Unicorns & Fairytales
kerstkaart - unicorns & fairytales
Musthaves Webshoptips

Onze leuke (inkleurbare) Kerstkaarten!

Twee jaar geleden maakte ik een ‘goede voornemens’-lijst en ging ik wat meer werk maken van kerstkaarten. Nu moet ik zeggen dat het me sindsdien altijd gelukt is. Al stuur ik ze niet meer naar iedereen op maar geef ik ze liever af. Maar als het opsturen ook eenvoudiger wordt, dan is het maar een kleine moeite én gewoon kei leuk om te doen. Wij maakten twee soorten Kerstkaarten. Benieuwd?

Kerstkaarten

Stuur jij nog kerstkaarten? Vroeger vond ik het heerlijk om vele kaarten te krijgen. Ik maakte er een spel van om ze te verzamelen en in een doos te bewaren. Zo leuk. Vroeger was dat ook hét middel om elkaar wensen te sturen. Nu kan dat ook elektronisch. Maar… omdat ik wel hou van traditie en nostalgie wou ik toch nog kerstkaarten versturen.

Met mooie foto’s

Kerstkaarten maken wordt nog leuker als je kinderen hebt. Zeker voor de grootouders, vrienden en familie die jullie kennen. Een persoonlijke kerstkaart betekent zoveel meer en kan ook meteen dienen als mooie foto. Daarom kozen we de optie om zelf een kaart samen te stellen bij kaartje2go. Nog een leuk weetje: je kan via deze website de kaarten meteen persoonlijk adresseren! Ze komen dus metéén aan bij de persoon die het moet ontvangen. Geen gedoe meer met postzegels. Maar let op want sommige formaten of kaarten moet je toch in pakketje bestellen en kan je dus niet persoonlijk laten opsturen.

kerstkaarten - unicorns & fairytales

Inkleurbare kerstkaarten

Ik kwam tijdens het zoeken naar leuke kerstkaarten op een tof idee. Ik zag een kerstkaart waarbij een prent te zien was, alsof het een kleurprent was. Als je die op de achterkant laat printen waar normaal de tekst staat dan heb je een inkleurbare kerstkaart. Althans bij dit formaat want dit is een uitzonderling. Bij de meeste kaarten kan je de ‘matte versie’ kiezen. Die optie neem je best. Zo kunnen de ontvangers de kaart naar wens inkleuren! Wil jij dus ook zulke kaart versturen dan kan dat. Ik maakt er voor de klas waar ik aan lesgeef en ook voor de kinderen in de familie.

kerstkaarten - unicorns & fairytales

lees ook: 8x leuke originele kerstballen maken

 

Heb jij je kerstkaarten al besteld? Wat vind je van mijn idee? 

XoXo Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Nienke
    11 december 2017 at 14:43

    Die inkleur kaarten is een leuk idee. Het houd de kids bezig en het is niet zo standaard.

Leave a Reply