Unicorns & Fairytales
cadeaus voor kinderen - unicorns & fairytales
cadeautips Doeboeken Fantasie games Get inspired holiday play Leesboeken Luisterboeken & muziekboeken Musthaves Prentenboeken Sensopatisch speelgoed Spelen Zoekboeken & aanwijsboeken

Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Cadeautjesmaand! December is dé cadeautjesmaand. Op de duur zie je de bomen niet meer door het bos. Gelukkig zijn er veel blogs met allemaal gift guides waar je lekker veel inspiratie kan opdoen. Vandaag een blog over cadeaus voor kinderen, voor alle types van kinderen!

Cadeaus voor kinderen

Op zoek naar cadeaus voor kinderen? Niet altijd even makkelijk! Een gift guide is om jullie te helpen inspiratie op te doen. Want er is zoveel speelgoed… Moet het altijd speelgoed zijn? Natuurlijk niet. Maar cadeautjes krijgen is natuurlijk heel leuk en daarom wil ik graag wat tips meegeven. Heb je mijn vorige Sinterklaas cadeautjestips al gezien?

Tip: Lijstjes maken

Je kan heel makkelijk online verlanglijstjes maken. Kies het lijstje waar jij je goed bij voelt en maak hem (eventueel) samen met je kind. Niet alleen goed voor de feestdagen maar ook voor verjaardagen, communies en andere feesten! Hier enkele tips:

>>>Lijstjestijd (Sinterklaas thema)

Ga naar www.lijstjestijd.be/desint, registreer je en maak een lijstje aan voor de Sint. Je kan het lijstje vullen met jouw favorieten van op onze inspiratieborden of bij hun webshops. Daarop vind je hippe producten van mooie Belgische webshops. Als je lijstje klaar is, stuur je het door naar de sint ([email protected])

>>>Lijsttrekken

Speciaal voor de feestdagen heeft Lijstjestijd een nieuwe tool ontwikkeld: Lijstjestrekken.be!
Zo kan je met vrienden en familie digitaal namen trekken voor Kerst of Nieuwjaar. Aan die naam hangt onmiddellijk een verlanglijstje vast van Lijstjestijd. Zo weet de gever héél goed waar hij zijn uitverkorene een plezier mee kan doen. En natuurlijk mag je dus zelf ook een verlanglijstje samenstellen!

>>>Listi

Dit is het eerste onafhankelijke online speelgoedboek waarmee kinderen hun eigen verlanglijstje maken. Ouders zien meteen wat de laagste prijs per aanbieder is én kunnen online bestellen.

 Listi laat het speelgoed zien van meer dan 15 aanbieders. Zo vind je op Listi onder andere speelgoed van Intertoys, Bol.com en Wehkamp. Deze online verlanglijstje levert gemakkelijk geld op, want prijsverschillen zijn soms enorm. Kids zoeken al swipend en scrollend door het enorme aanbod heen. Zo selecteren ze hun gewenste cadeaus gemakkelijk, die hierdoor automatisch in hun online verlanglijst komen te staan. Vervolgens kan de verlanglijst via mail of WhatsApp worden verstuurd. De komende tijd worden veel nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Zo maakt Listi kinderen een klein beetje prijsbewust door een spaarpot in te stellen. Hiermee kunnen kinderen zien of ze voor hun verjaardag of rapport ver boven het ingestelde budget uitkomen.

>>>Sints Cadeaumachine van bol

De Sints Cadeaumachine laat kinderen hun favoriete speelgoed selecteren op bol.com. Dat verlanglijstje kan dan ook weer naar de “Sint” gestuurd worden. Ook kan je als ouder boodschappen van de Sint naar je kind sturen! Handig!

99703 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Hoe vind je de juiste cadeaus voor kinderen

 1. Bedenkt wat voor type het kind is. Met wat speelt hij graag? Bouwen, knutselen, rollenspel…
 2. Wat heeft hij al? Ga te raad bij de ouders (of bij jezelf)
 3. Uitbreidingssets zijn altijd leuk. Denk maar aan extra treinsporen, blokken, LEGO, accessoires voor een poppenhuis, winkeltje of keukentje, auto’s…
 4. Is het een actief kind? Misschien is een leuk uitstapje dan ook wel leuk!
 5. Concertje of toneelstuk misschien?
 6. Workshoppen genoeg
 7. Educatieve spelletjes zijn ook leuk. Check de leeftijd en ook of het uitbreiding heeft en hoe duur, je wil de ouders of jezelf ook niet opzadelen met dure bijkomende kosten (indien je dit er niet voor over hebt)
 8. Duurzaam speelgoed ? Goede keuze!
 9. Laat het kind een verlanglijstje maken, ruim op voorhand (check bovenstaande tips)
 10. Probeer tijdens soldenmaanden koopjes te doen van speelgoed waarvan je denkt dat dit ALTIJD een leuk cadeau is of wat een uitbreiding is van iets)
 11. Welke boeken leest het kind graag?
 12. Gezelschapsspelletjes om samen met het gezin te doen zijn ook leuk!
 13. Ruim op voorhand beginnen kijken… Je hebt OOOH ZOOO veel. Niet normaal.

170927 Sint Cadeauwinkel pp 500x500 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tipsimpression?p=1&s=32875&t=url&f=BAN&name=Sint Cadeauwinkel&subid=sint - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Wat ik altijd doe?

Wel, mijn geheim …

 1. Bloggen. Haha, nee we krijgen wel eens iets om te reviewen, dat is een feit. Vooral tijdens cadeautjesmaanden komen er wel veel cadeaus voor kinderen. Ik deel meestal de gekregen cadeaus met vrienden, familie of de klas van Vince. Of ik schenk aan een goed doel. Soms houd ik het gekregen artikel ook bij tot Vince zijn verjaardag of voor Sint, Kerst.
 2. Ik check uitverkopen en promoties
 3. Op voorhand kopen: soms hebben ze speciale aanbiedingen, zoals het houten speelgoed bij Lidl, speciale aanbiedingen op bol.com, koopjes in het Kruidvat enz…
 4. Op zoek naar uitbreidingssets
 5. Goed opletten wanneer kinderen spelen, zo kom je vaak te weten wat ze leuk vinden

 

Cadeautjes voor gamers

C56C3CB2 4574 4CA8 92C4 327C75029E8A - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Speak out, Monopoly en Play Link voor de PS4 (allemaal van Hasbro)

F8EC1E98 FA9C 4424 A374 A68A7401A0E8 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

F109B7CF EFB5 4763 8150 F0CB664018C4 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Spelletjes zijn altijd leuk. Zeker omdat ze de sociale vaardigheden stimuleren, het logisch nadenken en natuurlijk de fun factor. Kies een spel naargelang de leeftijd. Soms duren spelletjes vrij lang waardoor kinderen snel afhaken. Je hebt ook al erg leuke spelletjes voor heel jonge kinderen (Haba).

Cadeautjes voor kleiers

666F033A 181E 49C7 AF0B 3D873DE8D939 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Kinderen doen dit ongelooflijk graag. Nou ja Vince toch. Het is niet enkel goed voor de fantasie maar ook voor de motoriek. Wist je dat dit ook sensopatisch spelen is?  Het keukentje van Play-Doh stimuleert de fantasie en geeft eindeloos speelplezier. Dit steekt in de zak van de Sint voor Vince. Hij is DOL op Play-Doh.

 

Cadeautjes voor boekenliefhebbers met dat ietsje meer

11BE949E 0F33 41C0 8BBC F16712995D60 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

6C6EC580 2DC8 4A1D 927F 8794D45CE7AE - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

57979783 F495 48FB 95ED AD49F22C8BA7 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

D2049DF5 83B3 4EDE B1D1 44BB1F5951F1 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

8E4757F4 1E28 4AA1 A418 765E442A4989 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Neem een zoekboek, luisterboek of bijvoorbeeld het bovenstaande boek: ‘Wie heeft het gedaan?’ 25 mysteries om op te lossen (Ana Gallo & Victor Escandell – uitgeverij Clavis)  met allerlei leuke opdrachten die je alleen of in groep kan spelen. Dit boek leert de kinderen (en grote mensen) out of the box denken, hun verbeelding te gebruiken en situaties op een bepaalde manier analyseren. Leuk is om dit in groep te doen, bijvoorbeeld als gezinsspel, in een klas of groep.

Ook erg leuk zijn de luisterboeken voor kleuters. Die van Kabouter Korsakov zijn altijd leuk! Deze hoorspelen zijn vanaf 4 jaar. Het laatste boek heeft als titel ‘Kabouter Korsakov viert feest’. De mensenwereld is dan wel leuk en spannend, maar kabouter Korsakov wil nu wel echt terug naar huis. Hij klimt in een windmolen om te zien welke kant hij op moet, maar kabouter Korsakov verliest zijn evenwicht en valt molenwiekend naar beneden. Gelukkig vliegt Wayoh de ooievaar net voorbij die plots een kabouter én een glimworm achterop krijgt. En dat is nog maar het begin van de reis van onze vrienden richting huis. Tomtom, een oude reisduif, zet hen op het juiste pad. Hij heeft namelijk ooit eens op de tak van een grote pratende eik in een kabouterbos gezeten… Zou dat de eik zijn die in het bos van kabouter Korsakov en meneer Wattman staat? En zullen ze eindelijk hun vrienden terugzien?

Wij laten zulke hoorspelen altijd in de auto beluisteren tijdens de rit naar school.

Cadeautjes voor ontdekkers

150407BB 0FFF 426F 9AC9 BFD491D6AAE3 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Het Magibook van Vtech is erg leuk voor kinderen die het leuk vinden om interactief te ontdekken en leren. Met dit boek en software die je via je computer upload kan je kind door middel van de magische pen allerlei opdrachten vervullen. Er zijn ook allerlei aanvullingen mogelijk met verschillende onderwerpen. De magische pen brengt de karakters in de boeken tot leven en activeert uitdagende spelletjes, liedjes, geluiden en muziek De boeken hebben een ruime, gevarieerde en educatieve inhoud, van dagelijkse routine tot een eerste kennismaking met de wetenschap!

 

Cadeautjes voor creatievelingen

B7897E71 CA4B 4F53 8A44 44198A881E98 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

De producten van SES CREATIVE zijn er voor alle jongens en meisjes. Groot en klein. Ze hebben zelfs producten voor kinderen vanaf 1 jaar zoals vingerverven en kleuren met een bal voor de kleinste handjes. Ik ben erg fan. Wij hebben al veel van SES CREATIVE in huis. De verschillende opties lijken wel eindeloos. Is je kind dus creatief? Snuister dan zeker eens tussen al de verschillende activiteiten.

Cadeautjes voor bouwers

9FD4FC91 29C5 4CA9 A1E6 166C47F4C165 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

9280 product detail - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

FullSizeRender 145 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Met LEGO, DUPLO, Playmobil, Hubelino of andere bouwactiviteiten zijn je kinderen ongetwijfeld superblij! Dat is een veilig cadeau waarmee je nooit iets fout kan doen denk ik. Of je kind moest het écht niet leuk vinden haha. Toppers hier: de treinsporen van DUPLO en de skihut van Playmobil. Deze laatste heeft trouwens weer heel wat nieuwe werelden. Zeker de moeite om een kijkje te gaan nemen in het aanbod. Goed voor de fantasie!

Cadeautjes voor rollenspelen

3B7D0FDC 8808 485B BF8B 9F4CA98C33A6 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Vince heeft een keukentje en een winkeltje. Daar koop ik ook vaak uitbreidingen voor. Wat speelgoedeten of accessoires. Dat vinden ze altijd leuk. Samen kan je dan situaties naspelen. Te gek toch?

Cadeautjes voor muzikanten

9200000020285982 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Wanneer je echte muzikanten hebt kan je je kinderen een plezier doen met muziekinstrumenten. Soms in de vorm van een activity center mar als ze wat groter zijn denk ik dat losse instrumenten veel leuker zijn! Ook weer ideaal voor in de klas.

Cadeautjes voor baby’s

E53CF7C4 D2AA 43F1 A5A7 51D5D8C357D1 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Baby’s zijn tevreden met alles wat rammelt, geluid maakt en grappig aanvoelt. Eerlijk? Daar kan zegewoon niets verkeerd voor kopen. Ze prutsen aan alles 🙂

Cadeautjes voor puzzelaars

4E620592 4A7E 4AB4 BF31 0A8EFF4429C1 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

9992CE75 9E30 46D7 AD9D 3B27C0C84D8B - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Puzzels, vloerpuzzels, 3D puzzels… Voor kinderen die graag puzzelen zijn er oneindig veel mogelijkheden. Wij kochten de wereldpuzzels in Lidl, ook voor de klas.

 

Cadeautjes voor fans van films / series / …

1D8E31CA 487B 43F7 A497 F21DFA473FFB - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

0F2A4AB9 BB20 4BD5 8CCE A478D78C3FDA - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Is je kind fan van een bepaalde serie of film? Ze hebben van alles tegenwoordig ook speelgoed. Vince is gek op Blaze en mijn petekind van Spiderman. Deze spelletjes van Hasbro zijn ook leuk: My Little Pony, Trolls en Frozen! Keuze genoeg hoor.

 

Cadeautjes voor tekenaars

80E4729F 66C4 4D32 BC38 ECDCB83E3A21 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Voor kinderen die graag tekenen is er Dessineo van Jumbo. Met een lichtbak en sjabloon kunnen ze mega mooie tekeningen maken!

 

En meer…

Je hebt natuurlijk nog zoveel meer: uitstapjes, sportieve cadeaus, cadeaus voor hun hobby, uitbreiding op wat ze al hebben, samen iets leuks gaan doen enz…

lees ook: 15 cadeautips voor de feestdagen (2,5 jaar)

lees ook: 20 leuke cadeaus voor een kleuter

lees ook: cadeautips voor een tweejarige

Mijn blog staat vol met cadeautips, boekentips, uitstapjes en meer. Dus blijf nog wat hangen. In de zoekbalk kan je altijd het woord ‘cadeautip’ invullen 😉

 

Pin om niet te vergeten

Deze post bijhouden? Pin de onderstaande afbeelding op Pinterest.

80E4729F 66C4 4D32 BC38 ECDCB83E3A21 2 - Hoe vind je het ideale cadeautje voor kinderen + tips

Wat heeft jouw kind gekregen van de Sint en wat komt er onder de Kerstboom? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Ine
  18 december 2017 at 18:05

  Ik was nog op zoek naar een kerst-nieuwjaar cadeautje voor mijn metekindje. Ze is 4 geworden en houdt van tekenen. Die “Dessineo” is een gouden tip! Dank u wel.

Leave a Reply