, dat kan met Wall.k.dot

Met wall.k.dot wordt bewegend leren kinderspel… Je kan deze dots op de muur kleven, de grond of waar je ook wil. Zo kunnen de kinderen al bewegend rekenen, lezen en leren. Stick the dots and Move. Play. Learn! Ik leerde hen vorig jaar kennen. Wj kleefden de cijfer dots bij ons op school in de gang van de eerste graad. Maar je kan het dus ook thuis kleven, of in een kinderdagverblijf of waar je ook wil. Educatief bewegend leren ten top. 

Wat is wall.k.dot?

Bewegend leren is dikke fun! Wall.k.dot is een educatief spel dat muurstickers met dobbelstenen combineert. Het zet kinderen aan om te bewegen en al spelend te leren. Wil jij als ouder, kinesist, logopedist, zorgprofessional of begeleider kinderen echt kind laten zijn, hen laten bewegen en hen tegelijk iets bijbrengen? Wil jij hun creativiteit stimuleren en stiekem ook mee spelen? Dat kan op eindeloos veel manieren. Haal jouw wall.k.dot in huis, kleef de verwijderbare stickers waar je maar wil, en spelen maar! Extra plus: je hoeft dit spel niet op te ruimen!

Hoe speel je wall.k.dot?

Je leert je kids lopen, springen, links, rechts, rekenen, lezen, de kleuren herkennen, figuren herkennen,… in 1.2.3…

  1. Kleef de cirkelvormige stickers op de muur, vloer, plafond,… (hoe meer vlakken je gebruikt, hoe spannender en leuker het spel wordt!)
  2. Dobbel: gooi de dobbelstenen met letters, kleuren en figuren.
  3. Spelen en leren: zoek de gegooide kleur, figuur, letter, som,… op de dots, en zet er het juiste lichaamsdeel op. 

Met één spel motiveer je zowel peuters als jonge tieners en ga je bewegend leren.

Wat heb je nodig om te wall.k.dotten?

Simpel:  een plekje van 1,5m2 + de stickerdots + minstens 1 kind = een belachelijk leuke speelleertijd! Enkele voorbeelden:

Spelenderwijs en bewegend leren

Hebben je kids moeite met rekenen, taal, of gewoon bijleren, maar hebben ze geen zin om met extra huiswerk of blaadjes aan de slag te gaan? Hebben je kids nood aan een extra uitdaging op het vlak van rekenen, taal of (voor kleuters) motoriek,… ? Wil je in je klas, in je praktijk of thuis een leuke afwisseling voor de oefeningen aan tafel? Wall.k.dot zet aan tot spelend bewegen leren.

Spelenderwijs en bewegend leren heeft een bewezen effect op het leervermogen, en het is superleuk voor je kinderen. De grootsten helpen de kleintjes, of de kleinsten kunnen gewoon met mama en papa, of de begeleider aan de slag. Kortom, het is een heerlijke manier om samen te leren en te bewegen. En bewegen, daar word je blij van! Hoera! Wall.k.dot is een bewegingsspel waarmee je meer leert dan je had verwacht.

lees ook: Weg met die 100 werkblaadjes, doe eens wat anders!

Bewegend leren met de PLAY & LEARN DOTS

Deze versie is ontwikkeld voor peuters en kleuters.  Het bestaat uit 36 stickerdots in 2 formaten, en 6 verschillende kleuren.  Je kan kiezen uit verschillende kleurensets, en verschillende prints in een bepaald thema. Er horen 2 dobbelstenen bij waar de 6 kleuren en de 6 figuren op staan. Hier leren de peuters en kleuters de kleuren kennen en de kunnen ze de figuren al bewegend leren.

Dit spel bevordert:

✔️kleuren en figuren (dieren, lichaamsdelen) herkennen en onderscheiden

✔️links en rechts leren

✔️fijne en grove motoriek

✔️de zin om te bewegen en bij te leren

✔️vrij spel en zelf creatief spellen uitvinden

✔️samen spelen

Bewegend leren met de SMART DOTS

De SMART DOTS zijn speciaal ontwikkeld om rekenen en taal op een leuke manier te leren en/of te oefenen.  Het spel is zowel ontwikkeld voor thuis, als voor de klas of de praktijkruimte (logopedist, kinesist, pediater,…).Zo wordt huiswerk maken, bijleren en oefenen leuk. Bewegend leren! Het spel bestaat uit een bepaald aantal stickerdots (met cijfers, grote letters of kleine letters) en de bijhorende dobbelstenen. Eveneens kan er gekozen worden uit verschillende kleurensets. Het spel is zodanig ontwikkeld, dat 1 spel kan gebruikt worden voor verschillende leeftijds- of ontwikkelingsniveaus (van 2de kleuter tot 3de leerjaar.)De stickerdots blijven dezelfde. Je past het spel aan aan de leeftijd, door andere dobbelstenen of spiekstickers te gebruiken.

Dit spel bevordert:

✔️kleuren en cijfers/letters herkennen en onderscheiden

✔️rekenen en tellen / lezen en schrijven

✔️fijne en grove motoriek

✔️de zin om te bewegen en bij te leren

✔️vrij spel en zelf creatief spellen uitvinden

✔️samen spelen

Bewegend leren met de TODDLER DOTS

Dit spel is speciaal ontwikkeld voor peuters. Het bestaat uit evenveel stickerdots en dobbelstenen als de PLAY & LEARN DOTS, maar we gebruiken enkel de basiskleuren.Als print zijn er 2 versies:

  • De set met dieren: hier gebruiken we 6 eenvoudig herkenbare en eenvoudig uitspreekbare dieren. (eenvoudiger dan de PLAY & LEARN DOTS)
  • De set met lichaamsdelen: hier gebruiken we enkel handjes en voetjes, maar wel al met links en rechts geïntegreerd, voor de durvers 🙂

Dit spel bevordert:

✔️kleuren en figuren (dieren, lichaamsdelen) herkennen en onderscheiden

✔️links en rechts leren

✔️fijne en grove motoriek

✔️de zin om te bewegen en bij te leren

✔️vrij spel en zelf creatief spellen uitvinden

✔️samen spelen

 

Wat is er zo speciaal aan wall.k.dot?

✔️100% Belgisch

✔️PVC- en ftalaatvrij

✔️Zet aan tot spontaan bewegen

✔️Past in elk interieur

✔️Je hoeft het nooit op te ruimen

✔️Speelplezier van peuters tot jonge tieners

✔️Bewegend leren

✔️Eenvoudig zelf te plaatsen door de “removable” en “bubble-free” lijmlaag.

 

Over wall.k.dot en Klaar

Wall.k.dot is een origineel spel, ontwikkeld en ontworpen door Klaar Kindt. Zij is architect, zaakvoerder van interieur- en beletteringsbedrijf UpArt en mama van twee kinderen die graag leren, maar niet graag stilzitten.Met wall.k.dot is de cirkel rond, letterlijk!

“Hey, ik ben Klaar Kindt, mama van twee stoere knuffelboys.  Ik ben architecte, en ontwerp totaalconcepten van interieur en belettering, maar bovenal ben ik graag bezig met kinderen. Toen ik zelf mama werd van mijn twee koters, vond ik het enorm vervelend dat ik geen ‘mooi’ educatief speelgoed kon vinden! Als designer wilde ik immers speelgoed dat bij mijn interieur paste en dat bij voorkeur niet bij alle andere spellen in de kast zou belanden.Lees: ik wilde het ook niet hoeven opruimen!Toen mijn kinderen daarnaast ook vooral huiswerk en vakantieblaadjes op papier meekregen naar huis en ik merkte dat hen dat niet altijd motiveerde, begonnen mijn radertjes te werken. Wat als ik zelf educatief speelgoed kon ontwikkelen voor mijn kids en hen tegelijkertijd meer kon laten spelen en bewegen? Wall.k.dot was geboren. 

Voor mij vielen zo alle puzzelstukjes in elkaar: 

  • Ik kan mijn creatief ei kwijt;
  • Ik kan mijn ervaring met belettering en interieur erbij betrekken;
  • En ik kan mijn eigen en andere kinderen op een spelende manier laten leren en bewegen!

Ik wil heel graag iets bijdragen aan deze wereld en ik heb een passie voor kinderen. In een ander leven was ik wellicht kleuterleidster of verpleegkundige in de pediatrie geworden, maar het draaide anders uit. Architectuur riep op het moment van keuzes maken het luidst. Kinderen bleven me echter intrigeren en boeien. Met wall.k.dot kan ik echt iets voor hen en hun ouders betekenen. Ik hoop er te kunnen zijn voor logopedisten en kinesisten die het anders willen aanpakken, die kinderen echt kinderen willen laten zijn en waar de wachtruimte en de praktijk een speelse omgeving kan zijn. Voor professionals die met kinderen bezig zijn en hen al spelend willen laten groeien of zelfs revalideren. En ook voor ouders van kinderen met leermoeilijkheden is wall.k.dot zeker het proberen waard. Als hoogsensitieve mama staan al mijn zintuigen op scherp, is mijn creativiteit grenzeloos en barst ik dagelijks van de ideeën. Dat leidde ondertussen tot zes wall.k.dot-basisspellen. Ja, basisspellen, want de wall.k.dots moedigen kinderen aan om hun eigen spel uit te vinden en met de extra toebehoren zijn de mogelijkheden eindeloos. Klaar om samen bij te leren?

Let’s wall.k.dot!”

Pre-order.

Wij maakten van de corona-crisis gebruik om wall.k.dot te optimaliseren. We zochten naar een stickermateriaal dat zo veel als mogelijk aansluit op jullie wensen en vragen, en dat vonden we ook.Het materiaal is afneembaar, maar het kleeft ook goed, het is eenvoudig zelf te plaatsen, het is PVC-vrij en ftalaatvrij,…Om jullie wensen nog beter te leren kennen, en te weten van welke spellen er een stock moet aangelegd worden, organiseren wij op dit moment een pre-order-actie. Om een eerste reeks te kunnen verkopen in dit geoptimaliseerde materiaal en verbeterde product, moeten er 75 spellen “ge-pre-ordered” worden. Als bedanking voor jullie vertrouwen, stelden wij enkele aantrekkelijke bundels samen, die tijdelijk, in de pre-order periode, aangeboden worden. Bij deze een warme oproep om wall.k.dot extra kansen te geven! Dus willen jullie ook bewegend leren, dan kan je een order plaatsen.

Dit kan op https://www.wallkadot.be/pre-order

De eerste 10 bestellers met de kortingscode UNICORNS krijgen 10 % korting bovenop de tijdelijke bundelkortingen!

Wat vind jij van dit idee? Bewegend leren is dikke fun. Ideaal in scholen! 

XOXO Nathalie     

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply