Unicorns & Fairytales
ik word mama - unicorns & fairytales
Boeken Musthaves zwangerschap zwangerschap-mama-opvoeding

Boekentip |Ik word mama

Ben je op zoek naar een ludiek boekje met tips, reminders en weetjes over het moederschap? Dan ben je met dit boekje wel zoet. Het is een handig, grappig en ontspannend hulplijnboekje vol weetjes over de zwangerschap die niemand of toch heel weinig mensen je zullen vertellen.

 

‘Ik word mama’. Spreek het maar eens een paar keer uit als je voor de eerste keer zwanger bent want het is een speciaal gevoel. Wanneer je kind voor de eerste keer ‘mama’ zegt dan is dat gevoel helemaal compleet. Ik weet nog dat ik dat ook had met ‘juf’. Toen ik stage deed tijdens mijn opleiding en de kinderen ‘juf Nathalie’ zeiden tegen me. Ook speciaal. Dat gevoel gaat na een tijdje wel weg. Ik bedoel dat ‘euforische’ gevoel. Zoals alles wordt dat een gewoonte. Maar het blijft hoe dan ook speciaal dat je zelf moeder bent. Een mama, mams, mammie… Denk er maar eens dieper over na…

ik word mama - unicorns & fairytales

ik word mama - unicorns & fairytales

Vorige week schreef ik over het informatieve boek ‘Mama worden‘. Dat is echt een naslagwerk, serieus en informatief.  Dit is ook een boekje van Sofie Vanherpe en Ema Thyssens. Dit boekje is gewoon grappig. Zo leuk om te lezen of om cadeau te krijgen. Want misschien heeft die vriendin die voor het eerst mama wordt wel een beetje steun nodig. Toen ik voor de eerste keer zwanger was ging ik op zoek naar alle mogelijke boekjes die er te vinden waren. Dus… je kan nooit genoeg hulpmiddeltjes hebben. Met dit boekje, dat erg luchtig is, zal je ook (samen) in een deuk liggen. Notitieblaadjes genoeg om leuke dingen op te schrijven. Voor de volgende keer? Of misschien je omgeving dingen laten schrijven die typisch waren voor jou tijdens je zwangerschap. Ik weet nog dat ik een heel andere persoon werd de eerste keer. Ik heb toen ook mijn huidige huis laten behangen… geen goed idee! Gelukkig staan we nu wel op 1 lijn en voel ik nog niet echt verandering.

ik word mama - unicorns & fairytales

ik word mama - unicorns & fairytales

ik word mama - unicorns & fairytales

Het boekje is verdeeld in 3 delen: ‘voor de baby’, ‘handleiding voor hem’ en ‘de baby is er’. Steeds onderverdeeld in bepaalde uitdagingen met tips en tricks en handige lijstjes. Wat neem je bijvoorbeeld mee in je koffer? Of hoe kies je een naam? Hoe sta je je vrouw best bij en wat doe je met die rare gevoelens. Steeds worden die leuke lijstjes ondersteund door toffe en grappige tekeningen.

ik word mama - unicorns & fairytales

ik word mama - unicorns & fairytales

Ik word mama is te koop voor €14,99 bij uitgeverij Lannoo.

[bol_product_links block_id=”bol_57a9b9cfa4c88_selected-products” products=”9200000040686490″ name=”ik word mama” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ik ben wel blij met dit boekje en geef het met plezier door aan een vriendin die voor de eerste keer zwanger wordt. 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply