Unicorns & Fairytales
cadeautip - unicorns & fairytales
Buiten spelen cadeautips Fantasie Speelgoed voor kinderen van 3 jaar Speelgoed voor kinderen van 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 jaar Speelgoed voor kinderen van 6 jaar Spelen Webshoptips

20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar

Toen Vince 3 jaar werd merkte ik een grote verandering in zijn speelgedrag en interesses. Het is een leuke leeftijd om cadeaus te kopen vind ik. Vooral speelgoed dat hun fantasie prikkelt zijn in trek. Op zoek naar een cadeautip? Dit zijn de aanraders voor een driejarige tot … en die ik voor Vince heb, die op zijn wishlist staan of die ik wel zou kopen (moest hij al niet zoveel hebben)

1. Een step

De eerste cadeautip is al de moeite! Deze step voor kinderen vanaf 30 maanden van Razor (Wild Ones) komt in 3 verschillende uitvoeringen: een groene Dino, een blauwe haai en roze Unicorn. Met de extra dikke banden, frame en grip kunnen de kindjes beter hun balans houden en zo leren ze meteen goed steppen. Nu kunnen dus ook de kleinsten meedoen! Even een helm opzetten en off you go.

 

WildOnes Dino Product 1 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar

2. Een keukentje en keukenaccessoires

Wij hadden dit al maar het blijft een topper en ideaal cadeau voor een driejarige moesten ze het nog niet hebben. Wij kochten van IKEA een keukentje en personaliseerden het. Keukentjes genoeg in alle kleuren en formaten. Af en toe kopen we eens uitbreidingssetjes zoals wat potjes en pannetjes, groenten en fruit enzovoort.

cadeautips driejarige - unicorns & fairytales

poster: Little&Pure // circusletters karton: Hema // bakken: Action en Xenos

3. Een werkbank

Voor jongens (en meisjes die het leuk vinden) een absolute topper! Vince vindt het geweldig om met een hamer en schroevendraaier aan de slag te gaan. Of de boor. Hij kreeg van oma en opa voor Kerst een werkbank en daar speelt hij maar al te graag mee. Wij bestelden hem via bol.com. Dan wordt hij voor je deur afgeleverd. Handig 🙂

4. Speelmaïs

Heel leuk om mee te knutselen. Ik wou het al heel lang uittesten en nu kregen we de kans. Oudere kinderen kunnen heel mooie figuren maken met de Fisher Tips. (speelmaïs – gebruik nu de code unicornsandfairytales en krijg 10% korting tot eind mei). Vince vond het leuk om ze wat vochtig te maken en aan elkaar te kleven. Wist je dat je ook kan schilderen met Fisher Tips? Ze geven kleur af. Dus geef ze gerust een wit blad om te experimenteren. Maak samen met je kind leuke figuurtjes of laat ze experimenteren met kleuren. Wij hadden alvast veel plezier!

cadeautip driejarige - unicorns & fairytales cadeautips driejarige - unicorns & fairytales cadeautips driejarige - unicorns & fairytales

5. Playmobil

Het blijft een topper natuurlijk. Playmobil. Door iedereen gekend. Goed voor de fantasie, motoriek, inlevingsvermogen… Met Playmobil kan je niets verkeerd doen denk ik dan. Nieuw bij Playmobil is Playmobil Sand. Zoals de naam het al zegt kunnen ze in het zand gebruikt worden: een graafmachine en een kiepwagen. Op het lijf van Vince geschreven dacht ik zo Hij is de laatste tijd enorm fan van alles wat met werktuigen en voertuigen te maken heeft. Binnenkort trouwens te winnen hier op de blog.

cadeautips driejarige - unicorns & fairytales

 

6. Graafkranen, werktuigen, vrachtwagens

Ja zoals ik al zei is Vince geobsedeerd door deze dingen. De ritten met de auto worden pure fun als we voorbij werken rijden. Gelukkig puilen de kinderwinkels en webshops uit van deze dingen. Overal en in verschillende prijsklassen vind je graafkranen, werktuigen en vrachtwagens. Wij hebben er erg leuke van Plantoys. Die neemt Vince ook graag mee in de zandbak.

buitenspeelgoed 5 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar

7. Een poppenhuis

Voor meisjes een topper maar evengoed voor jongens. Wij hebben een poppenhuis op maat laten maken bij Manowoods. Je hebt erg leuke poppenhuizen van Plantoys, die je ook kan personaliseren. Wil je een goedkope variant die je ook kan personaliseren dan heb je die van IKEA. Bekijk de DIY dollhouse blogpost voor inspiratie. Bij Project dollhouse, Nukinuby en Studio Little Sissy vind je trouwens erg leuke spulletjes om je dollhouse te vervolledigen. Kleine tapijtjes, bloempotjes, tipi’s en veel meer. Zo cool! (eigenlijk nog leuker voor mama dan voor de kinderen)

uitschuifbaar poppenhuis van PlanToys - unicorns & fairytales

8. Een ballenbad

Jullie zullen het monochrome ballenbad al wel gezien hebben? Ook een leuk cadeau lijkt me zo. Je kan de kleur van de ballpit en de ballen zelf kiezen. Een echte eye catcher in de speelkamer. Hihi.

FullSizeRender 754 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar

9. Een draagbare CD-speler

Vince kreeg een draagbare CD-speler speciaal voor kinderen. Hij is er onafscheidelijk mee. Hij houdt van liedjes en zingen. Thuis hadden we echter geen radio. Hij moest steeds wachten tot we in de auto waren. Daarom leek dit cadeau wel leuk. Nu kan hij ook thuis liedjes beluisteren en volop meezingen.

10. Smartmax

Eigenlijk was ik hier heel benieuwd naar. Het leek me enorm leuk: magnetische staafjes die je aan elkaar kan klikken en er iets mee kan bouwen. Toen Vince drie werd leek het me dan ook leuk dit op zijn lijst te zetten. Hij kreeg dit van oma en opa.

11. Knutselpakketten van SES Creative

Ik leerde SES Creative kennen toen ik op zoek was naar klei en verf voor kinderen van 1 jaar. Ik ontdekte dat ze heel leuke knutselpakketten hadden. Sindsdien ben ik grote fan. Ik zette op Vince zijn wensenlijstje een spelletje dat bij mij herinneringen naar boven bracht: Hamertje Tik en voor mama armbanden maken!

ses creative3 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar ses creative2 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar ses creative 5 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar ses creative 4 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar ses creative 1 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar

12. Doktertje spelen

Tegenwoordig speelt Vince graag een rol. Rollenspel hoort bij deze leeftijd en is superleuk. Soms speelt hij kok, dan weer bakker en ook dokter! Hij heeft enkele dokterspulletjes en hij onderzoekt ons maar al te graag.

unicorns & fairytales

13. Super Sand

Spelen met zand, vele kinderen vinden dit leuk. Wanneer je dan ook nog eens kunt boetseren met het zand dan is het dubbel zoveel pret. Super Sand kan je ook binnen gebruiken en past goed in het sensopatisch spelen vind ik. Gisteren getest en goedgekeurd. Het stinkt wel een beetje hahaha.

14. Lego Duplo

Ook een topper waar je nooit iets fout mee kan doen. Ik denk dat elk kind wel iets van Lego thuis heeft en zo niet dan is dit een leuk cadeau. Voor kinderen van 3 jaar is Lego Duplo heel leuk. Ze kunnen grote torens bouwen of spelen met een bepaalde themadoos. Wij hebben een hele bak vol en Vince vindt het vooral leuk om gewoon te bouwen, liefst met opa 🙂

diary 60 - verhuizen - unicorns & fairytales

15. Prentenboeken / liedjesboeken

Wij hebben heel veel prentenboeken. Elke avond lezen we samen een boek. Ik ben zelf opgegroeid met veel boeken rond mij heen en ik hou gewoon van de verschillende prenten, vormen, geuren. Boeken… je kan er nooit genoeg hebben. Ook liedjesboeken zijn altijd leuk vind ik.

FullSizeRender 848 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar

liedjesboek - unicorns & fairytales

16. Play Doh

Boetseren! Ook een topper hier in huis. Play Doh is ook zoiets dat je altijd kan gebruiken, ook al heb je het al. Ooit droogt het wel eens uit of gaan de kleurtjes door elkaar. Ze hebben nu ook iets nieuws waarmee je de Play Doh tot leven mee kan laten komen.

Je kan ook altijd makkelijk zelf play dough maken

Herfst play dough kit - unicorns & fairytales

17. Een winkeltje

Gooi lege doosjes en potjes niet weg want je kan het gebruiken om in een winkeltje te zetten. Wij hebben een winkelkarretje en een kartonnen winkeltje. Daar kan Vince dan inzitten en voor winkelier spelen. Wij moeten dan vaak eens iets komen kopen. Zo heerlijk om hem bezig te zien. Ook heeft hij een kassa. Dan scant hij de producten en zegt hij hoeveel we moeten betalen. Eigenlijk kan dit heel goedkoop. Zet een kartonnen doos neer die hij kan versieren, wat lege doosjes en blikjes en je hebt een winkel 😉 Wedden dat ze zich gaan amuseren?

 

18. Trampoline

Wie een grote tuin heeft kan een trampoline zetten buiten. Er zijn er in verschillende formaten. Vrienden van ons hebben een trampoline ingegraven. Het blijft een topper. Onze tuin is te klein en we hebben daarom gekozen om andere dingen in de tuin te zetten. We zullen dan wat meer op bezoek moeten gaan bij de vrienden als Vince wil springen.

IMG 0921 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar

19. Een schommel

Onze nieuwste aanwinst in de tuin: een schommel van Fatmoose. Misschien een iets grotere cadeautip maar zeker een leuke. We hebben een eenvoudig model gekozen met twee soorten schommels zodat beide kinderen kunnen schommelen wanneer Lex en Vince wat ouder zijn. Voorlopig gebruikt Vince het zitje nog maar als hij wat groter is kan hij op de gewone schommel. Hij kreeg dit van oma, opa en ons voor zijn verjaardag. Bij Fatmoose kan je trouwens grotere speeltuigen vinden ook en dit toestel uitbouwen als je wil.

schommel fatmoose 2 1024x768 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar

20. Abonnement van een dierentuin/pretpark

Wie graag uitstapjes doet kan ook een abonnement of tickets geven om naar een dierentuin of pretpark te gaan. Zo kregen wij van de meter en peter van Lex een ticket om naar de zoo te gaan. Leuk cadeau vind ik! Ook een aanrader: de Beekse Bergen.

 

21 (alléé nog eentje) Buitenspeelgoed (indien tegen de lente/zomer)

Ja sorry, ik zei 20 maar Vince heeft echt leuke spelletjes om buiten te spelen gekregen voor zijn verjaardag en die moesten erbij vind ik. Misschien geen cadeau om in de wintermaanden te geven, maar best te doen tijdens warmere maanden. Of voor Pasen ofzo, het hoeft niet altijd iemand zijn verjaardag te zijn natuurlijk. Bij Fun heb ik heel veel buitenspeelgoed gekocht voor zachte prijsjes en ook bij Decathlon hebben we een aantal leuke spullen gevonden zoals een goal, een bal en een springbal.

buitenspeelgoed 4 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar buitenspeelgoed 2 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar buitenspeelgoed 1 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar buitenspeelgoed 7 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar buitenspeelgoed 6 768x1024 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar

Handig >>>> wenslijstje leggen bij Fun

Nog een cadeautip! Bij speelgoedwinkel Fun kan je nu een geschenklijst leggen op dezelfde manier als de geboortelijst. Je gaat naar een Fun winkel, neemt een winkelkarretje, legt alles in het karretje dat jij graag op het wensenlijstje zou zetten en gaat naar een medewerker. Zij zetten de spullen op een lijst en je krijgt een code waarmee mensen het geschenklijstje online (of offline, in de winkel) kunnen bekijken en eventueel aankopen. Wanneer je de lijst gaat afsluiten krijg je ook nog eens 10% shoptegoed van de gekochte spullen cadeau. Heel leuk! Bovendien is er geen aankoopverplichting.

cadeautip - unicorns & fairytales

 

 

Voor meer cadeautips lees je ook…

Cadeautips voor een 2,5 jarige

cadeaus voor een peuter

cadeautips voor een tweejarige

 

Hebben jullie nog een leuke cadeautip voor een kleuter? 

XOOX Nathalie

 

 

 

pinit fg en rect red 28 - 20x Leuke cadeaus voor een kleuter vanaf 3 jaar

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  25 april 2017 at 10:16

  Superleuke cadeautjes allemaal. Vooral die uitnodigen om te bewegen en om creatief te worden. Die ballenbak vind ik geweldig!

  • Reply
   Nathalie
   25 april 2017 at 13:23

   ja hahaha die ballenbak is zalig he!

 • Reply
  Roelina
  25 april 2017 at 22:41

  Handige Tips. Die step is echt een goeie (en betaalbaar ook), en de spullen van plantoys zijn idd ook mooi

 • Reply
  Nietzomaarsaar
  2 mei 2017 at 20:57

  Ik zie veel dingen terugkomen die hier ook een dikke hit zijn. De graafmachine is onmisbaar in onze tuin, maar zo knutselpakketjes zijn ook echt ideaal voor in de vakantie. Moet ik eens bekijken. Thanks

 • Reply
  Mirjam
  21 mei 2017 at 20:06

  Wat een leuke cadeau ideetjes! Bedankt voor alle tips, hier kan ik zeker wel wat mee met een dochter die bijna 3 wordt!

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Een supergemakkelijke dino taart maken in no time!

Ik hou van feestjes organiseren en dat merk je waarschijnlijk wel. Ik ben echter geen keukenprinses als het op gebied...

Sluiten